1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Dayıoğlu’nun son kitabı tanıtılacak
Dayıoğlu’nun son kitabı tanıtılacak

Dayıoğlu’nun son kitabı tanıtılacak

“Kuzey Kıbrıs’ın ‘Ötekileri’: Rumlar, Marunîler, Romanlar, Aleviler, Kürtler”, 4 Aralık Perşembe akşamı Naci Talat Vakfı Barış ve Dostluk Evi’nde düzenlenecek etkinlikle tanıtılacak.

A+A-


Akademisyen-yazar Ali Dayıoğlu’nun yeni kitabı “Kuzey Kıbrıs’ın ‘Ötekileri’: Rumlar, Marunîler, Romanlar, Aleviler, Kürtler”, 4 Aralık Perşembe akşamı Naci Talat Vakfı Barış ve Dostluk Evi’nde düzenlenecek etkinlikle tanıtılacak.

 

 

Işık Kitabevi’nden yapılan açıklamaya göre, Ali Dayıoğlu’nun yanısıra Niyazi Kızılyürek ile Mete Hatay’ın da konuşmacı olarak katılacakları etkinlik saat 19:30’da başlayacak.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları’ndan geçtiğimiz ay çıkan kitap, Kuzey Kıbrıs’taki azınlık gruplarının tümünü incelemekte, 1974’ten bugüne yaşadıkları sıkıntıları etraflıca aktarmakta, haklarını uluslararası hukuk ve KKTC’de yürürlükte olan mevzuat çerçevesinde ele almakta...
Açıklamada, “dünyada ve Türkiye’de azınlıklarla ve azınlık haklarıyla ilgili birçok çalışma yapılmışken Kuzey Kıbrıs’ın azınlıkları hakkındaki bilimsel çalışmaların sınırlı kaldığı, yapılan çalışmaların neredeyse tümünün belli bir grubu ele aldığı göz önünde bulundurulduğunda, Ali Dayıoğlu’nun bu eserinin alanındaki ilk çalışma niteliğinde olduğu” belirtildi. TAK

Bu haber toplam 1943 defa okunmuştur