1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. DAÜ’de ‘atama’ krizi
DAÜ’de ‘atama’ krizi

DAÜ’de ‘atama’ krizi

DAÜ’de 22 Temmuz itibariyle Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’ne atanan Personel İşleri Müdürü Özlem Avcı’nın bir gün arayla eski görevini sürdürmesi istendi. ‘Atama’ ile ilgili sıkıntının Avcı’nın sağlık sorunları nedeniyle yaşandığı öğrenildi

A+A-

YENİDÜZEN(ÖZEL)

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Personel İşleri Müdürü Özlem Avcı, bir gün arayla önce Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’ne atandı, ardından da eski görevini sürdürmesi istendi.

Avcı’ya 21 Temmuz’da rektörlük tarafından yazılan resmi evrak ile 22 Temmuz itibariyle Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü görevini yürütmesi uygun görüldüğü bildirilirken, 22 Temmuz’da ise alınan kararın geçersiz olduğu, Avcı’nın eski görevine devam etmesi yönünde yazı gönderildi.

Görevin sağlık sorunları nedeniyle iade edildiği öğrenildi.

Avcı: “Sağlık sorunları nedeniyle atandığım göreve geçiş yapmadım”

Personel İşleri Müdürü Özlem Avcı, sağlık sorunları nedeniyle eski görevine devam ettiğini söyledi.

Müdürlerin görev yerlerini değiştirmenin rektörün uhdesinde olduğunu belirten Avcı, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne atamasının yapılmasının ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle göreve geçiş yapamayacağını rektörlüğe bildirdiğini söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Avcı, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevinin çalışma saatlerinin ve performansının yoğun olduğunu, sağlığının bu yoğunluğa elverişli olmadığını belirtti.

Avcı, “Atandığım gün, rektörlüğe başvuruda bulundum. Rektörlük yeniden değerlendirme yaparak, eski görevimi sürdürmem yönünde karar aldı” şeklinde konuştu.

Rektörlüğe ‘Ekşici’ yönünde baskı yapıldığı iddiası…

Öte yandan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü’ne atanan Derviş Ekşici ile ilgili bazı iddialar ortaya atıldı.

UBP Parti Meclisi üyesi olan Ekşici’nin eski görevini sürdürmesi yönünde DAÜ rektörlüğüne ‘baskı’ yapıldığı öne sürüldü.

Konu ile ilgili bilgi almak için aradığımız DAÜ Rektörü Prof Dr Necdet Osam’a ulaşılamadı.

Bu haber toplam 3061 defa okunmuştur