1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. DAÜ, Caretta Caretta yavrularını denizle buluşturdu
DAÜ, Caretta Caretta yavrularını denizle buluşturdu

DAÜ, Caretta Caretta yavrularını denizle buluşturdu

DAÜ Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi ile Mağusa Mesarya Lions Kulübü ve IESEC Doğu Akdeniz Şubesi işbirliğinde Caretta Caretta yavrularının deniz ile buluşturulması etkinliği gerçekleştirildi

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi ile Mağusa Mesarya Lions Kulübü tarafından her yıl ortak yapılan Caretta Caretta yavrularının deniz ile buluşturulması etkinliği, bu yıl AIESEC Doğu Akdeniz Şubesi’nin de katkılarıyla İskele’de gerçekleşti. Yumurtlama dönemi boyunca yuvaların tespit edilip koruma altına alınmaları için AIESEC Doğu Akdeniz’in yaptığı ve Merkez Sorumlusu Yrd. Doç Dr. Burak Ali Çiçek'in yürüttüğü projede, AIESEC Doğu Akdeniz’in yurt dışından katılımını sağladığı 8 farklı ülkeden 16 gönüllü öğrenci ile yapılan ortak çalışma sayesinde, yavruların yuvalardan güvenli bir şekilde çıkmaları konusunda ciddi anlamda emek harcandı.

İskele Bölgesi’nde yavru Carettaların deniz ile buluşturulması etkinliğinde de Mağusa Mesarya Lions Kulübü; DAÜ Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi ve AIESEC Doğu Akdeniz gönüllüleri ile birlikte hareket ederek, Caretta Caretta yavruları bölge halkının da ilgi gösterdiği katılımla deniz ile buluşturuldu.

Yapılan araştırmalar neticesinde her yıl deniz ile buluşturulan yavru Caretta Carettaların hayatta kalma şanslarının %1 veya 2 olması, yapılan gönüllü uğraş ve çabaların değerinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Katılımcılar, çevre ve canlılara karşı daha duyarlı olunması ile doğal hayatın korunması konusunda toplumda farkındalık yaratmak adına yapılan bu çalışmaların çoğalmasının gelecek için daha ümit verici olacağını belirtiyor.

Bu haber toplam 2329 defa okunmuştur
Etiketler :