1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP 46 yaşında!
CTP 46 yaşında!

CTP 46 yaşında!

Binlerce üyenin bulaşacağı kuruluş yılı resepsiyonu ise 27 Aralık’ta Hidden Garden’da yapılacak.

A+A-

Kıbrıslıtürklerin barış mücadelesinden doğan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 27 Aralık kuruluş yıldönümünü bu yıl da etkinliklerle kutlayacak. 46’ıncı yıl kutlamaları 20-27 Aralık tarihlerini kapsayan hafta çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek. Binlerce üyenin bulaşacağı kuruluş yılı resepsiyonu ise 27 Aralık’ta Hidden Garden’da yapılacak.

İLK ETKİNLİK BÖLGESEL BARIŞ POLİTİKALARI KONFERANSI

Kıbrıs Sorunu’nda yaşanan gelişmeler ışığında, “Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan üçgeninde bölgesel barış politikaları” konulu konferans Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphanesi’nde saat 19.00’da gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek moderatörlüğündeki konferansa Yunanistan’dan Syriza milletvekili Athanasia Anagnostopoulou, Türkiye’den gazeteci Ahmet İnsel, AKEL polit büro üyesi Tomazos Tselebis ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman konuşmacı olarak katılacak. İçinden geçilen bu önemli süreçte sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek konferansta gelecek projeksiyonu sunulacak.

CENEVRE GÖRÜŞMESİ GÜZELYURT’TA TARTIŞILACAK

Kıbrıs müzakerelerinin kritik zirvesinin gerçekleştirileceği Ocak ayında İsviçre kenti Cenevre’de tarihi adımların atılacağı görüşmelere yönelik “Mont Pelerin’den Cenevre’ye giderken...” isimli konferans, 21 Aralık saat 19.30’da Güzelyurt Belediyesi Oteli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Güzelyurt İlçesi’nin organize ettiği konferansın konuşmacıları Cyprus Weekly Gazetesi’nden Lefteris Adilinis ve bağımsız gazeteci Esra Aygın olacak. Aynı gün Lefkoşa İlçesi’nin düzenleyeceği “Müzik ve şiirlerle 46. yıl” isimli etkinlik ise saat 20.00’da Naci Talat Vakfı’nda gerçekleştirilecek.

MAĞUSA’DA SERGİ VE SÖYLEŞİ

Etkinlik haftasının üçüncü günü 22 Aralık saat 19.00’da Gençlik Örgütü Mağusa İlçesi’nin fotoğraf sergisi Mağusa Kültür ve Kongre Sarayı’nda açılacak. Serginin ardından saat 20.00’da “Avrupalı birleşik bir Kıbrıs, ortak ülkemiz” konulu söyleşi başlayacak. Mağusa İlçesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilecek söyleşiye DİSİ Milletvekili ve Parlamento Grup Başkanı Nicos Tornaritis’in konuşmacı olarak katılacak.

ŞARKILAR BARIŞ İÇİN…

Kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında müzik ve şiir dinletilerinin sunulacağı etkinliklerin bir diğeri de Girne’de gerçekleştirilecek. Girne İlçesi’nin parti binasında 24 Aralık saat 20.00’da başlayacak “Notalarla 46. yıl” isimli etkinlikte şarkılar barış için söylenecek. 

 

 

UMUTLAR FİDANLARLA YEŞERECEK

Kadın Örgütü’nün organizasyonuyla 25 Aralık’ta “Umudun Kökleri” isimli etkinlikte CTP Kadın Örgütü Ormanı’na ağaç dikilecek. Yüzlerce ağacın dikileceği etkinlik için toplanma yeri Gönyeli Belediyesi, toplanma saati 09.30 olarak belirlendi.

RESEPSİYON VE BÜYÜK PİYANGO

46. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu, 27 Aralık saat 19.00’da Lefkoşa’daki Hidden Garden’da gerçekleştirilecek. Binlerce üyenin ve davetlinin buluşacağı resepsiyonda müzik dinletisi ve çeşitli hediyeler sunulacak. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yapacağı konuşma ile katılımcılara seslenecek. Gecenin sonunda her yıl yapılan Büyük Piyango’nun çekilişi de noter huzurunda gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 3338 defa okunmuştur
Etiketler :