1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cinayet davasında avukat krizi!
Cinayet davasında avukat krizi!

Cinayet davasında avukat krizi!

Çetin Sadrazam ile ilgili dava ‘avukat krizi’ nedeniyle yeniden ertelendi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da yastıkla boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili dava ‘avukat krizi’ nedeniyle yeniden ertelendi.
Şahsen avukat tutmayan ve hukuki olarak Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kendisine atanan iki avukatla sorun yaşayan Çetin Sadrazam’a yeni bir avukat atanması için duruşma bugüne tehir edildi.
Daha önce Mahkeme tarafından atanan avukat Hasan Nidai Mesutoğlu’yla uzlaşı sağlayamayan sanık Çetin Sadrazam’a başka avukat atanmayacağı bu nedenle bir avukat bulması için süre tanınmasına rağmen Sanık ‘avukat tutacak’ durumu olamadığını beyan etti.

Yargıç: “Dilini tutman gerekir”
‘Taammüden adam öldürme’ suçundan yargılanan sanık Çetin Sadrazam dün yeniden Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Başkanlığında Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı cinayet davasında, sanık avukatı olmadığı için duruşma yarım kaldı. Sanık Çetin Sadrazam dün Mahkemeye avukat tutamadığını, tutabilecek imkanı olmadığını beyan etti. Bunun üzerine Yargıç Ömer Güran, “Şimdiye kadar iki iyi avukat savunmanı yaptı. Avukatsız olmaz. Biraz uslu olman, dilini tutman gerekir. Sen bu yolu yalnız götüremezsin. Cinayet davasının yürütülmesinde avukat gereklidir” dedi.

Yeni bir avukata atanacak
Cinayet davansın çok ciddi bir dava olup ömür boyu hapis içerek bir dava olduğunu, bu davayı sanığın avukatsız olarak devam etmesinin adil olmayacağına kanaat getiren Ömer Güran, Barolar Birliği Başkanıyla görüşerek yeni bir avukat tutulması için girişim yapacaklarını aktardı. Yargıç, dava duruşmasına devam edilmek üzere oturumu bugüne erteledi.

Bu haber toplam 3279 defa okunmuştur