1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Cihangir’in itirazı reddedildi
Cihangir’in itirazı reddedildi

Cihangir’in itirazı reddedildi

TAHKİM DE REDDETTİ... Serbest transfer hakkı ile Cihangir’den K.Kaymaklı’ya transfer olan Türkkan Delideniz ile ilgili 2012 – 2015 yılları arasında kendilerinde oynaması gerektiğini belirten Cihangir’in itirazını Tahkim Kurulu da reddetti. Kurul, Türkkan’

A+A-

K.KAYMAKLI 18 BİN TL ÖDEYECEK... Cihangir ile Türkkan arasında yapılan anlaşmanın KTFF’yi bağlamadığı, 2012 – 2015 yılları için futbolcuya ödenen 18 bin TL’yi K.Kaymaklı’nın Cihangir’e ödemesi gerektiği, aksi takdirde Cihangir’in konuyu yargıya taşıyabileceği açıklandı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, serbest transfer döneminde Cihangir’den Küçük Kaymaklı’ya serbest transfer hakkını kullanarak transfer olan Türkkan Delideniz hakkında Cihangir tarafından yapılan itirazı değerlendirerek reddetme kararı aldı. Kurul ayrıca daha önce Cihangir ile Türkkan arasında yapılan anlaşma gereği futbolcuya 2012 – 2015 yılları için ödenen peşinatın (18 bin TL) 31 Temmuz’a kadar Küçük Kaymaklı tarafından Cihangir’e ödenmesini, aksi takdirde Cihangir’in konuyu yargıya taşımakta serbest olduğunu belirtti. Kurul, Türkkan’ın davranışlarınını inceledikten sonra Disiplin Kurulu’na sevk edilip edilmemesine karar verileceğini açıkladı.
Cihangir, Türkkan’ın serbest transferle Küçük Kaymaklı’ya katılması sonrası 24 Haziran’da KTFF’ye söz konusu futbolcu ile 2012 – 2015 yılları için anlaşma yapıldığını ve futbolcunun kulüplerinde oynaması gerektiği yönünde işlem talep etmişti. Aynı tarihte toplanan KTFF Yönetim Kurulu Amatör Yerli Futbolcu Tescil ve Transfer Talimatı gereği tüm amatör yerli futbolcuların yaptığı herhangi bir anlaşmanın geçerli olmadığını, noter huzurunda yapılan belgelerin KTFF nezdinde geçerli olmadığını belirtmişti. Karardan memnun olmayarak itiraz/istinaf dosyası hazırlayan Cihangir’in konu ile ilgili duruşmasında taraflar dinlendikten sonra KTFF “KKTC’de yerli futbolcuların amatör statü’de yer aldıkları ve KKTC’de yerli futbolcular açısından kuluple sözleşme imzalanma durumunun sözkonusu olmadığı yani profesyonellikten bahsedilemeyeceği hususunda bulguya varırız” ifadeleri kullanıldı. Taraflar arasında imzalanan belgenin KTFF tarafından kabul edilemeyeceği, Türkkan Delideniz’in belirtilenlere rağmen sözleşmeyi bu şekilde hiçe sayarak hareket etmesinin sportmenliğe aykırı olduğu kadar spor ahlak ve etiğine aykırı bir davranış teşkil ettiği görüşüne varıldı.

Kararlar
Yaşanan süreç sonrasında Tahkim Kurulu aldığı kararları şu şekilde açıkladı:

A.  Cihangir Gençlik Spor Kulubü’nün 24.06.2013 tarihinde KTFF’ye yaptığı ve Kulüp futbolcularından 102544 lisans no’lu olan Türkkan Delideniz ile aralarında takriben 14.07.2012 tarihinde ve/veya o tarihlerde yazılı olarak yapmış oldukları sporcu sözleşmesi çerçevesinde Türkkan Delideniz’in 2012-2015 yılları arasında kulüblerinde  futbol oynayacağını beyan ve taahhüt ettiğini ve bu bağlamda ilgili futbolcu olan Türkkan Delideniz’e sözleşme gereği kulüp tarafından 18,000 TL ödendiği cihetle Türkkan Delideniz isimli futbolcunun 2012 - 2015 sezonları arasında kulüblerinde futbol oynayabilmesi için KTFF nezninde gerekli işlemlerin yapılmasını talep ettiği dilekçesinin KTFF Yönetim Kurulu tarafından 25.06.2013 tarih ve YK-66/2012-2013 sayılı genelge kararıyla reddedilmesi nedeniyle yapılan istinaf/itiraz reddedilir.

B.  Türkkan Delideniz’in kararımızın son kısmında (son paragrafında) tafsilatını vermiş olduğumuz tutum ve davranışlarının KTFF Disiplin Talimatı açısından herhangibir aykırılık teşkil edip etmediği yönünde karar verilebilmesi ve gerekirse Disiplin Kurulu’na sevkinin sağlanması için konunun ivedilikle değerlendirilmek üzere  KTFF Yönetim Kuruluna sevk edilmesine karar verilir.

C.  Türkkan Delideniz’i temsilen hazır bulunan Avukat Savaş Atakan’ın iade etmeyi kabul ettiği 18,000.-TL’nin 31.07.2013 tarihine kadar Cihangir Gençlik Spor Kulubüne ödenmesine ödenmediği takdirde yargıya müracaat etmekte serbest olmasına karar verilir.

Bu haber toplam 1564 defa okunmuştur
Etiketler : , ,