1. HABERLER

  2. SPOR

  3. CİHANGİR ‘TARİH’ YAZDI: 3-1
CİHANGİR ‘TARİH’ YAZDI: 3-1

CİHANGİR ‘TARİH’ YAZDI: 3-1

Cihangir Mağusa Türk Gücü’nü mağlup etti ve tarihinde ilk kez kupayı kazandı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası’nda final maçı dün akşam Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Cihangir ile Mağusa Türk Gücü arasında oynandı. Cihangir, geriye düştüğü karşılaşmayı 3-1 kazanarak tarihinde ilk kez kupayı kaldırmanın sevincini yaşadı.

1-025.jpg

MTG, Arif’le öne geçti

Karşılaşmaya hızlı başlayan Mağusa Türk Gücü, rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Mücadelenin 35’inci dakikasında Arif Uysal, sağ çaprazdan ceza alanı içerisine girerek uzak köşeye vuruşunu yaptı ve topu ağlara yollayarak takımını 1-0 öne geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Kalesinde gördüğü golden sonra beraberlik golünü arayan Cihangir, 45+1’inci dakikada sol taraftan Fırat’ın yaptığı ortaya topu uzaklaştırmak isteyen Halil Turan ters bir vuruş yaptı ve topu kafayla kendi ağlarına yollayarak rakibinin aradığı beraberlik golünü getirdi. Maçın ilk devresi de 1-1 bitti.

4-017.jpg

Cihangir sonradan açıldı

Karşılaşmaya rakibi karşısında biraz daha tutuk başlayan Cihangir, geriye düşmesine rağmen ilk yarının son anlarında bulduğu golle moral bulmuş oldu. İkinci devreye ilk yarıya oranla daha hızlı başlayan Cihangir, rakibi karşısında etkili pozisyonlar da buldu. Mücadelenin 59’uncu dakikasında sol taraftan Nurettin’in kullandığı köşe atışında Offor’un kafa vuruşu kaleci Türkkan’dan döndü, dönen topu tamamlayan Quincy Osei topu ağlara yollayarak Cihangir’i 2-1 öne geçirdi. Bu dakikanın ardından MTG, rakibi karşısında beraberlik golünü bulmaya çalışsa da aradığı golü bulamadı. 90+1'inci dakikada, beraberlik golünü arayan MTG, kaleci Türkkan da dahil olmak üzere tüm hatlarıyla rakip yarı sahadaydı. Bir anda topla buluşan Quincy Osei, topu rakip yarı alana taşıyarak sol taraftaki Musa'ya verdi, Musa da boş kaleye vuruşunu yaparak topu bir kez daha ağlara yolladı. Bu golle birlikte skor 3-1’e geldi ve Cihangir, kupayı müzesine götürmüş oldu.

2-017.jpg

“Küçük köyün, büyük hikayesi”

Mesarya ekiplerinden Cihangir, tarihinde ilk kez bu başarıya ulaşmış oldu. “Küçük köyün, büyük hikayesi” sloganı ile mücadelede yer alan Cihangir’de oyuncular ve taraftarları maçın bitmesiyle birlikte büyük sevinç yaşadı. Cihangir oyuncuları karşılaşmanın sona ermesiyle kupayı havaya kaldırdı. Mağusa Türk Gücü’ne madalyalarını kupa şampiyonu Cihangir’e kupasını Başbakan Tufan Erhürman ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun yanı sıra Tahsin Mertekçi’nin ailesi takdim etti.

3-020.jpg

Toygar Davulcu’nun büyük başarısı…

Öte yandan, Cihangir teknik direktörü Toygar Davulcu, teknik direktörlük hayatı boyunca iki kez final çıktığı Kıbrıs Kupası’nda ikinci kez kupayı kazanma sevinci yaşadı. Toygar Davulcu, daha önce 2013-14 sezonunda Lefke’nin başındayken Yenicami’yi mağlup ederek, kupayı kaldırmıştı. Karşılaşma sonrasında Cihangir Başkanı Aytaç Karavezirler mutluluk gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Maça ilgi oldukça büyüktü…

Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası’nda dün akşam Atatürk Stadı’nda oynanan final karşılaşmasına ilgi oldukça büyüktü. Hem Mağusa Türk Gücü, hem de Cihangirli taraftarlar stadı doldurarak maçın coşkusunu yaşadı. İki takımın taraftarları dışında diğer kulüplerden tanınan simalar da maçı takip etti.

5-011.jpg


STAT: Atatürk Stadı

 

HAKEMLER: Mehmet Malek, Hakan Ünal, Ferhat Tuna

 

CİHANGİR

Raif D. Pehlivan

Erol Aksunlar

Ertan Bulut

Salih Say

 Mikail Sivri

(Dk.45 Nurettin)

 Ozotite E. Smart

Quincy Osei

Chinonso Offor

Çağlar Toklu

Ali Öztürk

(Dk.71 Mıusa)

Fırat Ersalan

 

MAĞUSA TG

Türkkan Delideniz

Sami Ergazi

Yasin Kurt

Erdoğ Barkınay

(Dk.84 Omokafe)

Yusuf Beyazi

Yakubu Malik

Adil Uçar

Emre Özsin

Arif Uysal

Halil Turan

Dinopeter

 

GOLLER: Dk.45 Halil Turan (K.K) Dk.59 Quincy Osei Dk.90+3 Musa Şanlıer (Cihangir) Dk.35 Arif Uysal (MTG) 

 

Fotoğraflar: Burhan GÜRKAN – Kanı ALDAĞ

Bu haber toplam 3085 defa okunmuştur