1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ÇETİNKAYA TAHKİM’E GİDİYOR
ÇETİNKAYA TAHKİM’E GİDİYOR

ÇETİNKAYA TAHKİM’E GİDİYOR

KTFF Yönetim Kurulu Çetinkaya’nın 3-0 hükmen galip sayılmasına karar verirken, Serdarlı’nın Müsabaka Talimatı gerekçe gösterilerek rakiplerinin 3 puanının silinmesi istemini reddetti

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu dün yaptığı toplantının ardından K-Pet Süper Lig Play-out ikinci maçı olan Çetinkaya – Serdarlı karşılaşması ile ilgili aldığı kararı açıkladı. Çetinkaya’nın yaptığı 2 itiraz dilekçelesini değerlendiren Yönetim Kurulu, Serdarlı’nın dört sarı kart cezalısı olan Hasan Bahtıkara’yı oynattığı gerekçesi ile 3-0 hükmen mağlup sayılmasını kararlaştırdı. Yönetim Kurulu, Serdarlı’nın maçın ikinci yarısına çıkmadığı gerekçesi ile 3 puanının silinmesine yönelik yapılan ikinci itiraz dilekçesini ise reddetti. Çetinkaya konuyu Tahkim Kurulu’na taşıma kararı aldı.

Çetinkaya 2 itiraz dilekçesi sundu
KTFF Yönetim Kurulu dün yaptığı toplantıda geçtiğimiz gün Cihangir Stadı’nda ikinci yarısı oynanmayan K-Pet Süper Lig Play-out ikinci karşılaşması olan Çetinkaya – Serdarlı maçı ile ilgili kararını açıkladı. Dün sabah saatlerinde Çetinkaya, KTFF’ye giderek iki tane itiraz dilekçesi yaptı. Çetinkaya ilk dilekçesini rakiplerinin 4 sarı kart cezalısı olan Hasan Bahtıkara’yı ilk 11’de oynattığı için yaptı. İkinci dilekçede ise KTFF Müsabaka Talimatı 26’ncı maddesi (1) (a) bendi ile ilgili olarak yapan Çetinkaya, buna göre rakiplerinin 3 puanının silinmesini talep etti.

Puan silinme istemi reddedildi
İtiraz dilekçelerinin ardından öğlen toplanan KTFF Yönetim Kurulu, konuyu görüştü. Buna göre ilk dilekçede belirtilen cezalı oyuncu oynatma durumu ile ilgili olarak Kurul maçı Çetinkaya lehine 3-0 olarak tescil etti. Ancak Çetinkaya’nın ikinci dilekçesi reddedildi. İkinci dilekçede savunulan “Serdarlı GB futbol takımının sahayı terk etmesi durumunda oluşacak ve/veya daha sonraki maçları etkileyecek kırmızı kart görme ve/veya cezalı duruma düşme ihtimalleri” konusunun her iki takım için geçerli olacağını belirten Yönetim Kurulu, Çetinkaya tarafından savunulan Müsabaka Talimatı'nın 26. Maddesinin (1) (a) bendinin ön gördüğü müeyyidenin uygulanması istemini reddetti.

Sarı kırmızılı ekip tepkili
KTFF Yönetim Kurulu’nun verdiği karar sonrası YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan Çetinkaya Başkanı Meriç Erülkü, Türkçe ve gayet net bir şekilde yazılmış talimatların yetkililer tarafından anlaşılamamış olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Bu olayın peşini bırakmayacaklarını  ifade eden Başkan Erülkü,  hemen Tahkim Kurulu’na  baş vuracaklarını belirtirken, kendi söylemiyle “KOP’ a girelim derken, yakında üç korner bir penaltıdır diye oynamaya başlarsak kimse şaşmasın” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1491 defa okunmuştur