1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CAS çalışanları eylem yaptı
CAS çalışanları eylem yaptı

CAS çalışanları eylem yaptı

‘Devlet güvencesi’ talebiyle eylem yapan çalışanlar Meclis’in demir parmaklıklarına CAS yeleklerini bıraktı. Eyleme katılan bir CAS çalışanı rahatsızlandı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

A+A-

Meltem SONAY

KTHY'den CAS görevlendirilmiş, CAS’ın kapanmasıyla işsiz kalmış daha sonra yeniden devlete istihdam edilen çalışanlar dün yine Meclis önünde eylemdeydi.
‘Devlet güvencesi’ talebiyle eylem yapan çalışanlar Meclis’in demir parmaklıklarına CAS yeleklerini bıraktı.
Eyleme katılan bir CAS çalışanı rahatsızlandı, Ambulansla hastaneye kaldırıldı.

“Önceki tüm sosyal haklarımızı kaybettik”
İş başvurusuna gitmeden önce kendilerine yapılan açıklamada, 3 ay içerisinde maaşlarının eski düzeye geleceği ve daha sonraki dönemde şartların da iyileştirileceği sözü verildiğini savunan çalışanlar, bunun üzerine başvuru yaptıklarını belirtti.
Asgari ücretle işe başladıklarını, memurların 850 TL, işçilerin ise 500 TL maaş kaybı olduğunu savunan çalışanlar, hiçbir hakları ödenmeden işe yeni girmiş muamelesi görerek önceki tüm sosyal haklarını kaybettiklerini öğrendiklerini belirtti.

‘CAS’ı yaşatmak istiyorsanız haklarımızı verin’
CAS’ı yaşatma amacında olduklarını ifade eden çalışanlar, sadece haklarını istediklerini belirtti.
Devletin de CAS’ı yaşatmak istiyorsa tüm yasal haklarını vererek bunu göstermesini talep eden çalışanlar, aylardır çok düşük maaşa çalıştıklarını ve dayanacak güçleri kalmadığını ifade ettiler.

Atakan: “Çalışanların maaşları halen ödenmedi”
HAVA-SEN Başkanı Buran Atakan,  “Halen çalışanların maaşları ödenmedi. Verilen sözlerin yerine getirilmesi şarttır. Haklı insanların haklarını alması için ille bir şeylerin mi yıkılması lazım. Eylem mi yapılması lazım?” şeklinde konuştu.
Atakan, CAS çalışanlarının tek istediği CAS’ın kapatılması veya özelleştirilmesi durumunda kendilerine verilen devlet güvencesinin sözleşmelerinde yer almasını istediklerini belirtti.

Bu haber toplam 1572 defa okunmuştur