1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Burhan Gürkan: Yapılan kötülüğü de unutmam, iyiliği de…
Burhan Gürkan: Yapılan kötülüğü de unutmam, iyiliği de…

Burhan Gürkan: Yapılan kötülüğü de unutmam, iyiliği de…

Burhan Gürkan: Yapılan kötülüğü de unutmam, iyiliği de…

A+A-

İçimizdekiler / Ülviye Akın Uysal

(Spor yazarı)

Kendimi tek kelime ile tanımlayacak olsam… İnsanın kendini tek kelime ile tanımlaması kolay değil. Bunu esasen beni tanıyanlara sormak gerek.
Şu an yaptığım işi yapmasaydım… Ambargolar altında ezilmeden profesyonel bir sporcu olmak isterdim. Ya da yemek sektörüne girerdim. Unlu mamüller özel ilgi alanımdır :)
Benim gündemimi en fazla meşgul eden… Spora dair her şey.
Kayıtsız kalamadığım şey… Adaletsizlik.
En büyük pişmanlığım… Pişman olmuşumdur ama hiç biri “en büyük” olmadı.
En büyük sevincim… 2001 yılı. Futbolda genç takımlar şampiyonu olmuştuk. Çok sevinmiştim. Yeni bir büyük sevinç yakınlarda olacak gibi gözüküyor.
Hayatımın dönüm noktası… Sporu istemeden bırakıp, spor gazeteciliğine adım atmam.
Beni en çok etkileyen yazar… Etkileyen bir yazar yok. Genelde spora yönelik yazılar, kitaplar okurum. Birçok keyif aldığım yazar var.
Başucumdaki kitap… Başucumda kitap yok. Kitap okumayı çalışmadığım günlerde veya yurt dışı tatillerinde severim.
En keyif aldığım müzik… Tercihim yabancı müzik. Calvin Harris, David Guetta, Robin Schulz’un parçalarını dinlerken büyük keyif alırım.
En son izlediğim film… James Bond – Spectre.
Kendim için son aldığım şey… Spor eşofman.
Dolabımdaki en gereksiz şey… Ufalan veya eskiyen kıyafetleri kolay kolay elden çıkaramıyorum, yıllarca dolapta durabiliyor.
Benim için alınabilecek en güzel hediye… Spor ekipmanları. Özellikle forma alınırsa inanılmaz mutlu olurum.
Kendimle ilgili değiştirmek istediğim şey… Canımı en ufak bir şekilde yakanları uzun yıllar geçse de unutmam. Ancak ufak bir iyiliği de aynı şekilde unutmam ve kat ve kat fazlasını vermek isterim. Kötü tarafını, yani kin tutmamayı isterdim.
Kendimde beğendiğim özellik… Bir konuya ciddi anlamda motive olursam, günün sonunda sonuca başarılı bir şekilde gittiğimi düşünüyorum. Ama gerçekten motive olmam gerek.
Olmasa da olur… İnsanın sevdikleri yanında olduktan sonra, maddiyat olmasa da olur.
Olmazsa olmaz… Sporsuz bir yaşam. Bu spor yapmak da olabilir, yazmak da, okumak da.
En iyi yaptığım yemek… Fırsat buldukça yemek yaparım. Bana göre hepsini iyi yapıyorum ancak bunu beni tanıyanlara sormak gerek.
Hayalimdeki dünya… Sınırları, ayrımları olmayan bir dünya.
Aşk benim için… Altı harfli. Eşimin adı.
Onunla çok tanışmayı isterdim… Tanıştım! Hakan Şükür. Küçükken onu görerek büyüdük. Futbolda idolümdü. Ama keşke siyasetin içine girmeseydi. O tarafını sevmiyorum.
Görmek istediğim yer… Bazılarını turlarda gördüğüm statlar var. Oralarda maç görmek veya spor yazarı olarak görev yapmak isterdim. Örneğin Camp Nou, San Siro, Santiago Bernabeu ve Old Trafford.
Mutlaka yapmak istediğim… Bir gün Olimpiyat Oyunları’nı yerinde takip etmek.
Son olarak söylemek istediklerim… Dünya gündemini meşgul eden terör olayları var. Paris gibi bir şehirde olması terörü daha vitrine çıkardı ancak hergün farklı farklı yerlerde bu kötü olaylar yaşanıyor. Bunun son bulması gerek. Ölümlü dünyada neyin kavgasını veriyoruz ki...

Bu haber toplam 1976 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 240. Sayısı

Adres Kıbrıs 240. Sayısı