1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BKP: "Derhal kış saati uygulamasına geri dönmeliyiz"
BKP: "Derhal kış saati uygulamasına geri dönmeliyiz"

BKP: "Derhal kış saati uygulamasına geri dönmeliyiz"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Salih Sonüstün, dağ yolunda meydana gelen trafik kazası saonrası yaşanan olayları değerlendirdi.

A+A-

Konu ile ilgili açıklama yapan BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün, ülkede gerginliğin giderek tırmandığını, halkın polisle çatışır duruma geldiğini belirterek ortada hükümet diye bir şeyin olmadığını vurguladı.

"Halkın ciğeri yanarken hâla papazlarla uğraşan bir başbakana sahibiz"
Başbakan Hüseyin Özgürgün “Niye AB yada Başpapaz’ın saatine uyalım” gibi yersiz ve gereksiz açıklamalar yapmasının, yaşananlardan hiçbir ders çıkarmadığını gösterdiğini belirten Sonüstün, halkın yitirdiği  evlatları için ciğeri yanarken, hâla papazlarla uğraşan bir Başbakana sahip olmanın büyük bir talihsizlik olduğunu söyledi.

"Derhal kış saati uygulamasına geri dönün"

“Sorunlara çözüm arayacağına, trafik kazasının siyaseten  istismar edildiğini söyleyen Özgürgün hükümetinden çözüm beklemek ölü gözünden gözyaşı beklemekle eş anlamlıdır” diyen BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün, “UBP-DP hükümetini derhal kış saati uygulamasına geri dönmeye çağırıyoruz” dedi.

Polisle halkın çatışır noktaya gelmesinin çok büyük bir tehlike yarattığını belirten Sonüstün, yaralanan polis ve eylemcilerin olmasından dolayı üzüntü duyduklarını söyleyerek yaralılara acil şifalar diledi.

Ne yaptığını bilmeyen bu hükümetten kurtulmak öncelikli görevimizdir.

Yaşananlardan çözüm üretemeyen UBP-DP hükümetinin sorumlu olduğunu belirten Sonüstün, “Ülkeyi kaosa sürükleyen, ne yaptığını bilmeyen bu hükümetten kurtulmak öncelikli görevimiz olmalıdır” dedi.

Bu haber toplam 1645 defa okunmuştur