1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BKP: "Çözüm için kararlı ve samimi irade olmalıdır"
BKP: "Çözüm için kararlı ve samimi irade olmalıdır"

BKP: "Çözüm için kararlı ve samimi irade olmalıdır"

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, yarım asırı aşkın bir süreden beri konuşulan Kıbrıs sorununun artık konuşulacak bir tarafı kalmadığını belirtti.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, yarım asırı aşkın bir süreden beri konuşulan Kıbrıs sorununun artık konuşulacak bir tarafı kalmadığını belirterek, “ Bundan sonraki süreçte ihtiyaç duyulan çözüm yönünde kararlı ve samimi bir şekilde irade ortaya koymaktır” dedi.
BKP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, İzcan, Kıbrıs sorununun iki toplumun kendi arasındaki kavga sonucunda oluşan bir sorun değil, uluslararası bir sorun olduğu ve Orta Doğu’daki enerji kaynaklarının büyük devletler tarafından paylaşım kavgasından ortaya çıktığının inkâr edilmez bir gerçek olduğunu savundu.
Paylaşım kavgası içinde Kıbrıs ve Kıbrıslıların çok acılar çektiğini belirten İzcan, geçmişte yaşanan acıların tekrarlanmaması için her iki toplum liderinin de samimiyetle iki toplumun ortak çıkarlarının gözetileceği, gelecek nesillerin barış ve refah içinde bir arada yaşayabileceği bir ülkenin yaratılması için çalışması gerektiğini kaydetti.
“Cenevre’de gerçekleşecek konferansın çözüm yönünde yeni bir şans” olduğunu belirten İzcan, her iki toplum liderinden de beklentilerinin yarım asırı aşkın bir süredir devam eden bu sorunun bir an önce çözülmesi olduğuna işaret etti.
İzcan, “ Birleşik Kıbrıs Partisi olarak liderlerden beklentimiz, talebimiz her iki toplumun da asgari çıkarlarını ve hassasiyetlerini gözeten, öncelikli olarak yurdumuz Kıbrıs’ın ve insanlarımızın refahını sağlayacak bir antlaşmanın sağlanması için çaba sarf etmeleridir. Siyasal sorunun çözümü tüm Kıbrıslılar için kaçınılmazdır. BKP olarak, iki toplum liderine de çağrımız gelinen aşamada çözümün elzem olduğunu unutmadan samimiyetle süreci sonuca ulaştırmak için çalışmalarıdır” dedi.

Bu haber toplam 2513 defa okunmuştur