1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bisiklette sezonun ilk organizasyonu
Bisiklette sezonun ilk organizasyonu

Bisiklette sezonun ilk organizasyonu

Bisiklet Federasyonu organizasyonunda yılın ilk yol yarışı bugün yapıyor

A+A-

Bisiklet Federasyonu organizasyonunda yılın ilk yol yarışı bugün yapıyor. Yarış öncesinde, bisikletseverlerin özel sürüş yapacağı “Bisikletini al, gel” etkinliğinde saat 9.00’da başlayacak.

Ekin Adademir başkanlığında oluşan Bisiklet Federasyonu’nun, OERO Trading Ltd. bünyesinde bulunan Mr.Brown’un sponsorluğunda gerçekleştirilecek yol yarışı, Lefkoşa- Çamlıbel arasında yapılacak.

Bisiklet kiralanabilecek
Yılın ilk yarışı olma özelliğini taşıyan yol yarışı, üç ayrı kategoride gerçekleşecek. Gönyeli Yenikent Çemberi’nde startı verilecek yarışlar öncesinde, bisikletçiler ve bisikletseverler, Dereboyu Avenue önünde toplanacak. Bisiklet sürmek isteyen, ancak bisikleti olmayan kişilere de, bisiklet kiralanacak stant kurulacak. Buradan, Gönyeli Yenikent Çemberi’ne gidecek olan bisikletçiler, üç kategoride verilecek starta hazırlanacak.

Kategoriler ve güzergah:
YILDIZ A B KATEGORİSİ: Gönyeli Yenikent Çemberi- Yılmazköy- Kılıçarslan gidiş dönüş
MASTERLER 40 +: Gönyeli Yenikent Çemberi- Yılmazköy- Kılıçarslan gidiş- dönüş
30+ BAYAN: Gönyeli Yenikent Çemberi- Çamlıbel kavşağından dönüş
BÜYÜK VE GENÇLER: Gönyeli Yenikent Çemberi- Gecitköy- Sadrazamköy yol ayrımından dönüş

Yarış Yenikent Çemberi’nden başlayacak
Yarış güzergahı, Gönyeli Yenikent Çemberi- Güzelyurt yolu- Yılmazköy- Çamlıbel- Gecitköy ve aynı güzergahın dönülmesi ile Gönyeli Yenikent Çemberi’nde sona erecek. Ödül töreni Dereboyu Avenieu’da yapılacak. OERO Trading Ltd.’in sponsorluğunda yapılacak ödül töreninde, yarışmada dereceye giren sporculara para ödülü yanında çeşitli hediyeler dağıtılacak.
Yarışmada birinci gelen sporcu 300 TL, ikinci gelen sporcu 200 TL, üçüncü gelen sporcu 100 TL para ödülü alacak. Ayrıca, gençler ve masterler kategorisinde yarışan kişilere OERO Trading Ltd. tarafından çeşitli ödüller dağıtılacak.

Özberkman: “Herkesi davet ediyoruz”
Bisiklet Federasyonu Basın Sözcüsü Bertan Özberkman, federasyon olarak ilk yarışı düzenleyecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.
Özberkman, yarışın start anı öncesinde, tüm bisikletseverleri Dereboyu Avenue önüne davet etti. Bir taraftan yarış heyecanı, diğer taraftan da bisikletin her yaştan sürücüye yayılması noktasında teşvik edici olmak istediklerini söyleyen Özberkman, “Cumartesi saat 09.00’da start veriyoruz. Bisiklet camiasına hayırlı olsun” dedi.
Özberkman, bisikletseverlere de çağrı yaparak, “Yarışı, ayrıca bir şölene de dönüştürme çabamız var. Basın bildirisi aracılığı ile herkesi, bisikletini alarak, Cumartesi sabahı Lefkoşa Dereboyu’nda buluşmaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 1207 defa okunmuştur