1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Biri Yakın Doğu’yu durdursun: 31-22
Biri Yakın Doğu’yu durdursun: 31-22

Biri Yakın Doğu’yu durdursun: 31-22

Hentbol Büyük Kadınlar Ligi’nde lider YDÜ, ezeli rakibi UKÜ’yü de mağlup etmeyi başardı

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyük Kadınlar Ligi’nde namağlup Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile ligin şampiyonluk adaylarından Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) karşı karşıya geldi. Maçta çok fazla zorlanmayan ve rakibinin hatalarını iyi değerlendiren YDÜ karşılaşmadan 31-22 galip ayrılarak grup liderliğini garantiledi.  Gülşah Öztürk kaydettiği 15 golle galibiyette başrol oynadı.

UKÜ hızlı hücumlarda yanlış tercihler yaptı
CIU Arena Spor Salonu’nda oynanan dev maç denk bir mücadeleyle başladı. UKÜ savunmasının bir türlü durduramadığı Gülşah Öztürk’ün sayılarıyla maçta dengeyi sağlayan YDÜ’ye, Betül Rabia Çamlı ile karşılık veren UKÜ takımı maçın erkenden kopmasına izin vermedi. Özellikle sert savunma özelliğiyle rakiplerinin skor üretmesini engellemeyi hedefleyen YDÜ ilk yarıda bunda pek başarılı olamasa da ikinci yarıda toparlanarak daha istikrarlı ve düzenli bir savunma kurgusu yaptı. Maçın büyük bölümünde Gülşah Öztürk’e önlem almaya çalışan UKÜ, bunda da başarılı olamadı. YDÜ’nün kaçırdığı gollerde kontra hızlı hücumlarda da etkisiz ve yanlış pas seçimleri yapan UKÜ takımında Cansın İskender ve Betül Rabia Çamlı dışında diğer oyuncuların pek fazla varlık gösterememesi mağlubiyeti getirdi. Özellikle kaleci hatalarından yenilen goller ve Cansın’ın etkili kanat bindirmelerinde oraya top atacak oyuncu olmaması da farklı mağlubiyetin sebeplerinden oldu.

Sert savunma galibiyeti getirdi
YDÜ takımına bakıldığında ise daha kompakt ve organize bir takım görüntüsü vardı. Savunmada bilinçli bir oyun çıkaran YDÜ, hücumda da Gülşah Öztürk’ün etkileyici performansıyla hem grubunu lider bitirmeyi garantiledi, hem de en büyük rakipleri olan DAÜ ve UKÜ karşısında olası final oynama durumunda seriye 1-0 önde başlamayı garantiledi. Karşılaşmada Emine Doğangün’ün kanadı çok fazla aksasa da UKÜ’lü oyuncular bu bölgeyi çok iyi kullanamadı. Özellikle savunma özellikleri iyi olan Sonay Kande ve Rukiye Kaya’yı değişimli oynatan ve bu oyunculardan maksimum verimi almayı hedefleyen Musa Oytun bunda başarılı oldu ve takımı savunmada oyunun büyük bölümünde diri kaldı. Kaleci Çağla inanılmaz performansıyla kaleye etten duvar ördü ve bu sezona Gülşah’la birlikte şimdiden damgasını vuran bir diğer isim oldu. YDÜ aldığı galibiyetle yenilgisizliğini de sürdürmeyi başardı.

Bu haber toplam 2524 defa okunmuştur