1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Bir Kova Kum Kampanyası"na Kıbrıs'tan destek
Bir Kova Kum Kampanyasına Kıbrıstan destek

"Bir Kova Kum Kampanyası"na Kıbrıs'tan destek

İrvan, Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi önünde başından aşağı bir kova toprak dökerek, Gazze'deki zulmü protesto etti.

A+A-

İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze için sosyal medyada başlatılan "Bir Kova Kum Kampanyası"na Kıbrıs’ın kuzeyinden de destek geldi.

Medya Etik Kurulu Başkanı, DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan,  Doğu  Akdeniz Üniversitesi İletişim  Fakültesi önünde bugün başından aşağı bir kova toprak dökerek, Gazze'deki zulmü protesto etti.

Prof. Dr. Süleyman İrvan eylemi gerçekleştirdiği sırada şu açıklamalarda bulundu:

“Ben Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan. Bugün burada, İsrail’in Gazze’ye yönelik olarak 8 Temmuz’da başlattığı insanlık dışı saldırıları protesto etmek ve Gazze’deki katliama dikkati çekmek için barışçıl bir protesto eylemi gerçekleştireceğim.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu bugüne kadar çoğu çocuk ve kadın 2 binden fazla masum Filistin’li ölmüş, 10 binden fazlası yaralanmış ve binlerce ev yıkılmıştır. İsrail’e; Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını derhal durdurma ve Gazze üzerindeki ablukayı kaldırma çağrısı yapıyorum. Birleşmiş Milletlere; İsrail saldırganlığını durdurmak için sözde değil özde girişim yapma çağrısı yapıyorum. Gazze’deki katliama daha fazla seyirci kalmayınız.

Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, meşru savunma hakkı gibi gerekçelerle İsrail saldırganlığına destek veren tüm devletlere; desteklerini geri çekme ve İsrail’i durdurma çağrısı yapıyorum. Bu saldırganlığın hiçbir mazereti olamaz.Filistinli öğrencim Ghada aracılığıyla Gazze’de yaşam mücadelesi veren tüm Filistinlilere sesleniyorum. Kalbimiz sizinle”.

İrvan açıklamasının sonunda, DAÜ Rektörü Abdullah Öztoprak ve DAÜ öğretim üyelerine eyleme katılma çağrısı yaptı;

"Gazze'de süren katliama vicdan sahibi hiç kimse sessiz kalamaz. Buradan, DAÜ'nün değerli rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak'ı ve değerli öğretim üyelerini de bu protesto eylemine katılmaya davet ediyorum." şeklinde konuşan Prof. Dr. İrvan, Kıbrıs Türk Medyası'ndan gazetecilere de seslenerek "Kıbrıs Türk medyasından değerli gazeteci dostları da eyleme katılmaya ve dünyaya barışçıl bir mesaj vermeye davet ediyorum." dedi.
Prof. Dr. İrvan; "Ve son olarak, bu barışçıl protesto eylemini yaygınlaştırmak suretiyle İsrail saldırganlığına karşı uluslararası düzeyde kamuoyu oluşumuna destek verecek herkese teşekkür ediyorum.GAZZE İÇİN ÖZGÜRLÜK, FREEDOM FOR GAZA" diyerek sözlerini tamamladı.

(yenidüzen/gazete360)

Bu haber toplam 2155 defa okunmuştur