1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. BEYARMUDU ÇÖPLÜĞÜ GÜNLERDİR YANIYOR!
BEYARMUDU ÇÖPLÜĞÜ GÜNLERDİR YANIYOR!

BEYARMUDU ÇÖPLÜĞÜ GÜNLERDİR YANIYOR!

Beyarmudu çöplüğünün günlerdir yandığını belirten bazı bölge sakinleri, hiçbir yetkili makamın çözüm bulmadığını savundu, çevrenin ve insan sağlığının hiçe sayıldığı ileri sürdü.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Beyarmudu Belediyesi çöplüğünün 2 gün, 2 gecedir yandığını ileri süren bölge sakinleri, çıkan gazdan ve dumandan nefes alamaz duruma geldiklerini ifade ederek, yaşananlara tepki gösterdi.

Beyarmudu Belediyesi tarafından kullanılan çöplükte lağım atıkları yanında evsel veya hayvansal atıklar gibi birçok atığın olduğunu anlatan Beyarmudu sakini Hulusi Özoğul, çöplüğün bilinçli bir şekilde belirli aralıklarla, düzenli olarak yakıldığını ileri sürdü. Bu konuda hiçbir şekilde elle tutulur tespit yapamadığını anlatan Özoğul, Çevre Dairesi de dâhil olmak üzere pek çok alana şikayette bulunduklarını fakat çözüm bulamadıklarını belirterek, özellikle çöplüğün yandığı sırada ne belediye ne de itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmediğini savundu. İtfaiye ekiplerinin yangını sadece seyrettiğini, hiçbir söndürme işleminde, müdahalede bulunmadığını anlatan Özoğul, itfaiyeden “su ile söndüremezler, belediye ile işbirliği altındayız, endişeniz olmasın” yanıtını aldığını belirtti.

Konuya ilişkin YENİDÜZEN’e konuşan Özoğul, “Dün akşam, Çevre Dairesi ve Polisi de haberdar ettik ama hiçbir kurum ve kuruluş gelmedi. Bu dumanlar, bu kötü kokulu gaz köye kadar geliyor, köyde duramaz olduk, çok fazla duman oluyor, havaya yayılıyor. Köylü de bu durumdan rahatsız ama birçok kişi siyasilere güzel görünmek, muhalif olmamak için sesini çıkarmıyor. Belediye de çöplüğün birileri tarafından yakıldığını kabul ediyor ama bu durma çözüm bulunmuyor. Ben çöplüğü belediyenin yaktığına inanıyorum ama elimde bir kanıt olmadığı için de bunu kanıtlayamıyorum.” diyerek yaşananlara isyan etti.

Çöplerin yakılmasının çok ilkel bir uygulama olduğuna değinen Özoğul, daha sağlıklı projeleri hayata geçirene dek en azından yere gömülmesi gerektiğini ifade etti.

 

“İnanılmaz derecede zehirli gaz havaya çıkmıştır”

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hulusi Özoğul, durumu şu ifadelerle aktardı:

“Dün akşam üstü saat 17:00 sularında yanmaya başlayan çöplük bugün oldu yanmaya devam ediyor. Şimdi yani saat 12:15'de tekrardan gidip dün gece da yaptığım gibi yetkililerin gözetlemediği alanı gidip gözetlemek ve şu an ki durumdan halkı bilgilendirmek istedim. Aslında niyetim çöplükteki durumu video çekmekti ama şu an ki durum buna müsait değildi. Yanmakta olan Beyarmudu Belediyesi çöplüğünde şu anda hem yangın devam etmektedir hem da inanılmaz derecede zehirli gaz havaya çıkmıştır. Fotoğrafları çekebilmek için ağzımı ve burnumu tişörtle kapattığım halde dayanılmaz derecede oksijensizliğe maruz kaldım... Son olarak şunu söylemek isterim, her kim ki bu çöplüğü yakacak kadar onursuzdur suçunu elbet bir gün çekecektir. Kimsenin doğayı kirletmeye ve doğada yaşayan canlıları zehirlemeye hakkı yoktur. Yine şu an yapmış olduğum bu muhalif tutum ile vatan hainliğimi ispatlamış durumdayım.”

Bu haber toplam 1902 defa okunmuştur
Etiketler :