1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beş gün beş maç
Beş gün beş maç

Beş gün beş maç

Kuzey Kıbrıs milli takımının katılmayı planladığı CONIFA Avrupa Şampiyonası 17-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek ve takımlar 5 günde 5 maç oynayacak

A+A-

 

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kuzey Kıbrıs Milli Takımı’nın katılması beklenen ve CONIFA (Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği) tarafından organize edilen Avrupa Şampiyonası ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Turnuvaya katılacak olan takım sayısı 12’den 8’e düşerken grup sayısı da 4’ten 2’ye indirildi. Turnuva 17 Haziran – 21 Haziran tarihleri arasında Macaristan’ın Debrecen şehrinde gerçekleştirilecek ve 5 gün boyunca hergün karşılaşma oynanacak. Turnuva ile ilgili olarak Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan henüz bir açıklama gelmezken, organizasyonu yapan CONIFA, Kuzey Kıbrıs’ın turnuvaya katılacağını açıkladı.

Ev sahibi Szekelyfold takımı

CONIFA tarafından düzenlenen ve FIFA ile UEFA tarafından tanınmayan ülkelerin futbol milli takımlarının yer alacağı Avrupa Şampiyonası için hazırlıklar devam ediyor. Turnuva ilk olarak İngiltere ile İrlanda arasında yer alan Man Adası’nda (Isle of Man) oynanacağı açıklanmış ancak daha sonra Macaristan’ın Debrecen şehrine alınmıştı. Macar Szekelyfold takımı ise turnuvaya ev sahipliği yapacak.

Çekilen takımlar

Daha önce 12 takımın yer alacağı belirtilen turnuvadan 4 takım çekilme kararı aldı. 12 takımın 3’erli 4 gruba dağıtıldığı kura çekimi sonrasında yaşanan bu gelişmeyle birlikte takım sayısının 8’e düşmesi sonrası turnuvanın 4’er takımdan 2 grupta oynanmasına karar verildi. Turnuvadan çekilen takımlar ise Nagarno Karabagh, Franconia, Oksitanya ve Monaco oldu.

Kuzey Kıbrıs’ın grubu değişti

Yaşanan değişiklikle birlikte Kuzey Kıbrıs Milli Takımı’nın yeni grubu belli oldu. Daha önce Kuzey Kıbrıs ile aynı grupta yer alan Abkhazia A Grubu’na geçti. Kuzey Kıbrıs B Grubu’nda Güney Osetya, Country of Nice ve ev sahibi Szekelyfold takımı ile yarı final mücadelesi verecek. A Grubu’nda ise Padania, Abkhazia, Ellan Vannin ve Romani People takımları yer alacak.

Her gün maç oynanacak

Turnuvanın bir diğer ilginç özelliği ise hergün maç yapılacak olması. 17-21 Haziran tarihleri arasında 5 gün boyunca hergün karşılaşma oynanacak. 17, 18 ve 19 Haziran tarihleri arasında grup maçları, 20 haziranda yarı final ve 21 haziranda da üçüncülük ve final karşılaşmaları oynanarak turnuva tamamlanacak.

Turnuvanın stadı “Stadion Oláh Gábor Út”

CONIFA tarafından düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda karşılaşmalar Debrecen şehrinde bulunan Stadion Oláh Gábor Út Stadı’nda oynanacak. Kapasitesi 10 bin 200 kişilik olan stat 2014 yılına kadar Debreceni VSC takımı tarafından kullanılıyordu. Turnuvanın programı da belli oldu. Program şöyle:

17 Haziran Çarşamba
Kuzey Kıbrıs – Güney Osetya
Padania – Romani People
Abkhazia – Ellan Vannin
Country of Nice - Szekelyfold

18 Haziran Perşembe
Abkhazia – Padania
Country of Nice – Kuzey Kıbrıs
Ellan Vannin – Romani People
Szekelyfold – Güney Osetya

19 Haziran Cuma
Padania – Ellan Vannin
Country of Nice – Güney Osetya
Abkhazia – Romani People
Kuzey Kıbrıs – Szekelyfold

20 Haziran Cumartesi
Beşincilik – Altıncılık maçı
Yedincilik – Sekizincilik maçı
Yarı finaller

21 Haziran Pazar
Üçüncülük – Dördüncülük maçı
Final maçı

Bu haber toplam 1674 defa okunmuştur