1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bener Hakkı Hakeri’nin büstüne çirkin saldırı
Bener Hakkı Hakeri’nin büstüne çirkin saldırı

Bener Hakkı Hakeri’nin büstüne çirkin saldırı

2013 yılında aramızdan ayrılan araştırmacı yazar, gazeteci, şair ve öğretmen Bener Hakkı Hakeri’nin büstü saldırıya uğradı.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

2013 yılında aramızdan ayrılan araştırmacı yazar, gazeteci, şair ve öğretmen Bener Hakkı Hakeri’nin büstü saldırıya uğradı.  13 Ekim 2014'te Lefkoşa Yiğitler Burcu park yerine yerleştirilen büst henüz kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişiler tarafından parçalandı. Daha önce bir çok kez saldırıya uğrayan büst bu kez yerle bir edildi. 2014 yılında Heykeltıraş Sevcan Çerkez tarafından büyük emeklerle topluma kazandırılan büstün, parçalanmış hali sanat dünyasını üzdü.
Konu ile ilgili YENİDÜZEN’e konuşan sanatçılar tepkilerini dile getirdi.

Çerkez: “Saldırı Kıbrıs Türk sanatına yapıldı”
Heykeltıraş Sevcan Çerkez büste yapılan saldırının aslında tüm kamuoyuna ve Kıbrıs Türk sanatına yapıldığını söyledi. Çerkez saldırı ile ilgili Polis Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulunduğunu belirterek “Benim duygu ile yaptığım bir heykeldi, çok üzgünüm” diye konuştu.

Ersoy: “Yapılan saldırı affedilemez”
Tiyatro Sanatçısı Yaşar Ersoy saldırı ile ilgili olayı kınadığını belirterek, kınamanın yeterli olmadığını ve bu tür eylemler karşısında faillerin yakalanıp cezalandırılması gerektiğini söyledi. Devlete ve güvenlik güçlerine büyük görev düştüğünü söyleyen Ersoy, sanata yapılan saldırının affedilemez olduğunu belirtti.

Öncül: “Sadece kınamak yetmez”
Yazar Tamer Öncül tüm değerlerin değersizleştirildiği, sanatın sanatçının ötekileştirildiği, her şeyin "para"ya endekslendiği bu sistemde bunlar olmaya devam edeceğini söyledi. Öncül, Türkiye'de "kitap okumaktan ve çocuklara oyuncak götürmekten" başka bir şey yapmayan 32 gencin bombayla parçalanmasının ardında yatan zihniyetten büstü parçalayanların farklı olmadığını belirtti. Öncül, yalnızca "kınama" mesajlarıyla yetinir, bu "zihniyetin" ülkemize iyice yerleşmesini engellemek için, şimdiden bir şey yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3406 defa okunmuştur