1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Belediye çok duyarsız…”
“Belediye çok duyarsız…”

“Belediye çok duyarsız…”

Tuzla Bölgesi’ndeki Kutlu Adalı Sokak, Gossip Sitesi sakinleri aylardır yol kenarında biriken ve gün be gün artan su birikintisinden şikâyetçi…

A+A-

Fehime ALASYA

Tuzla Bölgesi’ndeki Kutlu Adalı Sokak, Gossip Sitesi sakinleri aylardır yol kenarında biriken ve gün be gün artan su birikintisinden şikâyetçi.

Belediyenin uzun zamandır süren bu sorunu bir türlü çözmediğinden yakınan Gossip Sitesi sakinlerinden Akış Yeşilada, su birikintisinin giderek dayanılmaz bir hal almaya başladığını ifade ederek ilgili belediyeyi göreve davet etti.

Mağusa Belediyesi’nden ilgili bölüm sorumlusu Abide Eryaşar ise bu sorunların günübirlik sorunlar olduğunu, buna rağmen gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, sorunun site genelindeki büyük bir problemin parçası olduğuna değindi.

Eryaşar, Gossip Sitesi’nin dere yatağı üzerine yapılmış ve altyapısı yetersiz bir site olduğunu dile getirerek, bölgede, toprak yapısı ve jeolojik nedenlerden dolayı çok ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.  

Tuzla’daki ‘Gossip Sitesi’ sakinlerinden Abide Eryaşar, bölgedeki su birikintisinin aylardır temizlenmediğinden dert yanarak ilgili belediyenin duyarsızlığından yakındı.

“Belediye çok duyarsız…”

Yol kenarındaki su birikintisinin seviyesinde zaman zaman değişiklik yaşandığına dikkat çeken Yeşilada, sağlık yönünden de giderek tehlikeli bir hal almaya başladığına değinerek, bu birikintiye yakın ağaçların kurumaya başladığını kaydetti. Konunun Mağusa Belediyesi bilgisi dâhilinde olduğuna değinen Yeşilada, yakın geçmişte bu su birikintisinin belediye tarafından çekilerek temizlendiğini fakat kısa bir süre sonra yeniden oluştuğunu belirterek, kalıcı çözüm girişimi yapılmadığından dert yandı.  

Yeşilada şunları kaydetti;

“Tuzla Bölgesi, Kutlu Adalı Sokak, Gossip Sitesi olarak sürekli bu sorunla karşılaşmaktayız. Çoğu zaman bu su birikintisi yüzünden arabamızdan inip kaldırıma çıkmakta zorlanıyoruz. Bu su bir aydan fazladır, ara ara çıkıp geliyor. Kışın da sürekli orada sabittir. Belediyeye şikâyet ettik, sosyal medyadan da paylaştık.

Belediyeye gidip görüşenler de oldu ama ilgilenen olmadı, sadece bir kez gelip suyu çektiler o kadar. Belediye çok duyarsız…   

Bu su sinek tutmaya ve kötü koku yaymaya başladı. Çevredeki ağaçlar da kurudu.

Su seviyesi de gün be gün değişiyor, kimi zaman yükseliyor, kimi zaman değişiyor. Kış aylarından beridir bu su için çare bulunamadı.”

Mağusa Belediyesi ise bölgede, toprak yapısı ve jeolojik nedenlerden dolayı çok ciddi sorunlar yaşandığını belirterek, “Kalıcı bir çözüm için gerekli olanın tüm sitenin drenaj altyapılarının yeni baştan çözülmesi gerek” dedi.  

“Kalıcı bir çözüm için gerekli olan tüm sitenin drenaj altyapılarının yeni baştan çözülmesi gerekiyor”

Bölgedeki toprak yapısı ve jeolojik durumdan dolayı çok ciddi sorunlar yaşadıklarını kaydeden Abide Eryaşar, bunun genel olarak bütün bir sorunun parçası olduğuna değindi. Siteden sürekli su sızıntıları veya tıkanıklıklarla ilgili ihbar aldıklarını belirten Eryaşar, bunları değerlendirdiklerini ve geçici çözümlerle mağduriyetleri ortadan kaldırmak için çaba gösterdiklerini anlatarak, kalıcı bir çözüm için gerekli olan tüm sitenin drenaj altyapılarının yeni baştan çözülmesi gerektiğini anlattı.

YENİDÜZEN’e konuyla ilgili açıklama yapan Eryaşar, şunları ifade etti;

“Bu su birikintisi gündelik bir sorun olarak görülüyor fakat genel olarak büyük bir sorunun parçasıdır. Dere yatağı üzerine yapılmış bir sitedir ve altyapısı yetersizdir. Yıllar geçtikçe drenaj sistemleri de zayıfladı ve son noktaya ulaşamadığı için bu tarz birikintiler oluyor. Bu sitede olan bazı havuzlar temizlenirken drenaj içerisine boşaltılıyor ve bazı noktalardan yüzeye çıkıyor.

Çözümler günübirlik yapılıyor fakat kalıcı bir çözüm için gerekli olan tüm sitenin drenaj altyapılarının yeni baştan çözülmesi gerekiyor. Sanırım su altyapıları da yeterli değildir.

En küçük bir sızıntı ve patlakta suyun yüzeyden kaybolması çok zaman alıyor.

Konum olarak yanlış bir sitedir, yapılırken de altyapıları yetersiz olarak yapıldı, esas sorun budur. Bunları yenilemek gerek.

Oradaki su kirli su değil, takip ediyoruz. Bugünlerde o bölgede üç dört tane patlak olduğu bilgisini aldık, ilgileniyoruz.

Kışın bu su daha da artıyor, bölgede çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Toprak yapısı ve jeolojik durumdan dolayı çok ciddi sorunlar yaşıyoruz.” 

 

Bu haber toplam 2436 defa okunmuştur
Etiketler : ,