1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BASS, BRT Müdürü Tümerkan'ı eleştirdi
BASS, BRT Müdürü Tümerkanı eleştirdi

BASS, BRT Müdürü Tümerkan'ı eleştirdi

BASS, Bay-Sen’in yapacağı her türlü yasal eyleme destek vereceğini duyurdu

A+A-

 

Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (Bay-Sen) BRTK’da yapacağı her türlü yasal eylemlerde yanında olacaklarını belirterek, hükümetin kuruma sahip çıkmasını beklediklerini söyledi.

Yeltekin yaptığı yazılı açıklamada, BRTK’da örgütlü kardeş sendikaları Bay-Sen’in Toplu İş Sözleşmesi gereği üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak ve kurumun yaşaması için gerekli mücadeleyi yaparken “tehdit”, “sansür”, “keyfi uygulama”, “yasal mevzuat dışılığa” maruz kaldığını savundu.

Yeltekin, BRTK Müdürü Mete Tümerkan’ı eleştirerek, “Kurum müdürünün bu olumsuz davranışları ülkemizde atanmışların kendilerini atayan siyasilerden daha üstün olduğunun açık bir göstergesi olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

Tümerkan’ın, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’ne sansür uyguladığını savunan Yeltekin şöyle devam etti:

“Sansürün ardından Bay-Sen’in BRTK Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kurt’un programının hiçbir gerekçe göstermeden yayından kaldırılması aslında BRTK Müdürü’nün sendikaya ve sendikal yapıya karşı düşüncelerini ortaya koymakta ‘biz’ yerine monarşi anlamı taşıyan ‘ben’ kelimesini desteklediğini ortaya koymaktadır.”

(tak)

Bu haber toplam 1430 defa okunmuştur