1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başarılı kadın girişimciler ödüllendirildi
Başarılı kadın girişimciler ödüllendirildi

Başarılı kadın girişimciler ödüllendirildi

İş Kadınları Derneği’nin TELSİM işbirliğiyle düzenlediği “2014 Yılın Kadın Girişimcileri Ödül Töreni” yapıldı. Bu yıl 6 kategoride ödül verildi

A+A-

İş Kadınları Derneği’nin Telsim işbirliğiyle düzenlediği “2014 Yılın Kadın Girişimcileri Ödül Töreni” bu akşam Bedesten’de yapıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, bazı milletvekilleri, bürokratlar, Telsim yetkilileri, sivil toplum örgütlerinden temsilcilerle davetliler katıldı.
“Tüm başarılar hayallerden doğar” sloganıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen törende 6 kategoride ödül verildi.
Jüri tarafından belirlenen kriterlere göre “Yılın Kadın Girişimcisi” ödülüne Sercan Görgüner Bahçeci, “Yılın Sosyal Kadın Girişimcisi” ödülüne Nahide Merlen, “Yılın Bölgesinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi” ödülüne, Narin Hulusioğlu, “Yılın Genç Kadın Girişimcisi” ödülüne Deniz Gürgöze, “Yılın Vedia Barut Onur Ödülü”ne Sadiye Destur, “Telsim Özel Ödülü”ne ise Sevim Erdal layık görüldü.

Erel

İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel, derneklerinin, kadınların iş dünyasında ve toplumda hak ettikleri seviyeye ulaştırmayı, ülke ekonomisine katkılarını artırmayı ve kadın girişimcilere destek olmayı vizyon edindiğini söyledi.
Erel, Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü'nü vermekteki amaçlarının ekonomide var olan kadınları güçlendirmek, sayılarını artırmak, kadının kültürel ve ekonomik açıdan ilerlemesini sağlamak, kültürel değerlerine sahip çıkmak, ülkenin kalkınmasında katkıları olan kadın girişimcilerin başarılarını kamu gündemine getirmek, başarılarını takdir etmek ve onları onurlandırmak olduğunu belirtti.
Semral Erel, bu tür ödüllerin diğer kadınları da girişimcilik konusunda teşvik edip cesaretlendireceğini de ifade etti.

Karas

Ödül töreninde konuşan Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadınlarla ilgili projelerde yer alacaklarını vurgulayarak, gelişmiş ülkelerde kadın girişimcilere verilen teşvike ve desteğe işaret etti.
ABD’de kadın girişimci sayısının erkeklere oranla 1 buçuk kat fazla olduğunu kaydeden Karas, madden ve manen mutlu olan kadınların mutlu aileyi ve toplumu oluşturduğunu belirtti.
Telsim Genel Müdürü Karas, gelişmekte olan ülkelerde kadınların önündeki fırsat eşitsizliğinin ve engellerin aşılması gerektiğini de söyledi.
(tak)

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 1640 defa okunmuştur