1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Barış şarkıları ile bağımsız, askersiz Kıbrıs düşleri
Barış şarkıları ile bağımsız, askersiz Kıbrıs düşleri

Barış şarkıları ile bağımsız, askersiz Kıbrıs düşleri

“Her dilde barış, her dilde savaşa ve militarizme hayır denmesi çağrısını yapıyoruz”

A+A-

Kıbrıs’a yönelik Türkiye’nin askeri müdahalesi, sol örgütler tarafından bu yıl da iki ayrı etkinlikle gündeme taşındı; hem barış şarkıları söylendi, hem de askersiz bir ülke özlemi dile getirildi.
BKP Gençlik Örgütü, TDP Gençlik Örgütü, Baraka Kültür Merkezi ve Bağımsızlık Yolu’nun düzenlediği “Bağımsız Kıbrıs” etkinliği Lefkoşa’da, Sarayönü Meydanı’nda yapıldı.
Arda Gündüz, Sol Anahtarı, Zeki Karahanoğlu, Paris Christofi, Türkiye'den Praksis müzik gurubunun sahne aldığı etkinlikte, Yaşar Ersoy şiirleri, Baraka Tiyatro Ekibi gösterileri ile sahnede yer aldı.
“Kıbrıs adası üzerindeki yabancı işgallerin” tümünün protesto edildiği gecede, yeniden barış çağrısı yapıldı.
Yeni Kıbrıs Partisi’nin, Kıbrıs’ın her yanından çeşitli siyasi parti, grup ve aktivistlerin katkısı ile düzenlediği Anti Militarist Barış Harekâtı etkinliği ise Lefkoşa’da Surlariçi’ndeki Selimiye Meydanı’nda gerçekleşti. Gecede Bandista, Koralp şarkıları, dans grubu Studio 21 de performansları ile sahne aldı.
“14 Ağustoslarda; umudu anlatan, işgale hayır diyen, anti-militarist yolculuğumuz sürüyor” denen etkinlikte, “Çağrımızı genişleterek yapıyoruz, Ortadoğu’da dibimizdeki bir coğrafyada, Mezopotamya’da, Kafkaslarda, Ukrayna’da ve dünyanın başka yerlerinde çatışmanın ve militarizmin, emperyalist müdahalelerin, savaşların, çatışmaların alabildiği yoğun olarak devam ettiği bir zamanda, her dilde dünya halklarına dayanışmamızı da ortaya koyuyoruz, her dilde barış, her dilde savaşa ve militarizme hayır denmesi çağrısını yapıyoruz” görüşü ortaya kondu.

Fotoğraflar: Levent ÖZDAĞ

Bu haber toplam 1641 defa okunmuştur