1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. BAKAN, MÜDÜRLER, UZMANLAR AKM’DE
BAKAN, MÜDÜRLER, UZMANLAR AKM’DE

BAKAN, MÜDÜRLER, UZMANLAR AKM’DE

AKM’de uzun süredir devam eden ‘tadilat’ çalışmaları, YENİDÜZEN’in manşeti ile birlikte tüm yetkilileri bu mekanda topladı.

A+A-

PROJE SUNULMADI
 

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, Atatürk Kültür Merkezi’nde aylardır devam eden ‘tadilat’ ile ilgili K.T. Mühendis ve Mimarlar Odası’na sunulmuş bir proje olmadığını açıkladı

Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de uzun süredir devam eden ‘tadilat’ çalışmaları, YENİDÜZEN’in manşeti ile aylar sonra tüm yetkilileri bu önemli mekanda topladı

 

‘AKM AYIBI’ manşetimizin ardından, Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Fuat Çelebi ile Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, AKM’ye giderek incelemelerde bulundu.

 

 

Didem MENTEŞ

Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de uzun süredir devam eden ‘tadilat’ çalışmaları, YENİDÜZEN’in manşeti ile birlikte tüm yetkilileri bu mekanda topladı.
5 sene önceki 'tadilat'a rağmen yine tadilata alınan ve her yağmurda akıtan AKM’deki “ek yapılar” ayrıca “izolasyonlar” incelendi.
İlgili müteahhit firma “bizim bir kusurumuz yok, projeyi aynen uyguluyoruz” derken, Bakan da gelişmeler hakkında bilgi aldı.
YENİDÜZEN’in dün manşetten ‘AKM AYIBI’ olarak verdiği haberin ardından, Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Fuat Çelebi ile Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, AKM’ye giderek incelemelerde bulundu.

 

Yerinde incelediler!


Eğitim Bakanı Özdemir Berova, 17 Kasım’da başlayan tadilatı geniş bir heyet ile ilk kez dün incelemeye gitti. Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Fuat Çelebi, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ve ilgili müteahhit firma yetkililerinin de hazır bulunduğu ortamda incelemeler yapıldı.

5 yıl önceki tadilata rağmen neden yeniden tadilat ihtiyacı duyulduğu konusunda bilgi almaya çalıştığımız Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Fuat Çelebi’ye toplantıda olduğu için ulaşılamadı.

 

KTMMO’ya ‘tadilat’ için proje sunulmadı


Öte yandan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, Atatürk Kültür Merkezi’nde aylardır devam eden ‘tadilat’ ile ilgili K.T. Mühendis ve Mimarlar Odası’na sunulmuş bir proje olmadığını açıkladı. Planlama ve İnşaat Dairesi tarafından çıkılan bir ihale olduğunu, ihalenin neticesinde tadilatın yapıldığını bildiklerini aktardı. Bunun dışında bir bilgileri olmadığını söyleyen Aysal, Planlama ve İnşaat Dairesi tarafından çalışmaların kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekti.  

 

Tunçalp, “bitmeden açmayacağım” demişti


Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz gün YENİDÜZEN’e konuşan Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, sözleşmede yer alan tüm tadilatların tamamlandığını belirterek, binanın içerisinde bazı eksiklikler gördüğünü, bu eksikler giderilmeden binanın açılmayacağını dile getirmişti.

Tunçalp: “AKM’nin bahçesi olması, bekçisi olması lazım. Ben finans için Türkiye Elçisi’nden randevu aldım, çünkü Eğitim Bakanlığı’nın bunu tek başına yapacak bir bütçesi yok. Elçiyi de götürüp, eksikleri görmesini sağlayacağım” demişti.

 

FOTOĞRAFLAR: Levent ÖZDAĞ

Bu haber toplam 1813 defa okunmuştur
İlgili Haberler