1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Avcılık seçimi bitti, tartışmaları sürüyor
Avcılık seçimi bitti, tartışmaları sürüyor

Avcılık seçimi bitti, tartışmaları sürüyor

Başkan ve Yönetimini belirlemek üzere 27 Aralık 2014’de yapılan Avcılık Federasyonu Olağan Genel Kurulu seçimi tartışmaları halen sürüyor. Genel Kurul’da başkan adaylarından olan Erhan Keser, seçimin yasaya aykırı olarak yapıldığını ileri sürerek, Spor

A+A-

Didem MENTEŞ

Başkan ve Yönetimini belirlemek üzere 27 Aralık 2014’de yapılan Avcılık Federasyonu Olağan Genel Kurulu seçimi tartışmaları halen sürüyor.
Genel Kurul’da oy kullanması beklenen 43 Avcılık-Atıcılık Birliğinden 6 tanesi ‘Avcılık Federasyon Tüzüğü’ne uymayarak ‘eksik evrak’ verdikleri gerekçesiyle seçimde oy kullanamamış ancak bu birliklerin aynı tüzük altında Merkezi Av Komisyonu’nun Genel Kurulu’nda seçime katılarak oy vermesi avcıları ikiye bölmüştü. Genel Kurul sonucunda Aysın Karaderi’nin yeniden başkan seçilmesi ardından başkan adaylarından olan Erhan Keser, seçimle ilgili olarak 27 Ocak 2015’de Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’na itiraz yapmıştı. Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’nun itirazı değerlendirerek, ‘tescilli olmayan avcılık birliklerinin olduğunun belgelendiğini ve bu birliklerin Beden Eğitimi ve Spor Yasası’nın maddesine göre federasyona üyeliklerinin yasal olmadığı ve ‘yok’ hükmünde olduklarına karar verdiği belirtildi. Ancak Ceza Kurulu’nun, Erhan Keser’in seçimden önce bu konuyu gündeme getirmeyip seçim sonrası itiraz ettiği gerekçesiyle seçimin tekrardan yapılamayacağına karar verdiği aktarıldı. Ayrıca Genel Ceza Kurulu Federasyon Yürütme Kurulu’nu iptal eder ve en kısa zamanda mevzuata uygun yürütme kurulu üyelerinin seçiminin yapılmasına da direktif verdi.


İtiraz edilmişti
 

Hatırlanacağı üzere 27 Aralık 2014’deki Genel Kurul’da Aysın Karaderi, Erhan Keser ve Ahmet Dağman’ın yarıştığı seçimde, 712 oy kullanan seçmenden 38 oy alan Aysın Karaderi yeniden başkan seçilmişti. 62 üyesi olan ve oy kullanabilecek 43 tane birlikten; Ağırdağ-Boğaz Avcılık Atıcılık Birliği, Beyarmudu Avcılık-Atıcılık Birliği, Pınarlı Avcılık-Atıcılık Birliği, Çamlıbel Avcılık-Atıcılık Birliği, Akova Avcılık-Atıcılık Birliği ve İskele Avcılık-Atıcılık Birliği seçime katılamamıştı. Federasyon Tüzüğü’nün 10’uncu maddesi uyarınca genel kurulunu yapan ve üyelerini 14 gün içerisinde federasyona yazılı olarak bildirmeyen birliklerden olan İskele ve Akova kulüpleri, bu duruma itiraz etmişti. Birlik Başkanları, federasyon tarafından önceden kendilerine gerekli uyarıların yapılmadığı ve mevcut başkana karşı oldukları gerekçesiyle seçime katılmalarının engellendiğini iddia etmişti. Başkanlar daha önce yapılan Merkezi Av Komisyonu’nun seçiminde ise tüzüğün göz ardı edilerek oy kullanmalarına izin verildiğini aktarmıştı.

----------------------------------------------------------------


Keser: “Karar siyasi bir müdahale sonucu alındı”

Göçmenköy Avcılık-Atıcılık Biriliği Başkanı Erhan Keser  de seçimde sadece 6 avcılık birliğinin tüzüğe aykırı olarak hareket ettiğinin bilindiğini ancak başka kulüplerin de tüzüğe aykırı davranıp davranılmadığının araştırılacağını söylemişti. Keser, bunun üzerine 27 Ocak 2015’de Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’na itiraz başvurusu yaptı. Ceza Kurulu’nun verdiği kararı açıklayan Erhan Keser, kaydı olamayan birlikler hakkında seçimden önce itiraz etmemesi nedeniyle başkanlık seçiminin tekrarlanamayacağı kararının yazılı olarak kendisine bildirildiğini açıkladı.

“Karara göre, ilk sıradaki şikayetimde tescili bulunmayan birlik veya derneklerin federasyona üye olamayacakları ile ilgili itirazım incelenmiş ve gerçekten de tescilli olmayan birliklerin olduğunu ve belgelendiğini ve bu birliklerin beden eğitimi ve spor yasasının madde 19 (2) ve (3)’e göre federasyona üyeliklerinin yasal olmadığı ve ‘yok’ hükmünde oldukları kararlaştırılmıştır. Fakat benim seçimden önce bu konuyu bildiğimi ancak gündeme getirmeyip seçimden sonra itiraz ettiğimi, bu nedenle seçimin tekrarının yapılamayacağı kararlaştırılmıştır.

Kararın Genel Ceza Kurulu’nu büyük bir zan altında bıraktığını söyleyen Erhan Keser, şunları aktardı: “Eğer ben bu birlik ve kulüplerin tescillerinin olmadığını bilmiş olsaydım, bununla ilgili bilgiyi Spor Dairesi’nden almam gerekirdi ki, Spor Dairesi’nde bunu seçimden önce öğrenmiş olup ve yasal olmayan bir seçime müdahale etmeyip göz yummuş olurdum. Bu karar onu göstermektedir. Fakat benim, ilgili kulüplerle yaptığım araştırma tarihi seçimden sonraki tarih olduğu belgelerde de açıkça görülmektedir. Genel Ceza Kurulu’nun almış olduğu kararın siyasi bir müdahale sonucu alındığına inanmaktayım. Bu karar alınırken tamamen taraflı davranılmış ve Aysın Karaderi’yi korumak ve kollamak için alınmış bir karar olduğu açıkça ortadadır. Genel Ceza Kurulu ikinci şikayetimi de haklı bulup federasyon yürütme kurulunu iptal eder ve en kısa zamanda mevzuata uygun yürütme kurulu üyelerinin seçiminin yapılmasını direktif vermiştir. Buna göre genel kuruldan onay alınmadığı için yürütme kurulunu onaylatmak için Avcılık Federasyonu’nun tekrardan genel kurula gitmesi gerekmektedir.Çok basit sebeplerden dolayı 7-8 tane birlik veya kulübün oy hakkı seçimden 3 gün önce askıya alınırken, KKTC’de tescili dahi bulunmayan ve federasyona üye olmayan kulüplerin oy kullanmasına yine KKTC’nin bir devlet kurumunun göz yumması ve seçimin adil olarak tekrarlanmasını engellemesi beni ve binlerce avcıyı hüsrana uğratmıştır. Genel Ceza Kurulu kararlarını Yüksek İdari Mahkemesi’ne taşıma hakkımın olduğunu biliyorum. Fakat bu çıkan tutarsız ve taraflı karardan sonra adalete olan inancım zedelenmiştir. Bugün oldu hala Aysın Karaderi Genel Ceza Kurulu kararlarını saymayıp, yürütme kurulunu onaya sunmamıştır. Çok merak ediyorum Karaderi bu cesareti kim veya kimlerden almaktadır?”

 

Bu haber toplam 1927 defa okunmuştur