1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Atletizm ve Medya ilişkisi irdelendi
Atletizm ve Medya ilişkisi irdelendi

Atletizm ve Medya ilişkisi irdelendi

TSYD ile TAV işbirliğinde “Atletizm ve Medya Eğitim Semineri” geçtiğimiz gün İstanbul’da gerçekleştirdildi

A+A-

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve Türkiye Atletizm Vakfı (TAV) işbirliğinde düzenlenen “Atletizm ve Medya Eğitim Semineri” geçtiğimiz gün (11 Ağustos Salı) yapıldı. TSYD Aydın Doğan Eğitim Merkezi’nde düzenlenen seminere Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) üyeleri Burhan Gürkan, Okan Karademir, Haldun Oktay ve Çilen Ulusoy da katıldı.

Tongsir: “Kıbrıslı dostlarımız yanımızda”
Seminer TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ve TAV Başkanı İpek Özgüden Özen’in konuşmaları ile başladı. TSYD Başkanı Tongsir yaptığı konuşmada kendisinin mesleğe atletizm muhabiri olarak başladığını, atletizmin sporun anası olduğunu, bu gibi seminerlerin devamını diğer branşlarda da getireceklerini söyledi. Basında atletizmin daha fazla yer alması ve insanları atletizme alıştırmak gerektiğini belirten Tongsir “Bugün Kıbrıslı dostlarımız aramızda. Onların yanımızda olması bizim gururumuz” ifadelerini kullandı.
TAV Başkanı İpek Özgüden Özen yaptığı konuşmada vakfın çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Türkiye’de gazetelerde futbolun yüzde 82 oranında yer aldığını, ardından basketbolun geldiğini ancak atletizmin yüzde 1 gibi bir oranla haber olarak sayfalarda yer aldığını aktardı.

Seminerde irdelenen konular
TAF Başkanı Fatih Çintimar’ın “Pekin ve Rio yolunda atletlerimiz” başlıklı oturumunun ardından Habertürk Gazetesi’nden Murat Ağca ile Ntvspor yorumcusu Mert Aydın “Atletizmin önemi, neden özel? Tarihi editörlük ve muhabirlik” konu başlığı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. IAAF ve EA delegesi Salih Münir Yaraş “EA ve IAAF Seçimleri” konu başlığını irdelediği seminerde Can Korkmazoğlu “IAAF Yarışma Kuralları” ve “Doping cezası süreci ile ilgili yanlış bilgiler” konuları hakkında açıklamalarda bulundu. Eurosport spikeri Caner Eler ise “Atletizm anlatımına değer katmanın başka yolu” başlığını katılımcılara aktardı. Seminer sertifika dağıtımı ile tamamlandı.

Bu haber toplam 1374 defa okunmuştur