1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Atılımlarınızı destekliyorum”
“Atılımlarınızı destekliyorum”

“Atılımlarınızı destekliyorum”

Dünyaca ünlü İspanyol kulübü Barcelona’nın eski başkanı Joan Laporta Kuzey Kıbrıs’a geldi ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı (KTFF) Hasan Sertoğlu ile basın toplantısı düzenledi. Laporta, KTFF’nin attığı adımları deste

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

İspanya’nun dünyaca ünlü kulübü Barcelona’nın eski başkanı Joan Laporta, dün Turizm, Ekonomi, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) başkanı Hasan Sertoğlu ile birlikte Merit Royal Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Aynı zamanda Fashion TV’nin avukatı olan ve bir organizasyon için ülkemizde bulunan Laporta, ülke futbolunu dışa açılması konusunda atılan adımları destekleriğini ve elinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Laporta: “Elimden geleni yapmaya hazırım”
Sözlerine Fashion TV’nin avukatı olarak Kuzey Kıbrıs’ta olduğunu belirten Barcelona’nın eski başkanı Joan Laporta, spor bakımından projeleri hayata geçirme adına elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi. “FIFA ile gerçekleştirilen süreci desteklediğimi söylemek istiyorum” diyen Laporta, Bakan Denktaş’ın yapmaya çalıştığı projelere de yardımcı olacağını kaydetti. 
“Sporcuların uluslararası alanda maç yapma hakkı vardır” diyen Laporta “Uzun zamandan beri FIFA bu ülkede birşeylere sahip olduğunun farkında. İnsan hakları olarak da sporcuların spor yapma hakları vardır” dedi.

“Sertoğlu’nun yaklaşımını destekliyorum”
Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) üye olması konusunu destekliyor musunuz? sorusuna Laporta “KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu durumu benden daha iyi biliyor. Onun yaklaşımını destekliyorum” diye cevap verdi.
Kendisinin bir Katalan olduğunu, uluslararası organizasyonlarda yer alma şanslarının olmadığını, bunun sebebinin kendilerinin bir ülke olmadığını söyleyen Laporta “Katalan Milli Takımı olarak yılda bir kez maç yapıyoruz. Ama bu yetersiz. FIFA her türlü kararı almada yetkilidir. Her ülkede tek federasyon olma kuralı var. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Politik durumların olduğu ortada. Er ya da geç, spor alanında yetenekli olan insanların kendilerini geliştirme, ayrımcılık olmadan müsabaka yapması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Denktaş: “Dostluk maçları bir adım ileri götürebilir”
Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Turizm, Ekonomi, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, futbolda dostluk maçları yapabilmenin bile bir adım ileriye götüreceğini söyledi. Denktaş “Dostluk maçları ile Katalunya’nın seviyesine çıkabiliriz. KTFF’nin yürüttüğü bir girişim var ve nereye gidecek bilmiyoruz. İnşallah bir noktadan bir yerden başlayacağız” dedi.
Laporta’nın Kuzey Kıbrıs’a geliş nedeninin sporla ilgili olmadığını belirten Denktaş, ancak yaptıkları görüşmelerden sonra spordan sorumlu bakan olarak kendisini tatmin eden gelişmeler olduğunu, spor bakımından da önemli bir dostun artık yanlarında olduğunu söyledi.

“Fashion TV ile anlaşma yaptık”
Fashion TV ile bir anlaşma yaptıklarını söyleyen Denktaş şunları kaydetti: “Turizm tanıtımı Fashion TV üzerinden 33 milyon insana ulaşacak. Bir protokol imzalayacağız. Fashion TV burada yatırım yapacak, yılda 6 etkinliğini burada olacak. Laporta’nın buraya geleceğini daha önceden biliyorduk. Spor konusunda da kendisi ile nasıl bir işbirliği yürütebiliriz, onu düşündük”

“Kararı alacak olan federasyon ve kulüplerdir”
Basında yer alanın aksine Hasan Sertoğlu ile hiçbir zaman görüş ayrılıklarının olmadığın söyleyen Denktaş şunları belirtti: “Yeni bakan olduğumuz günlerdi. Sertoğlu, siyaseti futbola karıştırmayacağını söylemişti, dolayısıyla bilgi sahibi değildik. Tavrımız eşitliğe halel gelmemesiydi. Kulüplere aktardığımız bu işin sadece spor değil aynı zamanda siyaset olduğuydu. İlerleyen safhada görüş ayrılığı olabilir ama günün sonunda kararı alacak olan federasyon ve kulüplerdir.

Katalunya ile dostluk maçı
Laporta ile Katalunya ile dostluk maçı yapma konusunu da konuştuklarını söyleyen Denktaş “Geri döndüğünde maç konusunda neler yapılabilir bakacak. Orada etkin birisi. İki federasyon uygun bir tarih saptayabilirse, bu maç da yapılabilecek. Bir maç yapınca başımız göğe mi erecek? Hayır. Ama bir adım daha ileriye gideceğiz” dedi.

Sertoğlu: “Diğer planları da düşünmemiz gerek”
Basın toplantısında konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, ünlü bir futbol adamının ülkede bulunmasından ve onu tanımaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sertoğlu “Bundan sonra umarım dostluğumuz devam edecek. Çok şey konuştuk. Şu anda kendisi de futbolla direk ilgili bir kişilik olduğu için size şunu söylemek istiyorum; şu anda yürümekte olan konular Zürih süreci ile ilgili konular değildir. Bu hafta değil, önümüzdeki hafta sürdürdüğümüz süreç hakkında bir basın toplantımız olacak. Biz “Eğer o iş olmazsa” kısmını da düşünmek zorundayız. Onunla ilgili de planlar yapmamız gerek. Tabi ki ben halen ümidimi kaybetmiş değilim, gönlümüz yüzde yüz olmasından yanadır. Yıllardır kış uyukusuna yattık uyuduk. Hep peşinden koşup koşup düştük. Ama artık düşme zamanı değildir. Bir iş olmazsa diğer işi kovalamamız lazım” diye konuştu.

Fotoğraflar: Eren Şişik

Bu haber toplam 1622 defa okunmuştur