1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Aralarındaki anlaşmazlık suçlarını ortaya çıkardı...
Aralarındaki anlaşmazlık suçlarını ortaya çıkardı...

Aralarındaki anlaşmazlık suçlarını ortaya çıkardı...

Kumyalı’da hurda vaziyetteki eşyaların arasında altın bulan A.K. M.A. konu altınları satmak için yardımcı olan R.Ç. ve konu altınları saklayan C.Ç. tutuklandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Kumyalı köyünde 2017 yılı Şubat ayı içerisinde faaliyette olmayan kapalı durumdaki “Pelikan Restoran” isimli iş yerinin avlusunda bulunan hurda eşyaların arasında 20 parça ziynet eşyası bularak sirkat eden A.K. ve M.A. konu ziynet eşyalarını inceledikten sonra satıp paraya çevirme kararı aldılar ancak konu ziynet eşyalarını kimin saklayacağı yönünde anlaşmaya varamayınca A.K., arkadaşı olan C.Ç.’ya konu ziynet eşyalarını saklaması için verdi. C.Ç’nin konu ziynet eşyalarını saklamasının ardından C.Ç’dan ziynet eşyalarının yerini öğrenen M.A altınları almak için konu yere gidince altınları bulamayarak A.A’ya hesap sordu. A.K. ise ziynet eşyalarının M.A Aslan tarafından çalındığından şüphelenerek polise giderek şikayetçi oldu ve işledikleri suç ortaya çıktı. Mesele ile ilgili olarak tutuklanan zanlı A.K M.A, R.Ç, C.Ç “Bularak sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Ziynet eşyalarını kimin saklayacağı konusunda anlaşamadılar...

Meselenin tahkikat memuru Ahmet Köse, zanlı A.K ile M.A’nın 2017 yılı Şubat ayı içerisinde Kumyalı’da Meryem Garib’e ait olan ancak faaliyette olmayıp kapalı durumda bulunan “Pelikan Restoran” isimli iş yerinin avlusu içerisinde müştekiye ait eski çilte, koltuk ve sandalye gibi hurdaların arasında koltuk altında içerisinde 20 parça ziynet eşyası olan siyah bir çanta bulduklarını ve alarak sirkat ettiklerini açıkladı. Zanlı A.K ile M.A’nın, zanlı A.K’nın evine giderek ziynet eşyalarını incelediklerini ve satıp paraya çevirme kararı aldıklarını belirten Köse, zanlı M.A’nın, zanlı R.Ç ile irtibata geçerek ziynet eşyalarının satışı için yardımcı olmasını istedikten sonra konu ziynet eşyalarını zanlı R.Ç’ye gösterdiklerini, zanlı R.Ç’nin ise ziynet eşyalarını tek tek fotoğraflayarak A4 kağıdına çıktısını aldığını açıkladı. Köse, akabinde zanlı A.K ile M.A’nın ziynet eşyalarını kimin saklayacağı konusunda anlaşamadıklarını belirterek, olaydan bir gün sonra zanlı A.K ile M.A’nın, zanlı A.K’yi  ziyarete gelen zanlı C.Ç.’ya ziynet eşyalarını göstererek bir kaç günlüğüne saklamasını istediklerini, zanlı C.Ç’nın ise ziynet eşyalarını çanta ile birlikte zanlı A.K.’nin evinin avlusuna sakladığını açıkladı.

Zanlı Aslan, 3 gün sonra ziynet eşyalarını bulamadı...

Polis Memuru Ahmet Köse, zanlı M.A.’nın, ziynet eşyalarının zanlı C.Ç. tarafından saklanmasından 3 gün sonra zanlı C.Ç.’yı arayarak altınların yerini sorduğunu, zanlı C.Ç’nın ise “A.K ile alacaksan yerlerini söylerim” demesi üzerine zanlı M.A’nın bu konuda söz verdiğini ve ziynet eşyalarının yerini öğrendiğini açıkladı. Akabinde zanlı M.A.’nın ziynet eşyalarını almak için zanlı A.K.’nin evinin avlusuna gittiğini ancak ziynet eşyalarının muhafaza edildiği çantayı boş bulduğunu belirten Köse, zanlı A.K.’nin evine gelmesinin üzerine zanlı M.A.’nın zanlı A.K.’ya ziynet eşyalarının nerde olduğunu sorduğunu söyledi.

Zanlı Karakuş, polise şikayetçi oldu...

Polis Memuru Ahmet Köse, konu ziynet eşyalarının zanlı M.A. tarafından çalındığından şüphelenen zanlı A.K’nin polise gelerek zanlı Aslan hakkında şikayetçi olduğunu belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını, mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 3 kişinin arandığını ve kayıp olan 20 parça ziynet eşyasının arandığını belirten Köse, her 4 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3’er gün tutuklu kalacaklar...

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur
Etiketler : ,