1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anastasidis Brüksel'e gidiyor
Anastasidis Brüksele gidiyor

Anastasidis Brüksel'e gidiyor

Anastasiadis, Avrupa Komisyonu toplantısına katılmak için Brüksel’e gidecek

A+A-

Geçtiğimiz cumartesi günü gastroenterit (mide ve bağırsak iltihabı) şikâyetiyle hastaneye kaldırılan Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in, dün hastaneden taburcu olduğu ve yarın, AB zirve toplantısının yapılacağı Brüksel’e gitmesinin beklendiği haber verildi.

Anastasiadis’in, Avrupa Komisyonu’nun yeni başkanının kim olacağına da karar verecek olan ve önemli olarak nitelendirilen AB zirve toplantısına katılmak için Brüksel’e gideceğini yazan Fileleftheros gazetesi, toplantının önümüzdeki perşembe ve cuma günü yapılmasının planlandığını kaydetti.
Anastasiadis’in ise, toplantı için büyük olasılıkla yarın, AB’nin merkezine gideceğini ifade eden gazete, Anastasiadis’in dün sabah “Areteio” hastanesinden taburcu olduğunu kaydetti.

Hastane çıkışında basına yaptığı açıklamada, doktoru Savvas Kadis ve ekibine teşekkür eden ve kendisini çok daha iyi hissettiğini dile getiren Kıbrıslı Rum lider, hastaneye yattığı güne göre, çok daha iyi olduğunu belirtti.

Rahatsızlığıyla ilgilenen herkese teşekkür de eden Anastasiadis, bunun bir sıkıntı olduğunu, ama geçtiğini dile getirdi.

Doktorunun birkaç gün dinlenmesi yönündeki tavsiyesine uyup uymayacağını kendisine sorulması üzerine, bunun için “çabalayacağını” dile getiren Anastasiadis, AB zirve toplantısı için perşembe günü Brüksel’e gidip gitmeyeceği konusunda ise “her şekilde bunun için çabalayacağım, çünkü bu AB zirvesi önemlidir” ifadesini kullandı.

Dinlenmek için dün ve bugünkü bütün görüşmelerini iptal ettiğini de söyleyen Anastasiadis, hastaneden hemen sonra nereye gideceğinin sorulması üzerine ise “Başkanlığa” yanıtını verdi.
(tak)

Bu haber toplam 1224 defa okunmuştur