1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı Beyarmudu’ndaydı
Akıncı Beyarmudu’ndaydı

Akıncı Beyarmudu’ndaydı

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Akıncı: “Halkıyla diyalog halinde, nabzı halkıyla birlikte atan lider olacağım”

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, birlikte çalıştığı akademisyenlerden oluşan geniş bir kadrosu bulunduğunu, ancak göreve gelmesi durumunda kimseyi dışlamak gibi bir niyeti de olmadığını kaydederek, toplum yararına katkı koymak isteyen herkesle birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Akıncı dün akşam, bölge toplantıları çerçevesinde Beyarmudu bölgesinde yurttaşlarla bir araya geldi.

Akıncı, 19 Nisan seçimlerinin, büyük önem taşıdığını ve seçimlerle bir değişimin yaşanacağını kaydederek, “Bu seçimlerde öteden beri yapılan yanlışların muhasebesi yapılacak. Halk bunun sonucunda, 19 Nisan’da değişimin kararını verecek ve bu kararını sandığa yansıtacak. O günden sonra ülkemizde bembeyaz sayfa açılacak. Bu, Kıbrıs sorununu çözmeye yönelirken bir yandan da toplumun iç sorunlarıyla ilgilenen, Türkiye ile karşılıklı saygıya dayalı ilişkilerin yer aldığı ve bağımsız-tarafsız bir cumhurbaşkanı anlayışının yer aldığı bir dönem olacak” dedi.

“HALKIN İRADESİNİ MASAYA TAŞIMAYA KARARLIYIM”

Akademisyenlerden oluşan ekibiyle uzun çalışmalar sonucu oluşturdukları ‘Cumhurbaşkanlığı Rotası’ çerçevesindeki “Dört Boyutlu Siyaset’in” ilk boyutunun ‘çözüm odaklı siyaset’ olduğuna işaret eden Akıncı, bu konuda konuşurken, ‘benden sihirbazlık beklemeyin’ şeklindeki sözlerinin bir umutsuzluk belirtmediğini, tam tersine olaya gerçekçi yaklaştığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

“On yıl önce yitirdiğimiz çözüm fırsatının şimdi var olduğunu görüyorum” diyen Akıncı, amacının halkın isteğini masaya taşımak olduğunu kaydetti.

“KİMSEYİ DIŞLAMAYIZ”

Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesi durumunda akademisyenlerden, düşünce insanlarından oluşan geniş bir kadrosu bulunduğuna işaret eden Akıncı, “Ama kimseyi de dışlayacak değiliz kimin, toplumun yararına katkısı olacaksa, yararlanmaya hazır olacağız. Yeter ki yürüyeceğimiz yolda herkesin yapacak katkısı olsun, seve seve toplum adına yararlanırız” diye konuştu.

Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nda var olan kadrolar konusunda uzman, yetkin, cumhurbaşkanına ışık tutacak insanlar tarafından oluşturulması gerektiğini kaydederek, “Onların toplumsal konularda yapacakları araştırmalar sonucu vereceği raporlarla, öncülük rehberlik yapabilirsiniz. Benim yapmak istediğim budur. Bugüne kadar bu ülkede pek göremedik” ifadelerini kullandı.

“HALKLA İÇ İÇE BİR CUMHURBAŞKANI”

Akıncı konuşmasında 14 yıllık belediye başkanlığı döneminde her zaman halkla iç içe olduğunun, masa başı belediye başkanlığı yapmadığını söyleyerek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Cumhurbaşkanının gündemi ne kadar yüklü olsa da, Kıbrıs sorununa büyük bir kısmını ayırmak zorunda kalsa da halkıyla olan bağı hiçbir surette kopmamalı. Ben bunu yapacağıma, ilişkilerimizi her zaman canlı tutmayı başaracağıma inanıyorum. Masa başı belediye başkanlığı yapmadığım gibi masa başı cumhurbaşkanlığı da yapmayacağım. Halktan kopuk bir lider bir yere varamaz. Halkıyla diyalog halinde nabzı halkıyla birlikte atan lider, halkıyla bütünleştiğinde yenemeyeceği güçlük de yoktur.”

(tak)

Bu haber toplam 1411 defa okunmuştur