1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Afrika Davası hitaplara kaldı
Afrika Davası hitaplara kaldı

Afrika Davası hitaplara kaldı

Afrika gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Gazete Direktörü Ali Osman Tabak bugün karikatür davasıyla ilgili yeniden mahkemeye çıktı.

A+A-

 

Afrika gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Gazete Direktörü Ali Osman Tabak bugün karikatür davasıyla ilgili yeniden mahkemeye çıktı.  Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzurunda gerçekleşen duruşmada son iki tanık dinlendi. Dava tarafların hitaplarını yapması üzerine 22 Nisan’a saat 11.00’e ertelendi.

Avukat Tacan Reynar, Sol Hareket Örgütü üyesi, YDÜ’de akademisyen olan Abdullah Korkmazhan’ı tanık olarak dinletti. Avukat Reynar’ın sorularını yanıtlayan Abdullah Korkmazhan, uluslararası hukuka göre KKTC’nin Türkiye’nin işgali altında olan toprak parçası olduğunu ve TC’nin alt yönetimi olduğunu söyledi. Korkmazhan, Afrika gazetesinin muhalif ve örnek alınması gereken bir gazete olduğunu belirtti. Türkiye düşmanlığının söz konusu olmadığını anlatan Korkmazhan, Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dudağı arasında olan yönetime karşı olduklarını ifade etti. Korkmazhan, dava konusu kolajın hakaret içermediğini savundu. Savcı Ergin Atıcı, tanığı sorguladı. Savcı Atıcı’nın ifade özgürlüğünün sınırları olduğu görüşüne, Korkmazhan, “Düşüncenin nasıl bir sınırı olabilir ki?” dedi.

Avukat Tacan Reynar, Afrika gazetesi yazarı Aziz Şah’ı dinletti. Aziz Şah, karikatürün yayınlanmasından sonraki 7 gün boyunca, gazetenin önünde protestolar olduğuna vurgu yaptı. Şah, Afrika gazetesinin Kuzey Kıbrıs’ta işgale, sömürge rejimine ve sömürge rejimine hizmet eden tüm rejimlere muhalif olduğunu anlattı. Şah, TC ile KKTC arasındaki ilişkinin efendi köle ilişkisi olduğunu savunarak, bu ilişkinin bir karikatürle bozulabilecek bir ilişki olmadığını söyledi. Reynar, davada başka tanıkları olmadığını belirtti.

Dava tarafların hitaplarını yapabilmesine olanak sağlanmak için 22 Nisan’a saat 11.’e ertelendi.

Bu haber toplam 2556 defa okunmuştur
İlgili Haberler