1. HABERLER

  2. SPOR

  3. A2 Süper Lig’de müthiş derbi
A2 Süper Lig’de müthiş derbi

A2 Süper Lig’de müthiş derbi

A2 Süper Lig’de Yenicami ile Küçük Kaymaklı bugün saat 14.00’de Okullar Sahası’nda karşılaşıyor

A+A-

Eren ŞİŞİK
K-Pet Süper Lig’de bu akşam oynanacak Yenicami-Küçük Kaymaklı derbisinin yanı sıra A2’lerde de aynı heyecan yaşanacak. A2 Süper Lig’de lider durumda bulunan Küçük Kaymaklı, ligde liderliği geçen hafta kaptıran Yenicami’ye konuk olacak. Maç Lefkoşa Attila Topaloğlu (Okullar) Sahası’nda saat 14.00’de oynanacak. Bu önemli maç öncesi Yenidüzen Spor Servisi her iki takım antrenörü ve futbolcularını bir araya getirdi.
A2 Süper Lig’de haftanın maçı olarak gösterilen karşılaşma öncesinde iki takımın genç futbolcuları ve genç antrenörleri Gloria Jean’s Dereboyu’nda bir araya geldi. Keyifli ve neşeli bir ortamda gerçekleşen röportajda Yenicami’den Mehmet Altın ve Emre Türk, Küçük Kaymaklı’dan ise Remzi Betmezoğlu ve Muhammed Nazik bir araya geldi. Ayrıca Yenicami antrenörü Emre Perçinci ve Küçük Kaymaklı antrenörleri Celal Keleş ve Hasan Kargılı da futbolcularını yalnız bırakmadı. Genç futbolcular ve antrenörleri şu ifadelerde bulundu.

Mehmet Altın: “Maça kazanmak için çıkacağız”
Yenicami’nin en golcü futbolcusu Mehmet Altın, “Rakibimiz Küçük Kaymaklı’ya çok büyük saygı duyuyoruz. Sonuçta henüz mağlubiyet yaşamamış bir ekip. Ama biz bu maça kazanmak için çıkacağız. Çok geniş bir kadromuz var ve herkes verilen görevi tüm gücüyle yerine getirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz hafta şanssız bir şekilde Cihangir’e yenilerek liderliği kaybettik. Hedefimiz bu maçı kazanıp bizim olan liderlik koltuğuna yeniden oturmak. Bu maça seyircilerin de ilgi göstermesini istiyorum. Biz genç futbolcular olarak güzel bir maç izlettireceğimizin sözünü verebiliriz.”

Emre Türk: “Genç yaşta derbi heyecanını doyasıya yaşıyoruz”
Yenicami’nin başarılı orta saha oyuncusu Emre Türk, “İki takım için de çok önemli bir müsabaka olacak. Aynı “A” takımlarda olduğu gibi gençlerde de güzel bir Lefkoşa derbisi olacak. Biz de bu genç yaşta derbi heyecanını doyasıya yaşıyoruz. Hafta başından beridir karşılaşma için çok iyi hazırlandık. A takımda oynayan büyüklerimiz de bize maç hakkında bilgi verdi. Derbi maçlarında nasıl bir motivasyonda olmamız gerektiğini aktardılar. Keşke maç tribünü olan bir maçta oynansaydı, bu sayede maçımızı daha fazla kişi gelirdi ve rahat bir maç izlerlerdi. Gençler Ligi’ne biraz daha fazla ilgi olması gerektiğini düşünüyorum ve herkesi bu maçı izlemeye davet ediyorum.”

Muhammed Nazik: “Hedefimiz yenilgisizliğimizi sürdürmek”
Küçük Kaymaklı’nın başarılı orta saha oyuncusu Muhammed Nazik, “Şampiyonluğa oynayan iki takımın mücadelesi olacak. Hafta başından beridir büyük bir derbi heyecanı yaşıyoruz ve A takımdaki ağabeylerimiz de bizleri bu maç için motive ediyor. Keşke karşılaşma daha güzel bir sahada oynansaydı ama yine de elimizden geleni yapıp maçı kazanacağız. Yenicami’ye büyük saygı duyuyoruz ve oyuncuların hepsi de arkadaşımız. Lefkoşa’daki en iyi iki takımın mücadelesi şeklinde geçecek bir maç olacak. Hedefimiz maçı kazanıp yenilgisizliğimizi sürdürmek ve liderliğimizi devam ettirmek. Umarım maçta iyi bir izleyici kitlesi olur ve biz de derbi heyecanını doyasıya yaşarız.”

Remzi Betmezoğlu: “Gol atmam önemli değil, önemli olan takımın kazanması”
A2 Süper Lig’de 42 golle zirvede bulunan Remzi Betmezoğlu, “Çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum. Liderlik yarışında çok önemli bir maç olacak. Namağlup olarak devreyi kapatmak istiyoruz. Takım olarak bu karşılaşmaya çok iyi hazırlandık. Bizim de Yenicami’nin de geniş bir kadrosu var. Yenicami tanıdığımız bir ekip, gerek okulda gerekse de sosyal hayatımızda sürekli görüştüğümüz kişiler. Bu maçta gol atıp atmamam hiç önemli değil, önemli olan takımın kazanmasıdır. Tabi ki maçın Okullar Sahası’nda oynanması da çok kötü oldu. İzleyiciler rahat bir maç izleyemeyecek. Ama yine de sahaya kazanmak için çıkacağız.”

Celal Keleş: “Kendi futbolumuzu sahaya yansıtacağız”
Küçük Kaymaklı antrenörü Celal Keleş, “Ben iyi futbolun kaliteli sahada oynandığını düşünüyorum. Futbolcular bu zeminde çok zorlanacaktır ama yine de izleyicilere güzel bir maç izlettireceğiz. Çağdaş futbol ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan bir camiayız. Gençlere futbol eğitimini ön planda tutarak, çağdaş bir anlayış içerisinde eğitim vermeyi hedefliyoruz. Altyapımızda bir lokomotif oluşturup, genelde Küçük Kaymaklı’ya özelde ise ülke futboluna kaliteli futbolcular yetiştirmek bizim için çok önemli. Camia olarak sürekli zirveye oynayan ve kazanmaya alışmış futbolcuları takıma kazandırmaya çalışıyoruz ve A takıma da bu oyuncuları kazandırmak istiyoruz. Yenicami bizim çok saygı duyduğumuz bir camia. Tabi ki her takıma saygı duyuyoruz ve kendi oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağız.  Takımım ayrıca “CentilmenLig” sıralamasında da birinci sırada yer alıyor. Bu da bizim için gurur vericidir.”

Emre Perçinci: “Yenicami ve Kaymaklı rekabet ettikçe daha da iyiye gidiyor”
Yenicami antrenörü Emre Perçinci, “Zaten A2 Ligleri’nde 2-3 tane keyif veren maç vardır. Bu maçlardan bir tanesi de bugün oynanacak Yenicami – Küçük Kaymaklı maçıdır.  İki takım da çok iyi ve bölge derbisi de olması maça ayrı bir keyif katacaktır. Maçın daha uygun bir sahada oynanmasını biz de istiyorduk ama KTFF’ye yaptığımız başvuru, gerekçesi bildirilmemiş bir şekilde reddedildi ve mecburen biz de Okullar Sahası’nda oynayacağız.  Küçük Kaymaklı’nın varlığı bizim için çok önemli aynı şekilde bizim de ligde yer almamız onlar için de önemlidir diye düşünüyorum. İki camia rekabet ettikçe daha iyiye gidiyor. Biz de camia olarak hedeflerimiz doğrultusunda sadece Lefkoşa’da kalmayıp bütün KKTC’ye yayılmayı amaçlıyoruz. Bunun da büyük bir bölümünü gerçekleştirdik. Yusuf Kaptan Sahası’nın varlığı bizim için çok önemli çünkü antrenman konularında sıkıntı yaşamıyoruz. Yenicami olarak yetiştirmek istediğimiz futbolcu profili; maç kazanma alışkanlığı edinmiş, stresi ve baskıyı kaldırabilen ve hem oyuna hem de rakibe saygıyı benimsemiş oyunculardır.”

Bu haber toplam 2167 defa okunmuştur