1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ustası buldu, polise teslim etti!
Ustası buldu, polise teslim etti!

Ustası buldu, polise teslim etti!

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde bir işyerinin yatakhanesine uyuşturucu sokan zanlı T.A polis tarafından tutuklandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde bir iş yerinin yatakhanesinde kalmakta olan T.A isimli personelin yastığı altında, işvereni tarafından 1 gram uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklandığı iddia edildi. İş sahibinin polise bildirmesiyle tutuklanan zanlı T.A. dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Musa Avcıoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Hasan Boşnak ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Boşnak, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu Ali Gürkut’u mahkemeye tanık olarak dinletti.

İş yeri sahibi buldu
Polis Çavuşu Ali Gürkut, meseleyle ilgili olarak mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Gürkut, 2 Mayıs 2016 tarihinde saat 21:00 raddelerinde Sanayi Bölgesi’nde bir iş yerine ait koğuşta kalmakta olan zanlı T.A’nın yatmakta olduğu yastığının alt kısmında şeffaf naylon içerisinde 1 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu maddenin bulunduğunu açıkladı. Söz konusu uyuşturucu maddenin iş yeri sahibi tarafından bulunduğunu ve olayın polise aktarıldığını belirten Gürkut, zanlının söz konusu uyuşturucuyu adı tespit edilen ve aranmakta olan bir şahıstan 50 TL karşılığında aldığının tespit edildiğini söyledi.

Zanlı suçunu kabul etti
Meseleyle ilgili olarak zanlı T.A’nın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, zanlından alınan kan ve idrar örneklerinin Devlet Kimya Laboratuarına gönderildiğini aktaran Gürkut, uyuşturucunun bulunduğu şeffaf naylon üzerinde de parmak izi araştırması için paketin incelemeye gönderildiğini kaydetti.

3 gün tutukluluk
Ali Gürkut, meseleyle ilgili olarak soruşturmanın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken şahıslar olduğu gerekçesiyle zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Avcıoğlu da meseleyle ilgili tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı T.A.’nın 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1478 defa okunmuştur