1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Teminata bağlandı
Teminata bağlandı

Teminata bağlandı

Mağusa Devlet Hastanesi Radyoloji Servisinin veznesinde çalıştığı esnada hastalardan tahsil ettiği paraların bir kısmını zimmetine geçirerek sirkat etmekle suçlanan S.Ç. dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Başbakan Yardımcılığı ile Maliye Bakanlığı Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu tarafından Mağusa Devlet Hastanesi Radyoloji Servisi veznesinde yapılan soruşturmada Radyoloji Servisinin veznesinde çalıştığı esnada hastalardan tahsil ettiği paralardan toplam Bin 40 TL’sini zimmetine geçirerek sirkat ettiği tespit edilen zanlı S.Ç. almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kamu görevlisi tarafından sirkat” suçlamasıyla mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı S.Ç., tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Sirkat edilen meblağın artma olasılığı var...
Meselenin tahkikat memuru Cemil Basri, 1 Kasım 2015 ile 18 Mayıs 2016 tarihleri arasında Başbakan Yardımcılığı ile Maliye Bakanlığı  Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu tarafından Mağusa Devlet Hastanesi Radyoloji Servisi veznesinde yapılan soruşturma kapsamında 30 günlük kamera kayıtlarından 6 günlük kamera kaydının incelendiğini ve konu yerde görevli zanlı S.Ç.’nun servise tedaviye gelen hastalardan tahsil ettiği paralar içerisinden toplam Bin 40 TL nakit parayı zimmetine geçirerek sirkat ettiğinin tespit edildiğini anımsattı. Meselenin 23 Eylül tarihinde polisin bilgisine gelmesi üzerine zanlı S.Ç.’nun ayni gün tespit edilerek tutuklandığını belirten Basri, zanlının 24 Eylül tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini söyledi. Zanlının görev yaptığı Mağusa Devlet Hastanesi’nde yapılan soruşturmada zanlının 22 Ekim 2013 tarihinden 18 Mayıs 2016 tarihine kadar Radyoloji Servisi veznesinde görevli olduğu ve hastalardan para tahsil ettiğinin tespit edildiğini belirten Basri, zanlının bu zaman dilimi içerisinde hastalardan tahsil ettiği paraları zimmetine geçirip geçirmediği ile ilgili olarak araştırma yapılması gerektiğini söyleyip sirkat edilen meblağın artma olasılığının bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak zanlının bu aşamada tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını belirten Basri, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

5 bin TL’ye serbest...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı S.Ç.’nun kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 1 KKTC vatandaşının 100 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1416 defa okunmuştur