1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Girne dağ yolu'nda feci kaza!
Girne dağ yolunda feci kaza!

Girne dağ yolu'nda feci kaza!

Hayatlarını kaybedenler arasında otobüs şöförü Denktaş Mutluel (E57) ile iki kız öğrencinin olduğu bilgisi var.

A+A-

TIR YOLUN SAĞINA GEÇTİ

Polis Basın Subaylığı, kazanın meydana gelişi ile ilgili şu bilgiyi paylaştı;  Safa Güngör (E-25) yönetimindeki tır araç ile taş ocakları mevkiinden dağa doğru çıkarken Tüfekçi Taş Ocağı Şantiyesi yakınlarında yolun sağına geçmesi sonucu, o esnada karşı yönden gelen Denktaş Mutluel (E-57), yönetimindeki THP 570 plakalı minibüsle çarpıştı.

-------------------------------

Polis Basın Subaylığı, kazada ölen ve yaralananların isimlerini açıkladı;   Sude DEMİRKIRAN (K-16) ve İlayda Yeliz ÖZTÜRK (K-17) olay yerinde yaşamını yitirirken,    Ferah MUTLUEL (K-53), Abdullah KORKMAZ (E-18), Sude DERMAL (K-16),   Senem TÖRE (K-16), Kamil MEŞELİ (E-17), Doğukan HÜRYAŞAR (E-15) ve Havva KAYMAKAMTORUNLARI (K-17)  yaralı olarak ambulans ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine sevk edilmişlerdir. Doğukan HÜRYAŞAR  ve Havva KAYMAKAMTORUNLARI yoğun bakım servisinde müşahede altına alınmış olup, hayati tehlikeleri bulunmaktadır. Soruşturma devam etmektedir.

 

 

----------------------------

SAAT: 12.11

Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı, sosyal paylaşım sistesi Facebook üzerinden şu mesajı paylaştı: Acımız çok büyük. Çocuklarımızı trafik kazasında kaybettik. Aileleri ve arkadaşlarının acısı acımızdır, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. 

---------------------------

SAAT: 12.10

BEROVA: “BEAL VE SSML ÖĞRENCİLERİ”

Milli Eğitim Bakanı Berova da, minibüste öğrencilerin bulunduğunu ve bunların Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ile Sedat Semavi Meslek Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler olduğunu söyledi.

Berova, doktorların da ameliyatları yoğun bir şekilde yaptığını belirterek, teşekkür etti.

Karaağaç’tan Lefkoşa’ya giden minibüste 10 kişi bulunuyordu. Kazada 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. 

(TAK)

-----------------

SAAT: 11.20

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı, kazada hayatını kaybeden iki kız öğrencisinin İlayda Öztürk ve Sude Demirkıran olduğunu açıkladı.

Hastanede izdiham yaşanıyor, acılı aileler yararlılar hakkında bilgi almaya çalışıyor. Bu arada TIR şoförünün tutuklandığı bilgisi geldi.

------------------------

SAAT: 10.00

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı ortak açıklama yaptı:  Kazada yaralanan 5 kişiden üçünün durumu ağır.  Ağır yaralı  olan 2 kişi ameliyata alındı, bir tanesinin durumunun kritik . 

-------------------------

Girne dağ yolu'nda bu sabah feci bir kaza meydana geldi. Saat  07.10 sıralarında,  Tüfekçi Şantiyesi yanında, THP 570 plakalı okul minibüsü ile MM459 plakalı TIR'ın  çarpıştı sonucu olan kazada ölü ve yaralılar var. Bölgeye çok sayıda ambulans  sevk edildi. Kaza yerinden yaralı olarak hastaneye kaldırılan 7 kişiden 2'si yoğun bakıma alındı.

Kazada, THP 570 plakalı kamyon ve MM 459 plakalı minibüs viraj üzerinde çarpıştı ve yol kenarındaki bariyerleri kırarak, yolun dışına savruldu. Çarpışma sonucu minibüsün tavanı ezildi ve araçtaki yolcular araç içerisinde sıkıştı.

Polis, itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin acil müdahalesi ile araçta sıkışan yolcular çıkarıldı ve yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Otobüsün, Karaağaç köyünden, Lefkoşa'daki okullara  ortaokul ve lise öğrencisi taşıdığı öğrenildi.

YENİDÜZEN'e bilgi veren Polis Basın Subaylığı  3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatlarını kaybedenler arasında otobüs şöförü Denktaş Mutluel (E57)  ile iki kız öğrencinin olduğu bilgisi var.

Öğrencileri taşıyan minibüs şoförü Denktaş Mutluel olay yerinde hayatını kaybetti.

 

 

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor, yaralılar arasında durumu çok ağır olanlar var. Aileler kaza yerine gelmeye başladı.

Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne sevk edilen yaralılıar için acil  ARH+ kana ihtiyacı var.  Kan verebilecek olanların kan bankasına gitmeleri istendi. ARH+ dışındaki kan gruplarından da bağış kabul edildiği bildirildi.

 

 

Fotoğraflar AYŞE GÜLER YD/ TAK

Bu haber toplam 14306 defa okunmuştur
İlgili Haberler