1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Eylemciler hükümeti istifaya çağırdı...
Eylemciler hükümeti istifaya çağırdı...

Eylemciler hükümeti istifaya çağırdı...

Girne dağ yolunda geçtiğimiz Salı günü meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan “Cinayet” gibi kaza ile ilgili dün sabah Mağusa’da öğrenciler tarafından yapılan ilk eylemin ardından ikinci eylem de dün akşam saatlerinde yapıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Girne dağ yolunda geçtiğimiz Salı günü meydana  gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan “Cinayet” gibi kaza ile ilgili dün sabah Mağusa’da öğrenciler tarafından yapılan ilk eylemin ardından ikinci eylem de dün saat 17:00’de yapıldı. Sivil Toplum Örgütleri, öğrenciler ve Mağusa halkının katıldığı eylem kazada yaşamını yitiren Denktaş Mutluel, İlayda Yeliz Öztürk ve Sude Demirkıran’ın anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Eylemciler dün saat 17:00’de DAÜ çemberinde toplanarak ellerinde taşıdıkları pankartlar, siyah balonlar ve sloganlar eşliğinde Sakarya çemberine kadar yürüdüler.

Saygı duruşu ile başladı, saygı duruşu ile bitti...
DAÜ çemberinde 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylem saat 18:30’da Sakarya çemberinde yine 1 dakikalık saygı duruşu ile son bulurken, eylemciler attıkları sloganlarla hükümeti istifaya çağırdı. Yürüyüş boyunca eylemciler “Evlat acısı geçmez”, “Mercedes çok yol yok”, “Yastayız”, “Ma haçana bir ölecek çocuklarımız” yazan pankartlar taşırken, “Karanlıkta okula gidilmez”, “Direne direne kazanacağız”, “Katil hükümet istifa et”, “Katiller istifa”, “Devlet rahat uyudun mu?”, “İlayda için, Sude için sesini çıkar”, “Katiller mecliste polis ne iş yapıyor” ve “Halkımız sokakta katiller evinde” şeklinde sloganlar attılar.

Bu haber toplam 1242 defa okunmuştur