1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Sözleşmeler geri gelmeli”
“Sözleşmeler geri gelmeli”

“Sözleşmeler geri gelmeli”

“Kulüpleri battı” diyerek kaldırılan futbolcu sözleşmelerinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen kulüplerin durumunda hiçbir değişiklik olmadı.

A+A-

 

 

• FUTBOLCULAR DERNEĞİ ESKİ BAŞKANI HÜSEYİN AMCAOĞLU: “Büyük uğraşlar sonunda Niyazi Okutan döneminde futbolculara sözleşmeler hakkı kazandırdık, ancak bu yapılan sözleşmeler ‘kulüpler battı’ diyerek Ömer Adal döneminde kaldırıldı, ben de futbolu bıraktım. Sözleşmeler kesinlikle geri gelmeli” 

Hüseyin KIRAL

Niyazi Okutan’ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) başkanı olduğu dönemde (2005-2008) Futbolcular Derneği Başkanı Hüseyin Amcaoğlu’nun da büyük uğraşları sonunda yapılmaya başlanan ‘futbolcu sözleşmeleri’ndeki uygulama sadece üç yıl sürmüştü. 

Hüseyin Amcaoğlu, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, “O yıllarda federasyon başkan Niyazi Okutan ile defalarca bir araya gelerek gerek futbolcular ve gerekse kulüplerin, uzun vadede planlı, programlı ve bilimsel bir yapılanmanın sonucunda kurumsallaşmalarını nasıl sağlanır üzerinde çok çalıştık.” dedi. Amcaoğlu, “O dönemde devletten sağlanan 2 milyon 500 bin TL’lik katkı ile kulüplerin sportif alt yapıları iyileştirilip futbolcularla sözleşmeler imzalandı.” dedi.

“Ben de bu durum sonrası futbolu bıraktım”
Hüseyin Amcaoğlu sözlerinin devamında, “Ancak kulüp başkanları bu uygulama ile ‘kulüpler battı’ diyerek 2008 genel kurulunda Niyazi başkanın yerine Ömer Adal’ı yeniden başkanlığa getirdiler.”dedi.  Ömer Adal’ın başkanlığa gelmesi ile birlikte sözleşmelerin iptal edildiğini belirten Hüseyin Amcaoğlu, “ben de bu durum sonrasında futbolu bıraktım.” dedi.

Amcaoğlu, “Futbolcunun durumunda hiçbir değişiklik olmadı”
Futbolda sözleşmelerin kalkması ile birlikte faal futbolculuk yaşantısına nokta koyan ve aynı zamanda Futbolcular Derneği başkanlığını da bırakan Hüseyin Amcaoğlu, “O günden bugüne futbolumuzu yönetenlerin düşüncelerinde hiçbir farklılık olmadı.” dedi. O yıllarda ‘sözleşmelerden dolayı battık’ diyen kulüp yöneticilerinden aynı söylemleri sözleşmeler olmadığı halde duyduklarını kaydeden Amcaoğlu, “O zaman sorun sözleşmelerde değil, sözleşmelerin içeriğindeydi” dedi.

Hüseyin Amcaoğlu, “Ancak o günden bu güne sözleşmeler yenilenerek devam etmiş olsaydı, belki bugün hem kulüplerin, hem de futbolcuları koruyan sözleşmeler ortaya çıkmış olacaktı.”diye konuşan Amcaoğlu, “kulüp yöneticileri yabancı futbolcularına yaptıkları sözleşmeleri kendi öz futbolcusuna çok görüyor.”sözlerini kullandı.

“Futbolcular mücadeleye devam etmeli”
Konu ile ilgili olarak açıklamalar yapan Futbolcular Derneği eski başkanı Hüseyin Amcaoğlu, “Derneğin futbolcu sözleşmeleri konusunda federasyon nezdinde mücadelesini sürdürmeli, kişisel çıkarları bir kenara bırakıp, tüm futbolcuların çıkarları doğrultusunda futbolcularla birlikte mücadele etmelidir.” dedi. Bir zamanlar kulüplere yakın doktorlar, futbolcuları görmeden sağlık raporu veriyordu açıklamasını yapan Amcaoğlu, “Ancak büyük uğraşlar sonunda federasyonu ikna ederek, bugün federasyon bizzat kendisi anlaştığı bir sağlık kuruluşundan tüm futbolcuları sağlık taramasından geçiriyor.” dedi.

Bu haber toplam 1457 defa okunmuştur