1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Play-Off nefesleri kesti
 Play-Off nefesleri kesti

Play-Off nefesleri kesti

Hentbol Ligleri’nde Play-Off Yarı Final Serileri başladı. Önceki gün oynanan üç maç nefesleri kesti

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Ligleri’nde Play-Off Yarı Final Serileri’nde heyecan başladı. Kadınlar Ligi’nde oynanan tek maçta Esentepe, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’ni 29-19 mağlup ederek seride 1-0 öne geçerken, Erkekler Ligi’nde de Yükseliş, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’ni normal süresi 19-19 biten maçta uzatmalarda 24-21 mağlup etti. Erkekler Ligi’nde oynanan bir diğer Play-Off Yarı Final maçında Yakın Doğu Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) karşısında sahadan 29-13 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçmeyi başardı.

Esentepe durdurulamıyor
Kadınlar Ligi’nde oynanan karşılaşmada normal sezonu namağlup lider bitiren Esentepe ile dördüncü sırada bitiren son 3 sezonun şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) karşı karşıya geldi. Lefkoşa NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada kazanan 29-19’luk skorla Esentepe takımı oldu. Bu karşılaşmaya hızlı başlayan ekip ev sahibi YDÜ oldu. Özellikle yakaladığı hızlı hücumlarla ve katı savunmasıyla rakibini bunaltan YDÜ takımı maçın ilk devresinin büyük bölümünü üstün oynadı. Esentepe’nin golcüsü Arijana Pjano’yu ilk 20 dakikalık bölümde iyi savunan YDÜ takımı bu oyuncunun etkili şutlarına karşı önlem aldı. Maçın 20’nci dakikasında ise Esentepe kalecisi Lamija Borcak’ın gözüne giren güneş maçın durmasına sebep oldu. Yaklaşık 15 dakika duran karşılaşma aranın ardından yeniden başladı. İlk yarının son 10 dakikasında oyundan düşmeye başlayan YDÜ takımı rakibinin hücumlarına dur diyemedi ve devre 15-9 Esentepe üstünlüğünde tamamlandı. İkinci yarıda da Esentepe daha baskılı oynayan ekip oldu. Baskısını devre boyunca sürdüren Esentepe karşılaşmayı galip tamamlamayı başardı ve seride 1-0 öne geçen taraf oldu.

Arijana yine damga vurdu
Karşılaşmada 18 gol atan Esentepeli Arijana Pjano karşılaşmanın kazanılmasında başrol oynarken, bu oyuncuyu 3’er golle Ajda Mutlu ve Naciye Erdoğan takip etti. YDÜ’de ise Rukiye Kaya 8 golle maçı noktalarken, Havva Bolat ve Aysu Manecioğlu 3’er gol attı.

Yükseliş uzatmalarda güldü
Erkekler Ligi’nde ise Lefkoşa’da deyim yerindeyse ‘nefesleri kesen’ bir karşılaşma oynandı. Denk güçlere sahip iki ekibin mücadelesinde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Yükseliş takımları kozlarını paylaştı. CIU Arena’da oynanan karşılaşmada uzatmalar sonunda maçı kazanan 24-21’lik skorla Yükseliş takımı  oldu ve Gönyeli temsilcisi seride 1-0 öne geçmeyi başardı. Karşılaşma denk bir mücadele şeklinde geçti.

Kaleciler harikalar yarattı
Oyunun belli bölümlerinde iki takımın da tempo yükseltip, üstünlüğü ele geçirdiği görülse de maça her iki takımın kalecisi damga vurdu. Özellikle UKÜ’nün 20 yaşındaki genç kalecisi Şemsi Yıldırım kalesinde harikalar yaratırken, inanılması zor kurtarışlarıyla takımını ayakta tutmaya çalışan isim oldu. Hırslı görüntüsüyle takımını da ateşleyen Şemsi’nin çabası takımının galibiyeti için yeterli olmadı. Öte yandan Yükseliş kalesinde ise yılların eskitemediği tecrübeli kaleci Haldun Göksu fırtınası vardı. İlerleyen yaşına rağmen çok kritik toplar çıkaran ve UKÜ’nün golcüleri Bora, Damir ve Veli’ye geçit vermeyen Haldun Göksu maçın son bölümünde sakatlanarak oyundan çıkmak durumunda kaldı. Haldun’un çıkışı ile birlikte UKÜ takımı maçta üstünlüğü kurdu ve beraberliği yakalayarak maçı uzatmaya götürdü.

Karşılaşmada Yükseliş’in genç oyuncularının çok kritik iki hatası maçı uzatmaya götüren unsur olurken, UKÜ takımında Damir Hodo’nun takım oyunundan uzak görüntüsü, mağlubiyette önemli rol oynadı. Bu oyuncu maçta çokça kez kaleyi denerken bunların birçoğunda başarılı olamadı.  19-19 eşitlikle tamamlanan normal sürenin sonunda uzatmaya giden maçta Yükseliş takımı karşılaşmayı 24-21 kazanarak seride öne geçen taraf oldu.

Son şampiyon bildiğiniz gibi
Hentbol Erkekler Ligi’nde bir diğer karşılaşma da Gazimağusa’da oynandı. Bu maçta ligin son şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’nin konuğu oldu. Rahat bir oyun sonunda maçı kazanan YDÜ takımı karşılaşmadan 29-13 gibi farklı bir skorla ayrıldı ve Lefkoşa’daki maç için büyük avantaj yakaladı. YDÜ takımında 8 gol kaydeden Özden Demiralp maçın en skorer oyuncusu olmayı başarırken, Ahmet Altan da 6 golle maçta galibiyeti getiren isimlerden oldu. DAÜ takımında ise Sertaç ve Samet Kösetürk maçı 4’er golle tamamladı.

Kadınlarda ilk finalist belirlenebilir
Öte yandan Hentbol Kadınlar Ligi’nde Play-Off Yarı Final Serileri’nde ikinci maçların ardından ilk finalist belirlenebilir. İlk maçını kazanan Esentepe yarın saat 19.00’da YDÜ’yü konuk edecek. Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmada Esentepe kazanırsa Kadınlar Ligi’nde adını finale yazdıran ilk ekip olacak. 31 Mayıs Salı günü ise UKÜ ile DAÜ takımları Kadınlar Ligi’nde ilk maçlarına çıkacak. Saat 18.00’de CIU Arena’da oynanacak karşılaşmada kazanan taraf seride 1-0 öne geçecek.

Erkekler Ligi’nde iki kritik karşılaşma
Hentbol Erkekler Ligi’nde de her iki finalistin belirlenebileceği bir hafta yaşanacak. 31 Mayıs Salı günü oynanacak iki karşılaşmada Yakın Doğu Üniversitesi ilk maçta farklı mağlup ettiği DAÜ’yü konuk edecek. Lefkoşa NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 19.30’da başlayacak. Bir diğer karşılaşma ise sonucu şimdiden merak edilen Yükseliş ile UKÜ arasında oynanacak. İlk maçta harika bir maç izlettiren iki ekibin mücadelesinde ikinci perde 31 Mayıs Salı günü açılacak. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 19.30’da başlayacak.

Fotoğraf: Kanı ALDAĞ

 

 

Bu haber toplam 2256 defa okunmuştur