1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KÜLLERİNDEN DOĞDU ŞAMPİYON OLDU!: 1-2
KÜLLERİNDEN DOĞDU ŞAMPİYON OLDU!: 1-2

KÜLLERİNDEN DOĞDU ŞAMPİYON OLDU!: 1-2

Süper Lig’de şampiyonluk ipini Mağusa Türk Gücü göğüsledi... 10 yıl sonra kupa Mağusa’ya gitti

A+A-

Y.BOĞAZİÇİ 1 – 2 MAĞUSA TG

Stat: Osman E. Mehmet Stadı

Hakemler
Fehim Dayı
Mehmet Tarım
Şakir Azizoğlu

Goller: Dk.72 Zeki Taçsoy (Y.Boğaziçi) - Dk.48 Emre Özsin, Dk.54 Uğur Gök (Mağusa TG)

Y.Boğaziçi
Tugay Sezer
İsmail Tırlık
(Dk.64 Emin)
Mehmet Sakallı
Zeki Taçsoy
Hüseyin Genel
(Dk.60 Hakan)
M. Diallo
Ramadan Ağdaç
Blessing Henshaw
Mehmet Çağakan
İbrahim Gökova
(Dk.80 Furkan)

Mağusa TG
Türkkan Delideniz
Lewis Mike
Mustafa Tekpınar
Hüseyin Kayalılar
Sami Ergazi
Erol Aksunlar
Mehmet Gürlü
(Dk.64 Nurettin)
Mehmet Çil
(Dk.80 Yasin)
Emre Özsin
(Dk.90 Aziz)
Uğur Gök
İbrahim Kabore

 ZİRVE YEŞİL SARI... GAÜ Çetinkaya’nın Yenicami’ye 2-1 mağlup olması sonrası Yeni Boğaziçi’ni deplasmanda 2-1 yenen Mağusa Türk Gücü, 2015 – 2016 futbol sezonunda Süper Lig şampiyonu oldu. Gelen şampiyonluk tüm camiada büyük bir sevinç yaşattı. Yeşil sarılı ekibe galibiyeti getiren golleri Emre Özsin ve Uğur Gök kaydetti

YARIŞTAN KOPTU DENİLDİ, ŞAMPİYON OLDU... Ligin 19’uncu haftasında Mormenekşe deplasmanında berabere kalan, 20’nci haftada evinde GAÜ Çetinkaya’ya yenilen Mağusa Türk Gücü için spor kamuoyunda ‘Yarışın Dışında Kaldı’ denildi. Ancak Yeşil sarılı ekip son 6 haftada yenilmeden 16 puan topladı, rakiplerinin kayıpları sonrası sezonu zirvede tamamladı

MAÇIN HİKAYESİ

Osman Ergün Mehmet Stadı’nda geçtiğimiz hafta lige veda eden Y.Boğaziçi’ne konuk olan Mağusa Türk Gücü’nde hiç şüphesiz gözler sahada, kulaklar Lefkoşa’daydı.
Karşılaşmaya baskılı başlayan MTG, 8’inci dakikada Emre Özsin’in sağ çaprazdan sert vurduğu şutla gol aradı. 10’uncu dakikada Sami’nin soldan ortasında Uğur’un vuruşunu Ersoy çıkarırken, 12’nci dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Uğur’un şutunu Ersoy kurtardı, dönen topta Kabore’nin vuruşu Ersoy’da kaldı.
34’ta Kabore’nin güzel pasında Mehmet Çil ceza alanına girer girmez sert vururken top az farkla dışarı gitti. 37’nci dakikada ender gelişen Y.Boğaziçi atağında Ramadan ceza alanı içerisine girerek sert vurdu, kaleci Türkkan topu kornere çeldi.
Dakikalar 42’yi gösterdiğinde Emre Özsin sağ kanatta topla buluştu ve pasını uygun durumdaki Mehmet Çil’e verdi. Çil topu üstten dışarı attı.

Emre ve Uğur rahatlattı
Golsüz geçen ilk yarının ardından Mağusa Türk Gücü ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Lefkoşa’dan gelen 2-1 Yenicami üstünlüğünün ardından 48’de Uğur Gök’ün sağdan kullandığı köşe atışında Emre Özsin kafa ile topu ağlara gönderdi. Bu golden kısa bir süre sonra 54’te bu kez Uğur’un golü geldi. Sol çaprazdan Y.Boğaziçi savunmasını az adamla yakalayan MTG’de Uğur’un vuruşu filelere gitti ve konuk ekip rahatladı. 72’nci dakikada sol taraftan kullanılan köşe atışında Y.Boğaziçi’nden Zeki topu kafaile ağlara gönderdi ve farkı 1’e indirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca 90 dakika 2-1’lik skorla MTG üstünlüğü ile tamamlandı. Lefkoşa’dan gelen Yenicami galibiyeti haberi ile birlikte taraftar, futbolcu, teknik heyet ve yöneticiler büyük bir şampiyonluk sevinci yaşadılar. Kıbrıs Türk Futbol Federasonu adına kupayı MTG’ye Başkan Vekili Ali Karavezirler takdim etti.

10 yıl sonra 8’inci şampiyonluk, ikinci yıldız
Hiç kuşkusuz sezonun 19’uncu haftasında Mormenekşe deplasmanından 1-1’lik beraberlikle ayrılan ve 20’nci haftada evinde GAÜ Çetinkaya’ya 2-0 mağlup olan Mağusa Türk Gücü’nün şampiyon olması beklenmiyordu. Zirvenin 6 puan gerisinde kalan ve üzerinde 4 takım bulunan Mağusa Türk Gücü, sezonun son 6 haftasında 5 galibiyet ve 1 beraberlik sığdırdı. Önce Gençler Birliği, ardından Binatlı’nın yarış dışında kalması ve son olarak GAÜ Çetinkaya’nın mağlup olması ile birlikte sarı yeşilli ekip tarihindeki 8’inci şampiyonluğa imza attı. KTFF Sportif Ekipman ve Reklam Talimatı gereği Mağusa Türk Gücü, her 4 şampiyonluğa verilen 1 yıldızdan dolayı 2’nci yıldızı takmaya hak kazandı.

 

EREN ŞİŞİK'İN MAÇ YORUMU İÇİN TIKLAYINIZ


Fotoğraflar: Eren ŞİŞİK

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur