1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “İnandık ve başardık”
“İnandık ve başardık”

“İnandık ve başardık”

Ülkemizde düzenlenen Ortaokullu Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda şampiyon olan ve 1996 yılında ortaokul olduktan sonra 13’üncü şampiyonluğuna imza atan Canbulat Özgürlük Ortaokulu, geçtiğimiz günlerde Erzurum’da düzenlenen Türkiye Ortaokullar Atletizm Ş

A+A-

 

Haldun OKTAY

Ülkemizde düzenlenen Ortaokullu Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda şampiyon olan ve 1996 yılında ortaokul olduktan sonra 13’üncü şampiyonluğuna imza atan Canbulat Özgürlük Ortaokulu, geçtiğimiz günlerde Erzurum’da düzenlenen Türkiye Ortaokullar Atletizm Şampiyonası’nda şampiyonluk ipini göğüsledi. Başarıda pay sahibi isimlerin başında gelen okul öğretmeni Funda Mohaç “Gururluyuz. İnandık, emeklerimizin karşılığını aldık” dedi.

Mohaç: “Başarı tesadüf değil, herkesin katkısı var”
Canbulat Özgürlük Ortaokulu ailesi olarak çok gururlu olduklarını belirten Funda Mohaç, “Aile diyorum. Gerçekten okul idaresi, öğretmeni, kantin görevlisi, temizlik görevlisi olsun, Okul Aile Birliğimiz, velilerimiz gerekli tüm ortamın sağlanmasında katkı koydular” dedi. Başarılarının tesadüf olmadığını, kendisinin yanı sıra Fazile Sururi ve Bahire Ersöz eşliğinde üç yıllık testler, antrenmanlar ve deneme yarışlarıyla hazırlandıklarını dile getirdi.

“Adada bir ilki başarıyoruz”
Canbulat Özgürlük Ortaokulu ve Namık Kemal Lisesi olarak eylül ayında başladıkları antrenmanlarda 40-50 kişi arasından bir ay süren çalışmalar sonucunda kadro tespiti yaparak şubat tatili, sınav haftaları dahil kesintisiz antrenman yaptıklarını dile getiren Funda Mohaç, toprak saha sonrası ikinci dönem Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) taratan pistinde çalışmaları devam ettirdiklerini belirtti. Antrenmanlara okul idaresinin katkıları ile “20-30 kişiyi taşıyabildiklerini belirten Mohaç, “Bazı okullar masraf olmasın diye spor etkinliklerine katılmazken devlet okulu olan Canbulat Özgürlük Ortaokulu ve Namık Kemal Lisesi, müdür, idare, okul aile birliği ve kantinimizin katkılarıyla adada bir ilki başarıyoruz” dedi.

“En büyük eksik yarışma ortamının azlığı”
Nisan ayında ülkemizde düzenlenen şampiyonada 7 branşta birincilik alan sporcuları ile haziran ayındaki Türkiye Şampiyonası’nda aralıksız bir şekilde mücadele ettiklerini aktaran Funda Mohaç, “İki ay gibi uzun bir sürede hem derecelerimizi geliştirmek, hem sınavlara hazırlanmak, hem de hedefimiz olan şampiyonluk motivasyonundan kopmamak hiç de kolay olmadı” dedi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Atletizm Federasyonu ve Spor Dairesi’nin katkıları ile hazırlık kampı yaptıklarını söyleyen Mohaç, “Bulgar hocamız sayın Dimitri ile yaptığımız antrenmanlar, çalışmalarımıza büyük katkı sağladı. Atletizm Federasyonu’nun yaptığı temaslar sonucu adamızda kamp yapan Estonya ve Letonya atmalar takımı olimpik sporcuları ve antrenörü ile çalışma fırsatının sağlanması hem sporcularımıza hem de bana büyük tecrübe ve özgüven kazandırdı” dedi. Verimli antrenmanlar yaptıklarını ancak en büyük eksikliğin yarışma ortamının az olması olduğunu vurgulayan Funda Mohaç, “Sporcularımıza daha fazla yarışma ortamı sağlarsak, başarıları daha üst seviyelere çekeceğimize inanıyorum. Yarışma ortamı sadece okul sporları bünyesinde değil, federasyonlarımızın yıllık faaliyet programlarında yer almalı. Ne kadar çok sporcu kazanırsak, o kadar kaliteli bireyler yetiştiririz. Bizler eğitimci olarak bunun farkındayız” şeklinde konuştu.

“Bir sonraki yıla bütçe ayrılması lazım”
“Okullarımız tabiri caizse kendi yağıyla kavrularak bu ortamı sağlamaya çalışıyor” diyerek sözlerine devam eden Funda Mohaç, “Harcanan emek kadar maddiyat da çok önemli diyorum. Bizler Canbulat olarak sadece spor alanında değil, pek çok branşta başarılara imza atıyoruz. Okulların katılım ve başarıları göz önünde bulundurularak bir sonraki yıla motivasyon amaçlı bütçe ayrılması kanaatindeyim. Her geçen yıl maddi olanaksızlıklardan okul sporlarına katılımda düşüş var. Bakanlık yetkililerini bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.

“Emeklerimizin karşılığını aldık”
Canbulat’ın 1996 yılında ortaokul olması ile birlikte ilk şampiyonluğunu aldığını, 2016 yılında ise 13’üncü şampiyonluğunu yaşadığını belirten Funda Mohaç, “Birçok güzel derecelere ve rekorlara imza atan okulumu, her katılımda ilk beşe girerken, bu sene ise 4 puan gibi az bir farkla zorlu mücadele sonrası şampiyon olmayı başarmıştır. Aynı zamanda 100 metre engelli branşında Narin Sevim 15.37’lik derecesi ile yeni KKTC Okullar Rekorunu kırmış ve Türkiye birincisi olmuştur. Gururluyuz. İnandık, emeklerimizin karşılığını aldık. Gururluyuz, birinciler içinde en birinci Canbulat diyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 2591 defa okunmuştur