1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “İLK HEDEF KURUMSALLAŞMA”
 “İLK HEDEF KURUMSALLAŞMA”

“İLK HEDEF KURUMSALLAŞMA”

GAÜ Çetinkaya başkanı Asım Vehbi YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Son birkaç haftalık dönemde imzalanan protokol çerçevesinde ismini GAÜ Çetinkaya olarak değiştiren sarı kırmızılı kulübün yeni başkanı Asım Vehbi YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) CEO’su olan Vehbi, herşeyin hızlı geliştiğini, transfer döneminin geçmiş olması durumunda böyle bir projeye girmeyeceklerini belirtti. Kulübün önde gelenlerinin Çetinkaya’dan uzaklaştığını, sportif ve mali anlamda da kulübün sıkıntılar yaşadığını belirten Vehbi “Bir şekilde büyük Çetinkaya camiası bir yerde içi boşaltılmış gibi oldu” dedi. Sportif başarı taahüt etmediğini söyleyen Vehbi “Eğer tüm Çetinkayalılar el ele verirse, yönetime giren arkadaşlar kendini vererek mesai harcarsa, GAÜ Çetinkaya’nın kurumsallaşmasını sağlamak birinci hedefimdir” açıklamasını yaptı.

“Transfer geçseydi bu projeye girmezdik”
Protokolün kısa sürede hazırlanarak hayata geçmesinin 2-3 hafta sürdüğünü belirten Vehbi, “Konu birkaç kanaldan GAÜ’ye geldi. Biz de Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a ilettik. Hızlı bir büyüme içerisinde yer alan GAÜ’nün ilk başta konuya fazla nakit ve vakit ayırabileceğini düşünmemiştim. Sayın Akpınar konuya çok sıcak baktı. Bu gelişmeler sonrasında süratle ilerlendi” şeklinde konuştu. Süratin eleştirilebileceğini belirten Vehbi “Geçtiğimiz hafta salı akşamı görevi devralabildim, 4 gün sonra transfer bitiyor. Takıma baktığımız zaman ortada bir kadronun olmadığını gördük. Bu yıl kabuslar yaşatmayacak, küme düşme riski yaşatmayacak bir takım oluşturmamız lazımdı. Transfer tarihi geçseydi, böyle bir projeye giremezdik. Bu şekilde hızlı hareket edildi” şeklinde konuştu.

“Başkanlığa sıcak bakmadım”
“Ben hiçbir zaman başkanlığa sıcak bakmadım” diyen Vehbi “İşbirliği olmadan önce de öyleydi. Çetinkaya son dönemde başkan sıkıntısı yaşadı. Çetinkaya’nın malesef kurumsallaşıp düzenli bir gelir oluşturamaması kulübün bu hale gelmesine sebep oldu. Bu süreçte farklı arkadaşlar bana başkanlık teklifi yaptılar. Ben hiç düşünmedim. En az 14 kişiden oluşan, yarı yarıya temsiliyet içeren bir yönetim kurulu oluşturulması maddesi protokolde var. İki tarafın da hem fikir olacağı bir başkan adayı desteklenecek. Zaten sayın Serhat Akpınar ve Bülent Dizdarlı ilk başkanın benim olmamı istedi. İki tarafı çok iyi tanıyan kişi olarak bu görev bana verildi” diye konuştu. Sözlerine “Genel kurulda ‘GAÜ başkan getiriyor’ gibi tepkiler oldu” diyerek devam eden Vehbi “GAÜ 30 yıllık bir kurum, Çetinkaya 80 yıllık. Bende 50 yaşımdayım ve 50 yıllık Çetinkayalıyım. Ailemde birçok Çetinkayalı var. GAÜ’lü ve Çetinkayalı bir başkan oldum” açıklamasını yaptı.

“Bir şekilde Çetinkaya’nın içi boşaltılmış”
Çocukluk yıllarında her maçı kaçırmayan kulübün demirbaşı olan önde gelen isimlerin hep Çetinkaya içerisinde olduğunu belirten Vehbi, eskiden genel kurullarda yüzlerce üyenin oy kullandığını hatırlattı. “Bir şekilde büyük Çetinkaya camiası bir yerde içi boşaltılmış gibi oldu” diyerek sözlerini sürdüren Vebhi şunları kaydetti: “Sportif boyutta da kulübün içi boşaltılmış. Üçüncüsü de idari yapı. Kurumsallaşma noktasında arşivler yok, doğru düzgün hesaplar tutulmamış, aidatlar ve üyelere ulaşılması gibi konularda sıkıntı var. Kulübün düzenli geliri oluşturulamamış. Üç boyuttan da baktığımız zaman ciddi bir zafiyet var. Geçtiğimiz yıldan kalan 6 futbolcu grubu var. Benim de transfer sonuna kadar birkaç günüm var kadroyu oluşturmak için”

“Kurumsallaşma ilk hedef”
“Hiçbir başkan veya yönetimi hedef almıyorum ama son 10 yıl içerisinde başarılar olmuş ancak kurumsallaşma dibe vurmuş. Bizim taahütümüz, eğer tüm Çetinkayalılar el ele verirse, yönetime giren arkadaşlar kendini vererek mesai harcarsa GAÜ Çetinkaya’nın kurumsallaşmasını sağlamak birinci hedefimdir” diyen Vehbi “İkincisi kulüp camiasının yeniden eski günlerine dönmesi, bana göre her biri bir değer olan insanların kulübe döndürülmesi ve vakit geçirilmesini sağlamak. Yeni nesli kulübe kazandırmak lazım. Kurumsallaşma çerçevesinde sosyal proje olarak bunu geliştireceğiz. Mali yapıya bakmamız lazım. Kulübün mutlaka düzenli geliri olması gerek. Bu konuda örnek kulüplerimiz var, K.Kaymaklı gibi. Sürdürülebilir mali yapı ortaya koymamız lazım. Bunlarda başarılı olursa ilk ve tek hedef olan futbol başarısı da gelecektir diye düşünüyorum. Ama bu yıl için sportif başarı taahütüm yoktur. Şu anda oluşturacağımız takım ile yeni sezonda ligde kalma, kabus görmeme ve toparlanma yılı olarak değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

“1 milyon TL’lik bütçeye ihtiyaç var”
Geçtiğimiz yıl takımın 750 bin TL gibi bir bütçe ile ligde kaldığını, bu yıl yaptıkları çalışmalarla 1 milyon TL’lik bir bütçeye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Vehbi “GAÜ, 130 bin euroyu 1 yıla yayarak teslim etti. Benim ve yönetimimin bu bütçeyi denkleştirmesi için 500 – 600 bin TL gibi bir rakama daha ihtiyacımız olacak. Üye sayısını arttırmaya çalışacağız. Yönetimden arkadaşlara belli bir aktif üye sayısı verdik. Üyelerimizden yıllardır aidat istenmemiş, onları aktif hale getireceğiz. Tabi üyelerimizle iletişim kuracağız. Bunun yanında gelir getirici birçok proje var. Geriye kalan miktarı tamamlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Anlaşma sağlanan futbolcular, teknik adam konusu
Yeni yönetimde eski başkanlardan Mehmet Tatar’ın Futbol Şube Sorumlusu ve Başkan Yardımcısı görevini üstlendiğini, 5 kişilik ekibiyle birlikte transfer çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Vehbi “Bostancı Bağcıl’dan Erdinç Börekçi, Kadir Hakel ve Ahmet Gardiyanoğlu ile anlaştık. Ben Ahmet’in Çetinkaya’da futbol oynama borcu olduğunu düşünüyorum. Ahmet oynamak istiyor ama bonservisi Bağcıl’da, Yenicami’den teklif geldi kaleci antrenörü oldu. Ancak Yenicami bizim dostumuz bir kulüp, bunu konuştuk. Çetinkaya’nın Ahmet’e ihtiyacı ile Yenicami’nin ihtiyacı arasında dağlar kadar fark var. Ben Çetinkaya lehine karar vereceğini düşünüyorum. Bonservisi elinde olan Burak Sarıkaya transferi tamamlandı. Tansel Ekingen ile görüşüldü, son dakika pürüzü oluşmazsa Çetinkayalı olacak. Esin Sonay da aynı şekilde. Yabancı oyuncularla yavaş yavaş takım şekilleniyor” dedi. Teknik adam konusunda Cenk Berkalp ile bir buçuk anlaşma sağlandığını başkan olduktan sonra öğrendiğini belirten Vehbi “Sayın Berkalp ile arkadaşlarımız görüştü. Umarım bir sorun yaşamadan bir şekilde yollarımız en azından bu yıl için ayrılacak. Bu sorun ortaya çıkınca biz hiçbir hocamızla anlaşma ortaya koyamadık. Görüştüğümüz birkaç isim var. Netleşmeden isim vermek istemiyorum” açıklamasını yaptı.

Kıbrıs Rallisi’nin durumu
Taksim Sahası ile ilgili açıklamalar da yapan Vehbi “Geçtiğimiz yıl Çetinkaya çok ciddi şekilde kandırılmış ve mağdur edilmiştir. Ralli için antrenman sahası sözü verildi, Çetinkaya da ralliye izin verdi.  Ancak Çetinkaya antrenman sahası konusunda mağduriyetler yaşadı. Küme düşme kabusunun sebeplerinden biri de bana göre budur. Çıkılan ihalenin devreye girmesi uzun sürdü. Ralli’nin reklam gelirlerinden kulüp bir kuruş kazanmadı. Bu yıl antrenman sahası mağduriyetimiz giderilmezse yetkili kurumlara yazı yazarak rallinin arazimizden geçmesine izin vermeyeceğiz ve kısa süre içerisinde sahanın yapımına başlanmasını isteyeceğiz. Reklam gelirleri ile ilgili de mağduriyet oldu. Saha sorunu çözülürse reklam geliri konusunda da görüşmelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

İsim konusu
GAÜ Çetinkaya isminin tartışmalara yol açtığının hatırlatılması üzerine Vehbi “Genel Kurul’da da izah ettim. Üyelerin protokol konusunda sorular sorarak aydınlanmalarını bekledim. Bu olmadı. GAÜ’nün isim konusunda bir talebi olmadı. Genel teklif bu şekildeydi. Biz GAÜ olarak bu teklifi uygun bulduk. Dünyada örnekler var. Her iki isim bir yerde olduktan sonra bana göre çok bir önemi yoktur. Artık biz bir bütünüz. Ben çok gerekli bir tartışma olduğunu düşünmüyorum. Bazı arkadaşlar önemli olduğunu düşünmüşler, onlara da saygı duyuyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1876 defa okunmuştur