1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Girne’ye çağdaş tesis
Girne’ye çağdaş tesis

Girne’ye çağdaş tesis

Girne Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Spor ve Yeşil Alan” projesinin 1’inci etabı dün açıldı

A+A-

Necmi Belge

Girne Belediyesi tarafından bir süredir yapımı devam eden “Spor ve Yeşil Alan” projesinin 1’inci etabı tamamlanarak hizmete girdi.
Direktörlüğünü Adil Köseoğlu’nun yaptığı Canilkan İnşaat tarafından tamamlanan ve 2 milyon TL’ye ulaşan bir maliyetle hayata geçen spor ve yeşil alan tesisinin açılış töreninde Meclis Başkanı Siber Siber, CTP-BG Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, merhum Oğuz Özyalçın ile Hüseyin Kutsal’ın aileleri ve çok sayıda konuk katıldı.
Birinci etabının açılışı yapılan tesiste, üç tenis kortu ile bir basketbol sahası yer alıyor. İkinci etap tamamlandığında ise, 5,000 metre karelik alanda 4 adet tenis kortu, 1 basketbol sahası, idari binalar, soyunma odaları, tuvaletler, kafeterya ve otopark yer alacak.
Açılış töreninde sırasıyla Girne Tenis Kulübü Başkanı Hilmi Çavlı, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Meclis Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptı.

Yorgancıoğlu “Girne Belediyesi harika işler yapıyor”
CTP-BG Genel başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın belediyeler bağlamında önemli işlere imza attığını söyledi.
CTP’li belediyeler dışındaki belediyelerin borç ödeyen belediyeler olduğunu iddia eden Başbakan Yorgancıoğlu, Girne Belediyesi’nin ise altyapıdan başlamak üzere harika işler yaptığını belirtti.
Girne’de yaşamayan biri olarak, Girne Belediyesi’nin yaptığı bu çağdaş ve muazzam hizmetlerden dolayı Girne Belediyesini kısandığını espirili bir şekilde dile getiren Başbakan Yorgancıoğlu, bu tesisi Girne’ye kazandıran Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Siber “Çağdaş şehirleşmenin güzel bir örneği”
KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber yaptığı konuşmada, Girne Belediyesi’nin çağdaş şehirleşmenin en güzel örneklerini verdiğini söyledi. Günümüz şehirleşmelerinde başta altyapı tesisleri, spor ve sosyal tesisleşmenin çok önemli olduğunu belirten Siber, spor ve yeşil alan projesinin Girne’nin adeta ciğerleri olduğunu vurguladı.
Girne Belediye Başkanı Aygın’ın bitmek bilmeyen enerjisi ile Girne’yi dünyanın çağdaş şehirleri arasına sokmayı başardığını sözlerine ekledi.

Uluçay “İnsan olan yerde insana hizmet çok önemlidir”
İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, insan olan heryerde insana hizmetin çok önemli olduğunu vurguladı.
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı olarak, organik ve idari bağları olan belediyelerin hizmet yarışı içerisinde olmaları gerektiğini ve Girne Belediyesi’nin bu tesisleri ile bunu en iyi şekilde başardığını sözlerine ekledi.

Aygın “Durmak yok, hizmete devam”

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın yaptığı konuşmada, sekiz bin nüfusla devraldığı ve borç içerisinde olan bir belediyeyi bugün hem ekonomik, hem idari, hem de tesisleşme açısından dev adımlar atan bir belediye haline getirdiklerini söyledi.
“100 Yılın Projesi” olarak, nitelediği Girne Sahil Şeridi projesinin bir ilk etabı olan “Spor ve Yeşil alan” projesini açmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan Aygın, tesisin spor ve yeşil alan, kapalı alan ve kıyı şeridi gibi bölümlerden oluşacağını açıkladı.
Amaçlarının Girne’nin en büyük sosyal aktvite ve spor dinlence projesi olan bu projeyi Girne halkına kazandırmak olduğunu, “Durmak yok, hizmete devam” diyerek, sözlerini sonlandırdı.

Çavlı “Girne Tenis Kulübü marka olduğunu tescil etti”

Açılış konuşmasını yapan Girne Tenis Kulübü Başkanı Hilmi Çavlı, Girne Tenis Kulübü olarak yıllardır hizmet verdikleri eski tesislerinden bugünkü çağdaş tesislere taşınmalarının çok büyük bir olay olduğunu, bu olay ile Girne Tenis Kulübü’nün bir marka olduğunun tescil edildiğini söyledi.
Eski başkanlardan merhum Hüseyin Kutsal’ı saygı ile andıklarını belirten Başkan Çavlı, bu tesislerin kazandırılmasında en büyük katkının Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, bugün aralarında bulunmayan  merhum Oğuz Özyalçın ve ailesine ait olduğunu, kortların birine ise Oğuz Özyalçın adının verildiğini açıkladı. 

Başkan Çavlı, bu arada 8-10 yaş KKTC şampiyonu olan 2005 doğumlu Yücel Onurlu’yu kutlarken, onu sahneye çağırdı.

Dereceye girenlere ödülleri verildi

Daha sonra,”Eski Kortlara Veda, Yeni Kortlara Merhaba” Tenis turnuvasında dereceye girenler de ödüllendirildi. Burada, Tek Kadınlar 45 yaş altı şampiyonu Demet Onurlu, 45 yaş Üstü Ayla Çavlı, Erkeklerde de ise Sait Erkmen ve eşlerde Nesrin-Ahmet Zaifoğlu’na ödülleri  KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Yorgancıoğlu, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay ve Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın takdim etti.

Konuşmaların ardından, Girne Spor ve Yeşil Alan tesisleri 1’inci etabı Siber, Yorgancıoğlu, Uluçay, ve Aygın ile merhum Oğuz Özyalçın’ın aileleri tarafından kesilen kurdeleler ile açıldı.

Bu haber toplam 1868 defa okunmuştur