1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Barışın oyuncuları
Barışın oyuncuları

Barışın oyuncuları

PeacePlayers Kıbrıs geleneksel yaz kampı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların yanı sıra birçok ülkeden gençlerin katılımı ile Trodos’ta gerçekleştiriliyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

PeacePlayers Kıbrıs’ın iki toplumlu olarak düzenlediği, son iki yılda başka ülkelerin katılımı ile gerçekleştirilen basketbol kampı Kıbrıs’ın Güneyi’nde, Trodos’ta yer alan Agros köyünde gerçekleştiriliyor. Her yıl 60 kadar gencin katılım gösterdiği kampta bu yıl 15 Kıbrıslı Türk ve 15 Kıbrıslı Rum gencin yanı sıra bu yıl Kuzey İrlanda, Güney Afrika, Norveç, İsrail ve Filistin’den gençler de katılarak kaynaşma, birlikte hareket etme ve dostluklar kurma imkanı elde etti. Agros köyünde yer alan Rodon Hotel’de konaklayan PeacePlayers Kıbrıs oyuncuları, köyde yer alan kapalı spor salonunda eğitmenler eşliğinde hem basketbol oynuyor, hem de birlikte vakit geçiriyor. Kıbrıs’ın Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Kathyrn Doherty de kampta genç oyuncularla bir araya gelerek onlarla vakit geçirdi.

Christofides: “Basketbolu kullanarak kaynaşmalarını sağlıyoruz”
PeacePlayers Kıbrıs sorumlusu Jacovos Christofides, 8 yıllık dönede sadece Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gençlerin kampta yer aldığını, son 2 yılda başka ülkelerden de gençlerin kampta yer almaya başladığını belirtti. Christofides amaçlarının basketbolu kullanarak gençlerin birbirlerini tanımalarını ve kaynaşmaları sağlamak olduğunu, bunun yanında gençlerin farklı ülkelerde farklı türden sorunların olduğunu öğrendiklerini belirtti. Christofides, kamp ortamında genç oyuncuların bir araya gelerek bu sorunların olmaması gerektiğini de öğrendiğini sözlerine ekledi.

Doherty: “Amaç farklılıkların üstesinden gelmek”
Kıbrıs’ın Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Kathyrn Doherty kampın gerçekleştiği Agros köyünde yer alan Rodon Hotel’de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son 10 yıldır ABD Büyükelçiliği’nin kampları desteklediğini belirten Doherty, kendisinin küçük olduğu yıllarda spor vasıtası ile başarı ve başarısızlığı öğrendiğini, birlik olarak hareket etmenin önemli olduğunu belirtti. PeacePlayers’in gençlere antrenör, lider ve rol model olarak kendi toplumlarındaki insanlara bunu aktarmasını sağlamak ve onlara fiziksel, mental ve kültürel olarak gelişmelerini sağlama hedefinde olduğunu aktaran Doherty, takım olarak hareket etmeyi ve farklılıkların üstesinden nasıl gelinmesi gerektiğini öğretmenin en büyük amaçlardan biri olduğunu dile getirdi.

Ford: “Gençler geleceğe daha olumlu bakabilecek”
Kampa eğitimci olarak katılan Brigham Young Üniversitesi Asistan Profesör Chad Ford ise uzun bir yolculuğun ardından Kıbrıs’ta bulunduğunu ve mutlu olduğunu belirtti. Ford, 11 yıldır PeacePlayers’in içerisinde olduğunu, Kıbrıs’a 6’ncı kez geldiğini belirtirken, son on yıl içerisinde barış anlamında çok değişiklikler olduğunu, işbirliğinin oldukça ilerlediğini kaydetti. Bunu PeacePlayers’in sağladığını dile getiren Ford, kampa katılan çocukların gelişim gösterdiğini ve gençlerin bu kamplar sayesinde geleceğe daha olumlu bakabileceklerini sözlerine ekledi.

Fotoğraf: Eren ŞİŞİK

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur