1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Antrenörlere de uygulansın da görelim”
“Antrenörlere de uygulansın da görelim”

“Antrenörlere de uygulansın da görelim”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun BRT’ye verdiği özel röportajda futbolcu sözleşmeleri ile ilgili olarak söylemi futbolcuları üzdü

A+A-

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun geçtiğimiz günlerde BRT’ye verdiği özel röportajda “Futbolcu sözleşmelerini bu yıl serbest bıraktım, isteyen kulüp yapsın, istemeyen kulüp yapmasın” açıklaması futbolcular arasında gündem oldu. Sertoğlu’nun açıklamasında, isteyen kulüplerin futbolcuları ile sözleşme yapabileceğini, bunu zorunlu hale getirmediklerini, bu yılın geçiş yılı olduğunu ve daha sonra yapılacak çalışmalarla hayata geçirilebileceğini söylemesi futbolcuları üzdü.

“Sertoğlu’nun söylemi havada kaldı”
Hasan Sertoğlu’nun başkan olduğu günden bugüne kadar her yıl futbolcu sözleşmelerini hayata geçireceğim söyleminin bu yıl da havada kaldığını ve hayat bulmadığını belirten çok sayıda futbolcu YENİDÜZEN SPOR SERVİSİ’ne ulaşarak, “Aynı koşullar antrenörlere de uygulansın da görelim” açıklamasını yaptı. Futbolcular gazetemize yaptığı şikâyette, “Bir teknik adamın, bir antrenörün, bir kulüp adına tescil edilebilmesi ve lisans verilebilmesi için taraflarca imzalanan üç nüsha sözleşmenin federasyona verilmesini talimatla zorunlu hale getiriyor. Ancak bir futbolcunun, futbol oynayabilmesi için kulübü ile herhangi bir yazılı sözleşmesi olmaması yine talimatla belirtiliyor” dedi.

“KTFF talimatları insan haklarına aykırı”
Futbolcular ayrıca, “Hasan Sertoğlu, her sezon olduğu gibi bu yıl da bizleri hiçe sayarak bir açıklama yaptı” diye konuşurken Futbol Federasyonu’nun talimatlarının insan haklarına aykırı olduğunu, bir tarafta futbola emek veren teknik adamları, antrenörleri talimatları ile korurken, diğer tarafta yine futbola emek koyan futbolcuları yine federasyon talimatları ile insan haklarına aykırı bir davranış içine koymakta olduğunu söyledi.

“KTFF, kendi futbolcularına hiçbir hak tanımıyor”
Futbolcular açıklamalarının devamında, bugün tüm kulüplerin, futbolcularına belli paralar ödeyerek faaliyetlerini yapmakta olduklarını ve bu verilen paraların neden sözleşmeye dökülmediğine anlam veremediklerini belirtti. Futbolcular, federasyonun da talimatları ile buna uyduğunu ifade ederken, bunun yanında Futbol Federasyonu yabancı oyuncuları yine kendi çıkardığı talimatlarla koruma altına alırken, bizleri yani kendi öz varlıkları olan KKTC’li futbolculara hiçbir hak tanımadığından söz ettiler.

“Bir futbolcunun geleceği yöneticilerin iki dudağı arasında olmamalıdır”
Hasan Sertoğlu’nun da kulüp başkanı olduğu dönemde futbolcuların para karşılığı futbol oynadığını, ancak talimatlarda halen amatör olarak değer bulduklarını üzülerek belirten futbolcular, “Ülkemizde gelişen futbola ayak uydurmak için gerek antrenörler, gerek biz futbolcular haftanın her günü idman yaparak, futbol için çalışarak günümüzü geçirmekteyiz, ne yazıktır ki hala daha bizleri amatör olarak görenler de o zaman amatörlüğün gerekliliğini yerine getirsinler” açıklamasını yaptılar. Konu ile ilgili olarak Futbolcular Derneği’nin ve yeni oluşan Kulüpler Birliği’nin adım atmasını beklediklerinin altını çizen futbolcular, “Bir futbolcunun geleceği yöneticilerin iki dudağı arasında olmamalıdır” açıklamasını yaptılar.

----------

AMATÖR YERLİ FUTBOLCU TRANSFER VE TESCİL TALİMATI 
II. FUTBOLCU STATÜSÜ
MADDE 3: AMATÖR YERLİ FUTBOLCU

Futbol faaliyetine katılan, kulübü ile herhangi bir hususta yazılı bir sözleşmesi bulunmayan futbolculardır.

TEKNİK ADAMLARIN STATÜSÜ, ÇALIŞMA ESASLARI İLE EĞİTİMİ VE SINIFLANDIRILMASI TALİMATI
A) Teknik adamın bir kulüp adına tescil edilebilmesi ve lisans verilebilmesi için aşağıdaki belgelerin kulüp tarafından KTFF’ ye sunulması zorunludur:  a) Taraflarınca imzalanan üç nüsha sözleşmeyi,

Bu haber toplam 3052 defa okunmuştur