1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Altay: “Kupayı almaya gidiyoruz”
Altay: “Kupayı almaya gidiyoruz”

Altay: “Kupayı almaya gidiyoruz”

29 Mayıs – 5 Haziran 2016 tarihleri arasında Abhazya’nın, Sukhum şehrinde düzenlenecek olan CONIFA (Uluslararası Bağımsız Federasyonlar Birliği) Dünya Kupası 2016’ya katılacak olan KKTC A Milli Futbol takımımız, bugün saat 14.20'de adadan ayrılacak.

A+A-

Hüseyin KIRAL


Krasnodar üzerinden turnuvanın yapılacağı şehir olan Sukhum'a geçecek olan kafilemizde toplam 23 futbolcunun yanı sıra, 6 kişilik teknik heyet, 3 hakem, 2 basın mensubu ve 3 yönetici yer alıyor. 3'er takımın 4 grup halinde yer aldığı turnuvada, C Grubu’nda yer alan takımız, grubunda Padania ve Raetia gibi rakipleriyle mücadele verecek.
Turnuvaya gitmek üzere hazırlıklarını tamamlayan KKTC A Milli Futbol takımımızın teknik direktörü Turan Altay, “Futbolcuların özlediği ve beklediği bir organizasyona gidiyoruz. İyi çalıştık. Diğer katılacak olan takımları tanımıyorum ancak Abhazya’dan başarılı sonuçlarla döneceğiz” dedi.   

Altay: “Futbolcularımız adına iyi bir motivasyon”
KKTC A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Turan Altay, “Yıllardır özlemini duyduğumuz bir dış temas gerçekleştirmek üzere uzun ve yorucu bir yolculuğa çıkacağız” dedi. “Bu tip organizasyonların ülke futbolunun gelişmesinde önemli bir yer tutar” açıklaması yapan Turan Altay, “Futbolcularımızın ve biz teknik adamların çok sık yaşamadığı bir duygu, farklı bir motivasyon. Farklı takımlardan gelen oyuncuları kaynaştırıp iyi bir takım yaramaya çalıştık, şampiyon olarak dönmek istiyoruz” dedi. “Kısa bir sürede iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimize inanıyorum” diyen Altay, “Turnuvaya katılacak olan diğer takımlar hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını, ancak oluşturduğu takıma çok güvendiğini ve kupayı kazanacaklarını inandığını söyledi.

İlk maç Pazar günü
CONIFA Dünya Kupası 2016’da açılış seremonisi yarın gerçekleştirilecek. KKTC A Milli Futbol Takımı turnuvadaki ilk karşılaşmasını Pazar günü Padania ile oynayacak. Gruptaki ikinci karşılaşma ise Salı günü Raitea ile oynayacak olan Milli Takım, grubunda ilk iki sıra içerisinde yer alması halinde çeyrek finale yükselecek.

Sakatların durumu belirsiz
Öte yandan Serhan Önet, Kasım Tağman ve Ahmet Sönmez’in sakatlıkları can sıkarken, Serhan Önet’in kafileyle Abhazya’ya gidip gitmeyeceği henüz netlik kazanmadı. Kasım’ın da sakatlığı bulunurken, Ahmet Sönmez’in kasığındaki sakatlık nüksetti. Bu iki oyuncunun kafileyle Abhazya’ya gitmesi beklenirken, Serhan Önet’in durumu belirsizliğini koruyor.

Kafilede üç hakem
Abhazya’nın Sukhum şehrine gitmek üzere bugün yola çıkacak olan KKTC A Milli Futbol Takımı kafilesinde ayrıcak üç de hakemimiz yer alıyor. Turnuvadaki karşılaşmalarda orta hakem olarak düdük çalacak olan Osman Özpaşa’nın yanı sıra yardımcı hakem olarak görev yapacak olan Şakir Azizoğlu ile Ahmet Özkurtuluş’da kafilede yer alıyor.

CONIFA DÜNYA KUPASI 2016 GRUPLARI

GRUP A
Abhazya
Chagos Adaları
Batı Ermenistan

GRUP B
Kürdistan
Szekely Land
United Koreans in Japan

GRUP C
Kuzey Kıbrıs
Padania
Raetia

GRUP D
Panjab
Sapmi
Somaliland

Bu haber toplam 1335 defa okunmuştur