1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “2012’DEN BERİ BEKLİYORUZ”
“2012’DEN BERİ BEKLİYORUZ”

“2012’DEN BERİ BEKLİYORUZ”

Yenicami Ağdelen Kulübü, Bakanlar Kurulu kararı ile kulübe verilen araziye yatırım yapabilmek için 2012 yılından bu yana onay bekliyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Yenicami Ağdelen Kulübü, 5 Ekim 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kendilerine tahsis edilen araziye 3 yılı aşkın bir süredir yatırım yapamamaktan dolayı sıkıntı yaşıyor. Konu ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e açıklamada bulunan Yenicami başkanı Kaan Kaner, arazinin kendilerine verildiği tarihten bugüne kadar proje ve tesis yapımına başlamak için gerekli onayın henüz kendilerine verilmediğini, olumlu veya olumsuz bir yanıt alamadıklarını ve bundan dolayı üzgün olduklarını belirtti. “Artık sonuç almak istiyoruz” diyen Kaner, kullanım yazısı gelmediği için sonuç alamadıklarını kaydetti.

Kaner: “Olumlu veya olumsuz bir yanıt istiyoruz”

Yenicami Ağdelen Kulübü başkanı Kaan Kaner, Asbaşkan Enver Kahveciler ve Tesisler Sorumlusu Evrim Hıncal, YENİDÜZEN Gazetesi’ni ziyaret ederek arazi konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Kaan Kaner, Aydemet Bölgesi’nde kendilerine 5 Ekim 2012 tarihinde “Spor Kulüplerinin Spor Amaçlı Oyun Sahaları ve Sosyal Tesisler Kurması Amacı ile Arazi Verilmesi” başlıklı karar ile 42 dönüme yakın bir arazi verildiğini, ancak araziye tesis yapmak için gerekli onayın henüz verilmediğini belirtti. Konu ile ilgili olarak uzun bir süredir onayın neden çıkmadığı yönünde görüşmeler yaptıklarını belirten Kaner, kendilerinin kulüplerine karşı bir sorumluluğu bulunduğunu ve olumlu veyahut olumsuz bir yanıt istediklerini dile getirdi.

“İşimiz sadece futbol takımını yönetmek değil”

Kendilerinin işinin sadece futbol takımını yönetmek olmadığını kaydeden Kaan Kaner, projeler üreterek kulübün ihtiyacı olan büyümeyi sağlamanın esas görevleri olduğunu belirtti. Arazi verilmesi sürecinin Maliye Bakanlığı ile başladığını ancak konunun şu anda Başbakanlık’ta olduğunu söyleyen Kaner, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nden Spor Dairesi’ne yazı yazılmadığı ve dolayısı ile Spor Dairesi’nden kendilerine kullanım yazısı gelemediği için tesis yapamadıklarını ve mağdur olduklarını belirtti.

“Artık bir sonuç elde etmek istiyoruz”

“Hangi açıdan bakarsanız bakın, Yenicami büyük bir camia. Son 6-7 yıldır adım adım ne vizyon koyduysak ulaşmak için uğraşıyoruz. Elimizden geleni yapan bir kulübüz” diyen Başkan Kaan Kaner “Kulübümüzle ilgili yatırımı hayata geçirmek için herkes hevesli. Bunu yapacak maaşlı profesyoneller mevcut. İşimiz sadece futbol takımını yönetmek değil, bu tip şeyler. Kulübün ciddi bir büyümeye ihtiyacı var ve vizyon arkasındadır. Maliye’den, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nden Spor Dairesi’ne kullanım yazısı verilmesi gerek. Spor Dairesi’nin de bize kullanım yazısı vermesi gerek ancak süreçte sonuç alamıyoruz. Artık bir sonuç elde etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Akansoy’u tebrik ederim”

Kendilerine bir şekilde söz verildiğini ve olumlu veyahut olumsuz bir yanıt almak istediklerini belirten Kaan Kaner, süreç içerisinde bugüne kadar birçok görüşme yaptıklarını söyledi. Bir süre önce Mağusa Türk Gücü’ne yapılan arazi tahsisi ile ilgili de konuşan Kaner, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’u tebrik ettiğini dile getirdi. Akansoy’un iradesini ortaya koyarak 6 hafta gibi bir sürede karar çıkardığını ve Mağusa Türk Gücü’ne arazi tahsis edildiğini belirten Kaner, bundan dolayı kendisini tebrik ettiğini dile getirdi.

“Yatırım yapamamak bizi üzüyor”

Araziyi almaları halinde arazi ile ilgili girişimcilerin olduğunu, yatırımcılarla görüşebilmek için onayın verilmesini beklediklerini söyleyen Kaner, Yap-İşlet-Devret modeli olabilecek bir çalışma ile yatırımcı ile yürütülecek tesis çalışmasında içerisinde kulüp binasından, antrenman sahasına, yürüyüş yollarından küçük toplantı ve film salonuna kadar kapsayacak bir tesis düşündüklerini ancak yatırım yapamamanın kendilerini üzdüğünü sözlerine ekledi.

Aydemet bölgesinde 2012 yılında verilen arazi

Bu haber toplam 1263 defa okunmuştur