1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP adayları Alayköy’ü ziyaret etti
TDP adayları Alayköy’ü ziyaret etti

TDP adayları Alayköy’ü ziyaret etti

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, konuşmasında, faiz mağdurları için yasa tasarısı sunan tek partinin TDP olduğunu söyledi.

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, “yağma-vurgun-talan düzenini kökünden sarsmak ve yıkmak için yola çıktıklarını” bildirdi.

Çakıcı bu konudaki açıklamayı, TDP Lefkoşa milletvekili adayları seçim çalışmaları çerçevesinde Alayköy’ü ziyaretindeki konuşmasında yaptı.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaretlerde seçim bildirgesiyle aday tanıtım broşürleri dağıtıldı.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, konuşmasında, faiz mağdurları için yasa tasarısı sunan tek partinin TDP olduğunu söyledi.

Çakıcı, yerli üretimin ve işletmecilerin yanında olduklarını belirterek, “Şunun net olarak bilinmesini isteriz ki, birkaç tane aile zengin olmayacak. Herkes destekten eşit ve adil şekilde yararlanacak, bozulan gelir dağılımı yeniden tesis edilecek ve orta sınıf güçlendirilecek” dedi.

Mehmet Çakıcı, TDP’nin iktidarında vergi adaletinin sağlanacağı, kademeli olarak profesyonel askerliğe geçileceği, hukuk reformuyla denetimlerin artacağı, yeni Ceza Yasası’nın devreye sokulacağını ifade etti.

Devlet hastanelerindeki sağlık hizmetinin ücretsiz olacağına işaret eden Çakıcı, hızlı çalışan ve denetlenebilen bir sistem oluşturulacağını, adaletin erken tecellisi için ihtisas mahkemelerinin kurulacağını kaydetti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ise konuşmasında, sömürgeci İngiliz, faşist EOKA’ya direnen Kıbrıs Türk halkının kendi yok oluşunu öngören paketlere karşı çıkarak direnmesinin normal olduğuna işaret ederek, verilen mücadelenin bitmediğini söyledi.

Özyiğit, TDP’nin de aydınlık yarınlar, Kıbrıs Türk halkının kendi evinin efendisi olması; kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomik yapı oluşturması mücadelesi verdiğini hatırlattı.

(tak)

Bu haber toplam 1689 defa okunmuştur