1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Sorun seçim süreci değil, devlet katkı payıdır”
“Sorun seçim süreci değil, devlet katkı payıdır”

“Sorun seçim süreci değil, devlet katkı payıdır”

CTP-BG Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’nin partiyle ilişkilerini askıya almasına ilişkin basın açıklaması yaptı

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

CTP-BG Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’nin partiyle ilişkilerini askıya alması nedenin seçim süreciyle bir ilgisi olamadığını belirterek, sorunun 5- 6 aydır devam eden belediye katkı paylarından kaynaklandığını dile getirdi. Azgın, yaptığı yazılı açıklamasında Benli’nin partiyle olan ilişkilerini askıya almasının parti için sürpriz olmadığını kaydederek, Benli’nin gerekli açıklamayı gayet geniş, tatminkar ve teferruatlı olarak aktardığı için konuya ilişkin detaya girmeyeceğini ifade etti. Ahmet Benli’nin konuyla ilgili yapılması gereken her şeyi yaptığını ve tüm diplomatik süreçleri (gerek hükümet gerekse parti içi mevzuat açısından) fazlasıyla tükettiğini aktaran Mutlu Azgın, “dahası, partiyle ilişkilerini askıya almasına neden konuda partimizin Kurultay sonrası en yetkili organı Parti Meclisi’nden katıksız bir destek almıştır. Buna rağmen, sonuç alınamamış olması Sayın Ahmet Benli’yi partiyle ilişkilerini askıya alma noktasına itmiştir” dedi.

“Benli’yi bazı  zıpçıktı sansasyonelistlerle  karıştırmamakta fayda var”
Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın, şunları aktardı: “Sayın Ahmet Benli’yi, durumdan vazife çıkarmak amaçlı hareket eden bazı ocak yönetimleri ve egoizmin batağında çelişkiler çamurunda çırpınan bazı  zıpçıktı sansasyonelistlerle  zinhar karıştırmamakta fayda var. İzlediği geniş tabanlı, paylaşımcı, kolektif ve demokratik sürece dikkatinizi çekmek istiyorum. Sol değerlerin hayat bulması için mücadele eden, sağlıklı güçlerle sağlıksız güçleri ayırmak, orta ve uzun vadede hem toplumumuz hem de partimiz açısından oldukça önemlidir. Sol değerlere sahip olmak, solcu gibi yaşamak ve solcu gibi hareket etmeyi gerektirir. Sosyalizm yani diğer bir deyişle Toplumsalcılık, bireysel faydanın yerine toplumsal faydayı öncelleştirir, bireyi yüceltirken bireyselciliği dışlar yerine ortaklaşmayı ikame eder. Düşüncede ve harekette toplumculuğu, tevazuyu, fedakarlığı ve karşılıksızlığı gözetir.  Tumturaklı, kallavi ve heroik büyük metinlerin miniminnacık eylemler karşısında buharlaşmamasını gerektirir.  Kısacası en minimum düzeyde “praksis” sağlıklı güçlerin asgari temelini oluşturmaktadır.  Türkçe öğretmenlerimizin en büyüğü, ham insanlığımızı insancıllaştıran, aramızdan henüz ayrılıp yarattığı derin ve detaylı efsaneler diyarına göçen büyük üstad Yaşar Kemal kendi kitaplarını okuyanların yoksullarla birlik olması ve cümle kötülüklerden arınması gerektiğini söylemiştir.  İki şeyin, yani kendi kitaplarının yarattığı değerler ile karşıt “hallerin” birlikte yaşayamayacağını vurgulamak istemiştir aslında. Çelişkilerin birlikte yaşamayacağı aşıkardır.”

“Konun seçim süreciyle bir ilgisi yok”
Mutlu Azgın, Benli’nin Belediye Başkanlığı  genelde tüm partinin özelde Lefkoşa İlçesi açısından bir onur vesilesi olduğunu, Gönyeli açısından tarihe geçecek bir Belediye Başkanı olduğunu belirtti. Azgın, Benli’nin sadece iyi ve tarihe geçecek bir Belediye Başkanı değil, aynı zamanda bulunduğu görevde en iyisi için kendini paralayan ve aldığı görevleri başarıyla yerine getirme azmi ve uğraşı içinde olan bir kişilik olduğunu aktardı.
Azgın, şunları dile getirdi: “Bilindiği üzere, Sayın Benli aynı zamanda Belediyeler Birliği Başkanı’dır. Üstlendiği hiçbir görevi göstermelik ve iş ola yapmayan Sayın Benli, Belediyeler Birliği Başkanlığı’nın gerektirdiği görev ve sorumlulukla sadece Gönyeli Belediyesi’nin değil aynı zamanda diğer tüm belediyelerin sorunlarına çözüm bulmak için çaba sarf etmektedir. İşin püf noktası işte burasıdır. Kendine has tarzı, inandığı doğrulardan taviz vermeyen, köşeli ve keskin ilkelere sahip ve tüm bunlar uğruna Roma’yı yakabilecek tıynette bir insanla nasıl başa çıkılacağını iyi kestirmek gerekir. Siyaset aynı zamanda bir öngörü sanatıdır. Hükümet ve Meclis Grubu’ndaki arkadaşlar şunu iyi anlamalıdırlar ki CTP  ve diğer partiler arasındaki en büyük fark, diğer partilerde Hükümet ve Meclis Grubu partiyi yönetirken, CTP’de bu ilişkinin ters işlediğidir. Geniş tabanlı ve demokratik kurultayımızın seçtiği Parti Meclisi ve Parti Meclisi’nin seçtiği Genel Sekreter ve MYK’nın iradesine meydan okuyacak herkesin kişisel özgürlüğünü kullanıp gereğini yapabileceğini hatırlatır, Sayın Benli’nin uğruna bir ömür verdiği doğruların ve değerlerin katıksız ve sarsılmaz biçimde arkasında olduğumuzu vurgular, bu konu ile adayımız Sayın Sibel Siber’in Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin hiçbir ilgisi olmadığını bilginize sunmak isterim. Sayın Ahmet Benli ile Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne yönelik çalışmalarımız hız kesmeden ve müthiş bir uyum içinde devam etmektedir. Bilgi, tecrübe ve emeğini görevde olsun olmasın, sorgusuz sualsiz, naz niyaz ve kapristen ari biçimde, her daim hazır, daima cephede, hiçbir kişisel ikbal ve istikbal hesabına düşmeden  40 yıldır esirgemediğini yeniden ifade eder, bu vesileyle kendisine bir kez daha teşekkür etmek isterim”

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur