1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kütüphanecik! Bir hayal gerçek oldu
Kütüphanecik! Bir hayal gerçek oldu

Kütüphanecik! Bir hayal gerçek oldu

Cumhuriyetçi Türk Partisi “sokaktayız” başlığı altında sürdürdüğü kampanya çerçevesinde bir hayali gerçek yaptı.

A+A-


Sokakta kitap paylaşımına imkan yaratan minik kütüphanelerin ilki, Lefkoşa’nın Taşkınköy bölgesinde,  Dr. Fazıl Küçük Parkı'nın hemen karşısına monte edildi. "Kütüphanecik" ismi verilen projede, özel tasarlanan mini kütüphane kitap almak ya da bırakmak isteyenlere olanak sağlıyor, okuma alışkanlığını yaygınlaştırıyor.

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, yıllar önce Adres Kıbrıs dergisinde “Kıbrıs’ın Kuzeyinde Minik Kütüphaneler” başlığıyla yazıda, ABD’nin Wisconsin eyaletinde, Todd Bol adlı bir kişi tarafından başlatılan projeyi anlatmıştı.

Erhürman makalesinde projeyi şöyle anlatmıştı:

“Uygulaması son derece basit. Çoğu zaman ucuz tahtadan inşa edilen kutu ya da kuş evi gibi küçük dolapçıkların içine 20-30 kitap yerleştiriliyor ve bu kutular, şehrin uygun mekânlarında, sabit demirlerin, hatta bazen ağaç kütüklerinin üzerinde okuyucularla buluşuyor. Kutuların anahtarı filan yok. Dileyen, dilediği zaman açıp, içinden bir kitap alıp okuyabiliyor. Kitabı çok beğenirse iade etmeyebiliyor. Ama prensip, iade edilmeyen kitabın yerine başka bir kitap bırakmak.”
O günlerde “Bu projenin beni heyecanlandırdığını ve umutlandırdığını itiraf etmeliyim” diyen Erhürman, bu hayalini gerçek yaptı.
“Kütüphanecik” için yoğun bir ilgi olduğu ve benzer uygulamaların pek çok şehir, köy, kasabada, gönüllü destekçilerin de katkısı ile yaygınlaştırılacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 2442 defa okunmuştur