1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “İhanet varsa cezasını ödemeye hazırım”
“İhanet varsa cezasını ödemeye hazırım”

“İhanet varsa cezasını ödemeye hazırım”

Denktaş, bugün Lefkoşa Merit Hotel’de basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, KKTC’de doğru değerlendirilmesi halinde “tarihi bir seçim yaşanacağını” söyleyerek, “Belki de ülkemizin dönüm noktası olacak bir kilometre taşına seçmen, hep birlikte imza atacak” dedi.

Denktaş, bugün Lefkoşa Merit Hotel’de basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında DP-UG tarafından hazırlanan, “KKTC’nin Geleceği Geleceğin KKTC’si için Yol Haritası”, “50 Soruda Geleceğin KKTC’si”, “Demokrat Parti- Ulusal Güçler Milli Eğitim Politikası”, “Demokrat Parti -Ulusal Güçler Sağlık Programı”, “Demokrat Parti- Ulusal Güçler Ekonomik Yapılanma ve Büyüme Programı” isimli kitapçıklar dağıtıldı.

Halkı bölerek, kamplaştırarak mevcut düzenin devamını sağlayan partiler bulunduğunu iddia eden Denktaş, bu partilerin amaçlarının KKTC vatandaşlarını muhtaç duruma düşürerek, istediği yöne yönlendirmek olduğunu savundu.

Bazı kesimlerin, kendisinin Türkiye’ye ihanet ettiği şeklinde iddialarda bulunduğunu söyleyen Denktaş, “Bu olaydan büyük üzüntü duydum. Denktaş ismi karalanmaya çalışılıyor. İhanet varsa cezasını ödemeye hazırım” dedi.

Denktaş, tüm halkı yarın akşam düzenlenecek Şafak Nöbeti’ne katılmaya çağırdı.

“MERKEZDE İNSAN VAR”

Değişimin hayatın özünde olduğunu söyleyen Denktaş, dünyanın sürekli değişip, geliştiğini, buna ayak uydurabilenlerin yola devam ettiğini söyledi.

Yeni dünya anlayışının merkezinde insan olduğunu belirten Denktaş, şöyle konuştu:

“Merkezinde ‘insan’ olan yeni dünya anlayışı; milli gelirin dengeli dağılımını, ülkelerin dengeli gelişimini, insan haklarının daha da iyileştirilmesini, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımının artırılmasını, bilgi ve iletişim teknolojisinin yaygınlaştırılmasını, sosyal ve kültürel altyapının güçlendirilmesini, sağlık ve eğitim hizmetlerinin tüm vatandaşlara ulaşmasını, çevre koruma bilincinin geliştirilmesini, kısaca bireyin yaşam kalitesini her yönde artıracak tüm faktörleri içine alan bir ilerleme kavramını öngörmektedir.”

Bu öngörünün dışında kalınamayacağını söyleyen Denktaş, 28 Temmuz erken genel seçimlerin bunu sağlamak için bir şans olduğunu belirtti.

Denktaş, DP-UG’nin parti olarak son üç yılda hızlı ve yapısal bir değişim süreci başlattığını belirterek, “Takdir edersiniz ki yapısal değişim zorlu bir süreçtir. Bu süreci başarıyla tamamladık. Geldiğimiz noktanın ne denli güçlü olduğunun en önemli göstergesi, çok kısa bir sürede, tam uzlaşı ile aramıza yeni katılan milletvekili arkadaşlarımızla birlikte DP-UG olarak yapılanmamızdır” dedi.

“Ülkenin ve halkın, en önemli ihtiyacı siyasi zihniyet değişimidir” diyen Denktaş, eski düşünce kalıplarını değiştirerek, zihinlerde devrim yapma zamanı geldiğini söyledi.

“HALKI BÖLMEK İSTEYENLER VAR”

Denktaş, halkı bölerek, kamplaştırarak mevcut düzenin devamını sağlayan partiler olduğunu iddia ederek, “Kimi zaman TC kökenli-Kıbrıs kökenli diyerek, kimi zaman çözüm taraftarı-karşıtı diyerek bizi kamplaştırma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Halkı bölmek isteyenlerin gerçek niyetinin, statükonun değişmemesi, mevcut durumdan nemalananların güçlenmesi ve KKTC vatandaşlarının fakir kalarak muhtaç durumda kalması olduğunu ileri süren Denktaş, “Muhtaç olmalıyız ki günü geldiğinde bizi istedikleri noktaya sürükleyebilsinler” diye konuştu.

Şahsına ve partisine yapılan saldırıların altında halkın geleceğinin değişmemesi güdüsünün yattığını iddia eden Denktaş, seçimin sadece bireylerin değil, halkın ve devletin kader seçimi olduğunu söyledi. Denktaş, “Geleceğe küsmek, yalana kanmak, bireysel tercihlere yenik düşmek bu seçimin sonucundan fazla gelecekle ilgili beklentilerimizin sonucunu şekillendirecektir” dedi.

Denktaş, parti olarak amaçlarının her ferdin ülkenin fırsatlarından eşit yararlanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Denktaş, seçim boyunca verdikleri sözlerin tümünü iktidar olmaları halinde yerine getirme sözünü verdi.

“İHANET VARSA CEZASINI ÖDEMEYE HAZIRIM”

Denktaş, kendisinin Türkiye’ye ihanet ettiğini söyleyen kişilerin kimliğini tespit ederek polise ifade verdiklerini, Polis Genel Müdürlüğü’nün bu kişileri sorgulamasını beklediklerini söyledi.

Denktaş şunları söyledi:

“Bu ülke insanının saygı duyduğu kesimlerin adını kullanarak, benim Türkiye’ye ihanet ettiğini söyleyenler cezalandırılmalıdır. Ancak bu kişiler bu yerlerin ismini kullanmak için izinlendirilmişlerse de o zaman TC Lefkoşa Büyükelçiliği, AK Parti ve TC devletinden açıklama bekliyorum, Serdar Denktaş’ın ihaneti nedir?”

Bu olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Denktaş, “Tüm Türk dünyasının saygı duyduğu Denktaş ismini karalamaya yönelik olur. Eğer ihanet varsa cezasını ödemeye hazırım” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Denktaş, Türkiye ile KKTC hükümetlerinin işbirliği yapmak durumunda olduğunu, seçimlerden sonra Türkiye’nin maaşların ödenmemesi için para göndermeyeceği gibi bir durumun oluşmasını beklemediğini söyledi. Maaş artışı konusundaki soruyu yanıtlayan Denktaş, seçimlerden sonra iktidara gelmeleri durumunda hayat pahalılığını aşağı çekmeyi hedefleyeceklerini belirtti.

(tak)

Bu haber toplam 1755 defa okunmuştur