1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Fellahoğlu: Lefkoşalı hizmeti kimin verdiğini biliyor!
Fellahoğlu: Lefkoşalı hizmeti kimin verdiğini biliyor!

Fellahoğlu: Lefkoşalı hizmeti kimin verdiğini biliyor!

Fellahoğlu ve beraberindeki belediye meclis üyesi adayları, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Lefkoşa İnisiyatifi ve Göçmenköy İdman Yurdu Spor Kulübü ve daha birçok sivil toplum örgütünü ziyaret etti.

A+A-


Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve beraberindeki belediye meclis üyesi adayları, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Lefkoşa İnisiyatifi ve Göçmenköy İdman Yurdu Spor Kulübü ve daha birçok sivil toplum örgütünü ziyaret etti.

BUNLARI KİM YAPTI?

Seçim sürecidir diye yalan söylemeyi marifet sayanların kendisini üzdüğünü söyleyen LTB Başkanı Fellahoğlu, “Ateşlerin yandığı, eylemlerin sürdüğü ‘Çöp Kent’ haline getiren kişi ve partilerin söz söyleme hakları yoktur. Lefkoşa bir daha asla 7 Nisan 2013 öncesine dönmeyecektir” dedi.
“Birilerinin iddia ettiği gibi son bir yıldır Lefkoşa’nın başkanı yoksa şunu sormak isterim” diyen Fellahoğlu, “Çalışanların maaşlarını, geriye dönük iki aylık alacaklarını ve 13’üncü maaşı kim ödedi? Lefkoşa’ya Yapı Denetimi’ni kim getirdi? Surlariçi’nde sağlık taramasını kim yapıyor? LTB Meclisi toplantılarını internetten canlı olarak kim yayınlıyor? Asma Altı Yayalaştırma Projesi’ni kim yürürlüğe koydu? Dereboyu Yol Projesi için Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile kim yazıştı? Proje için onay yazısı kime gönderildi? Gıda denetimlerini kim yaptırıp, belgeleri ile kamuoyuna kim açıklıyor?” dedi.

LEFKOŞALI BİLİYOR!

“Lefkoşalı devam eden su hatlarını yenileme, kanalizasyon hattını ve yağmur suyu drenaj sistemini tamamlama çalışmalarını görüyor. Lefkoşalı hizmeti kimin verdiğini biliyor” diyen LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu,  alt yapı çalışmalarını Türkiye, Avrupa Birliği ve belediye kaynaklarıyla ile en kısa sürede tamamlayacaklarını belirtti. “Yeni maceralar aramaya gerek yoktur” şeklinde devam eden Fellahoğlu, devam eden projelerimiz, bir yıl içerisinde planladığımız ve son aşamaya getirilen projelerimiz var. LTB Başkanlığına yeni birinin gelmesi, Lefkoşa’nın en az bir yılını kaybetmesi demektir. Lefkoşalının bu kayba tahammülü yoktur” şeklinde konuştu.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ

“Sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışacağız” diyen LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, “Maaşları ödedik, çöpleri temizledik ve hatta hizmet verdik. Tüm bunları bir yıl içerisinde gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde çalışanlarımızın Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı borçlarını ödeyeceğiz. Hayvan Barınağı; Tramvay; Bisiklet Yolları; Amfi Tiyatro ve Müzik Merkezi ve Dereboyu Yol Projesi gibi projelerimizi hayata koyacağız. Birileri gibi yalan söylemiyor, uygulanabilir projelerimizi seslendiriyoruz” dedi ve Lefkoşalı’dan hizmete oy vermelerini istedi.

EŞİTLİK VE ADALET

KTÖS Başkanı Senem Saygun’un eşitlik ve adalete önem verdiklerini söylemesi üzerine konuşan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, 5-7 yıl geçici olarak çalışan 90 işçiyi kadrolayıp haklarını vermekle, LTB çalışanları arasında adalet ve eşitliği sağladıklarını anımsattı.

ÇÖZÜME KATKI

Lefkoşa’nın, dünyanın tek bölünmüş başkenti olduğuna dikkat çeken KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise LTB aracılığı ile iki toplumlu ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine, kendisinin çok kez Lefkoşa Rum Belediye Başkanı ile birçok kez görüştüğünü, LTB Meclisi üyeleri ve teknik ekibin haftada bir görüşmeleri olduğunu belirten Fellahoğlu, LTB’nin çözüme katkı koyacak unsuru olduğu yönünde aynı düşüncede olduğunu vurguladı.

BİRLİKTE ÇALIŞMA

Lefkoşa İnisiyatifi’nden Hossein Sadri, Günay Kibrit ve Dr. Mehmet Avcı, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun inisiyatifin yayınladığı Lefkoşa Bildirgesi’ne yakın bir başkan olduğunu söylediler ve yeni dönemde de LTB ile birlikte, daha da katılımcı çalışmalarda bulunmak istediklerini dile getirdiler. LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise yeni dönemde de sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

ORTAK DÜĞÜN SALONU PROJESİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun da katıldığı Göçmenköy İdman Yurdu Spor Kulübü ziyaretinde CTP-BG Heyetini yüze yakın kulüp üyesi karşıladı. Kulüp Başkanı Ersan Karataş’ın övgü dolu açılış konuşmasından sonra söz verilen Başkan Özkan Yorgancıoğlu, Göçmenköylü olduğunu ve bununla her zaman gurur duyduğunu belirterek “Her zaman Göçmenköy için elimden gelini yaptım, bundan sonra da yapmaya hazırım” dedi.

Kulüp yöneticiliğinin zorluğunu kendisinin de çok iyi bildiğini belirten LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, “Kulüp ile ortak bir Düğün Salonu Projesi’nin LTB ile işbirliği içerisinde yapılması konusunda detaylı çalışma yapıp, bu konuyu LTB Meclisi’ne götürme sözünü veriyorum” dedi. Fellahoğlu, Lefkoşa’nın bir daha asla 7 Nisan 2013 tarihi öncesine dönmeyeceğini; maceralara hayır dediklerini çünkü Lefkoşa’nın zaman kaybetme lüksü olmadığını; uygulanabilir projelerle Lefkoşa’yı hak ettiği yıldızlı belediyeler arasına koyacaklarını vurguladı.

Bu haber toplam 2588 defa okunmuştur